:

Wat te serveren bij een kaasplankje?

Jelte van den Bosch
Jelte van den Bosch
2025-08-10 22:04:21
Count answers : 23
0
Vul aan met vijgenbrood, ongezouten studentenhaver en wat vers fruit. Vul aan met plakjes appel of peer, vijgen of een tros druiven. Vul aan met eventueel een vruchtenstroop of -gelei.
Ivan Blom
Ivan Blom
2025-08-10 21:55:33
Count answers : 28
0
Brood is onmisbaar bij een kaasplank. Zorg voor variatie: knapperig wit om een rijpe zachte kaas op uit te smeren, notenbrood voor bij de zachte schimmelkazen of een dikke plak boerenbrood voor bij de abdijkazen. Extra lekker: rozijnenbrood met de zoutere blauwschimmelkazen of een stevige oude kaas. Fruit zorgt voor verfrissing aan de kaastafel en in de mond. Denk bijvoorbeeld aan heerlijk verse vijgen. Of de heerlijk aromatische Durondeau-peer, een Belgische peer die perfect samengaat met blauwgeaderde kazen. Lekker fris: stukjes appel, verse tomaten, radijsjes, waterkers, selder of komkommer. Ook honing, mosterd, pickles, augurken en zilveruitjes geven een kaastafel extra schwung. Zout en zoet zijn twee vrienden op een bord. Harde oude kazen zijn bijvoorbeeld zot van chutneys. Maar ook confituren doen het verrassend goed bij kaas. Frambozen-, peren-, pruimen-, of aardbeienconfituur… Experimenteer erop los!

Lees ook

Wat past bij kaas en wijn?

Wijn en kaas combineren Kaasfondue Frisse witte wijn, zoals Grüner Veltliner of Elzas, of soepele Lees meer

Wat is de combinatie van wijn en kaas?

Kaas en wijn zijn twee heerlijke culinaire genoegens die elkaar perfect aanvullen. Samen vormen ze e Lees meer

Rick Vos
Rick Vos
2025-08-10 21:34:10
Count answers : 23
0
Je kan vers gesneden salami en gedroogde ham serveren samen met wat dips. Neem wat kappertjes, olijven, zongedroogde tomaatjes, zilveruitjes of augurkjes. Elke kaasplank heeft fruit nodig, maar beperk je gerust niet tot de klassieke druiven. Kies je favoriete rauwe groentes en leg ze net zoals het fruit rond de kazen. Serveer het brood aan de kant op een aparte plank of leg het rechtstreeks op de plank. Vul de kleinere gaten met handjesvol noten, gedroogd fruit en zaden. Amandelen, pecannoten, gedroogde mango, dadels, cranberries en pompoenpitten zijn goede opties. Maak je plank af met de kaasmesjes en pimp eventueel wat kazen die er wat ‘saai’ uitzien. Verdeel er confituur over met gehakte noten of honing. Of zet de Camembert nog even in de oven. Serveer deze idealiter op een apart klein houten plankje dat je op de grote plank zet. Maak dan nog wat extra lekkers voor erbij, zoals dit heerlijke plukbrood, een roomkaasdip met veenbessensaus of gebakken camembert met honing.
Elisabeth van de Brink
Elisabeth van de Brink
2025-08-10 21:28:25
Count answers : 25
0
Een kaasplankje hoeft trouwens niet alleen uit kaas te bestaan. Fruit voor een zoet accent, noten en toast voor een knapperig hapje en verschillende soorten gedroogd vlees mogen er gerust bij. Maak je kaasplankje compleet door compotes, chutneys, fruit, noten of gedroogd vlees tussen de kazen te leggen. Tip! Geroosterde amandelen en walnoten versterken de smaak in blauwe kazen. Brood of toast op de plank is onmisbaar.

Lees ook

Welke wijnen combineren goed met kaas?

Als je een romige, lichte frisse kaas wilt serveren dan combineer je deze met een frisse levendige w Lees meer

Welk eten past bij wijn en kaas?

