Hoe maak ik geklaarde boter?
Frederique Koning
2025-11-01 18:36:03
Count answers
: 30
Snijd de boter in blokjes en smelt ze op laag vuur in een steelpannetje.
Laat het rustig smelten zonder te roeren.
Laat de lagen zich scheiden: De boter zal zich in drie lagen splitsen: schuim bovenop, helder botervet in het midden en melkbestanddelen die naar de bodem zakken.
Gebruik een schuimspaan of lepel om voorzichtig het schuim van het oppervlak te scheppen.
Giet het botervet af: Als de boter volledig gesmolten is en het schuim verwijderd, giet je voorzichtig het heldere botervet over in een andere kom.
Zorg er wel voor dat je de vaste melkbestanddelen op de bodem niet meeneemt.
Wil je een extra zuivere geklaarde boter, giet het door een fijne zeef of nog beter een kaasdoek.
Nu heb je pure, geklaarde boter klaar voor gebruik.