Voor een succesvolle combinatie tussen kaas en wijn moet je ook rekening houden met de verschillen i Lees meer

Valentijn Said
Valentijn Said
2025-08-10 20:21:36
Count answers : 24
0
Serveer bij een kaasplankje een stukje vijgenbrood of toastjes. Eet tussendoor rode of witte druiven, die neutraliseren de smaak. Serveer bij voorkeur na de geitenkaas een brie, vervolgens een rood korst, Hollandse brokkelkaas, om te eindigen met een blauwaderkaas zoals roquefort. Je kunt wijn, port of dessertwijn drinken bij je kaasplankje. Bij het selecteren van een wijn houd je rekening met de sterkste kaas. Maak je een klassiek kaasplankje van mild naar pittig, drink dan een halfdroge Riesling of een witte wijn uit de Rhône. In twijfelgevallen is een witte wijn beter geschikt dan een rode wijn. Kies dan voor een pinot noir uit de Nieuwe Wereld of de Elzas, of drink een glas beaujolais. Serveer ‘m bij de kaasplank met vijf verschillende kazen.
Tyler Henriquez
Tyler Henriquez
2025-08-10 16:40:47
Count answers : 30
0
Niet iedereen is dol op kaas, maar dat hoeft je niet tegenhouden om deze kaasplank te serveren. Zorg voor een aantal niet-kaas alternatieven. Dan is iedereen tevreden! Neem wat vers gesneden salami en gedroogde ham samen met wat dips. Leg het vlees niet rechtstreeks vanuit het pakje, maar haal de sneetjes uit elkaar en vouw ze bijvoorbeeld in driehoekjes of frommel ze op. Dat ziet er meteen veel feestelijker uit. Kies voor een paar dips, zoals honing, confituur, chutney, mosterd of een hummus. Of voor wat hapjes zoals kappertjes, olijven, zongedroogde tomaatjes, zilveruitjes of augurkjes. Elke kaasplank heeft fruit nodig, maar beperk je gerust niet tot de klassieke druiven. Met fruit (en groenten) kan je een heleboel kleur in je kaasplank brengen. Dat is erg mooi om naar te kijken. Spoel je fruit ruim op voorhand zodat het goed droog is wanneer je het op je kaasplank legt. Zo blijft alles droog. Er worden vaak geen groenten geserveerd bij een kaasplank. Dat vind ik jammer!Kies je favoriete rauwe groentes en leg ze net zoals het fruit rond de kazen. Snij ze hapklaar, zodat mensen meteen aan het snacken kunnen. Rucola geeft ook een feestelijke toets en kan je gebruiken om grotere gaten in je plank op te vullen. Serveer het brood aan de kant op een aparte plank of leg het rechtstreeks op de plank. Ga – hier ben ik weer – voor variatie. Stukjes voorgesneden stokbrood (zeker bij de borrel gemakkelijk), crackers, soepstengels of zelfs zadencrackers of slablaadjes. Voorzie naast witte varianten ook zeker een paar volkoren of multigranen. Je plank ligt normaal gesproken op dit moment goed vol. Vul de kleinere gaten met handjesvol noten, gedroogd fruit en zaden. Mijn favorieten? Amandelen, pecannoten, gedroogde mango, dadels, cranberries en pompoenpitten. Maar kies gerust naar eigen lust! Maak je plank af met de kaasmesjes (was ik nog vergeten!) en pimp eventueel wat kazen die er wat ‘saai’ uitzien. Verdeel er confituur over met gehakte noten of honing. Of zet de Camembert nog even in de oven. Serveer deze idealiter op een apart klein houten plankje dat je op de grote plank zet. Heb je nog tijd over? Maak dan nog wat extra lekkers voor erbij, zoals dit heerlijke plukbrood, een roomkaasdip met veenbessensaus of gebakken camembert met honing.

Lees ook

Waarom witte wijn bij kaas?

Witte wijnen hebben doorgaans een hogere zuurgraad, wat helpt om de rijkdom en vettigheid van kaas t Lees meer

Welke witte wijn past goed bij kaas?

Sauvignon Blanc past bij geitenkaas, asiago, goudse kaas en gruyere kaas. Pinot Gris past bij munst Lees meer

Bibi Lutterveld
Bibi Lutterveld
2025-07-31 19:12:30
Count answers : 22
0
Een kaasplankje hoeft trouwens niet alleen uit kaas te bestaan. Fruit voor een zoet accent, noten en toast voor een knapperig hapje en verschillende soorten gedroogd vlees mogen er gerust bij. Maak je kaasplankje compleet door compotes, chutneys, fruit, noten of gedroogd vlees tussen de kazen te leggen. Tip! Geroosterde amandelen en walnoten versterken de smaak in blauwe kazen. Brood of toast op de plank is onmisbaar.
Thijn Yilmaz
Thijn Yilmaz
2025-07-20 18:34:18
Count answers : 29
0
Serveer bij een kaasplankje een stukje vijgenbrood of toastjes. Tip: eet tussendoor rode of witte druiven, die neutraliseren de smaak! Bouw het kaasplankje op van mild naar pittig, waarbij je bijvoorbeeld begint met een geitenkaas. Deze kaas schudt de smaakpapillen goed wakker, zodat je de kazen die je erna eet nog beter proeft. Serveer bij voorkeur na de geitenkaas een brie, vervolgens een rood korst, Hollandse brokkelkaas, om te eindigen met een blauwaderkaas zoals roquefort. Maak deze bijzondere perenjam zelf en serveer ‘m bij de kaasplank met vijf verschillende kazen.

Lees ook

Wat is de beste wijn om te drinken bij kaas?

Het eerste waar je rekening mee houdt is de zuurgraad en het vet gehalte van de kaas. Bijvoorbeeld: Lees meer

Wat leg je op een kaasplank?

Op een kaasplank leg je een variatie aan lekkers, waaronder kaas, vlees, dips, fruit, groenten, broo Lees meer

Stella Jonker
Stella Jonker
2025-07-20 18:23:42
Count answers : 31
0
Brood is onmisbaar bij een kaasplank. Brood neutraliseert en brengt de sterkste smaken in evenwicht. Zorg voor variatie: knapperig wit om een rijpe zachte kaas op uit te smeren, notenbrood voor bij de zachte schimmelkazen of een dikke plak boerenbrood voor bij de abdijkazen. Extra lekker: rozijnenbrood met de zoutere blauwschimmelkazen of een stevige oude kaas. Noten, druiven en rozijnen? Natuurlijk, maar er is meer. Fruit zorgt voor verfrissing aan de kaastafel en in de mond. Denk bijvoorbeeld aan heerlijk verse vijgen. Of de heerlijk aromatische Durondeau-peer, een Belgische peer die perfect samengaat met blauwgeaderde kazen. Lekker fris: stukjes appel, verse tomaten, radijsjes, waterkers, selder of komkommer. Ook honing, mosterd, pickles, augurken en zilveruitjes geven een kaastafel extra schwung. Zout en zoet zijn twee vrienden op een bord. Harde oude kazen zijn bijvoorbeeld zot van chutneys. Maar ook confituren doen het verrassend goed bij kaas. Frambozen-, peren-, pruimen-, of aardbeienconfituur… Experimenteer erop los!
Joël van den Brink
Joël van den Brink
2025-07-20 17:08:22
Count answers : 30
0
Vul aan met vijgenbrood, ongezouten studentenhaver en wat vers fruit. Eventueel een vruchtenstroop of -gelei. Vul aan met vijgenbrood, ongezouten studentenhaver en wat vers fruit, zoals plakjes appel of peer, vijgen of een tros druiven. Eventueel een vruchtenstroop of -gelei.

Lees ook

Welke kaas is lekker bij witte wijn?

Heerlijk in combinatie met witte wijn met een beetje restzoet, zoals een riesling spätlese. Een moo Lees meer