:

Wat serveer je bij kaasfondue voor het avondeten?

Elif Koning
Elif Koning
2025-08-12 05:38:23
Count answers : 22
0
Kaas is onmisbaar in het leven, daar ben je het vast mee eens. Zeker als het gaat om kaasfondue. Er zijn héél véél smakelijke opties, maar waarschijnlijk is het op het moment suprême lastig om te bedenken wat je allemaal kunt halen om voor ieder wat wils op tafel te zetten. Met dit handige overzicht kun je eindeloos mixen & matchen bij de kaasfondue. Om het je nóg wat makkelijker te maken, hebben we al dat lekkers onderverdeeld in vlees & vis en vegetarisch. Probeer ze allemaal, combineer en kies jouw favorieten voor bij de eerstvolgende kaasfondue. Kaasfondue Kaasfondue is een oorspronkelijk uit Zwitserland afkomstig gerecht van gesmolten kaas. Met dit recept maak je ’t zelf. Kaasfondue dips: vlees & vis Chorizo Ham Salami Droge worst Knakworstjes (aanrader!) Gerookte kip Gehaktballetjes Biefstuk of steak Schnitzel Gebakken bacon of pancetta Kipnuggets of drumsticks Garnalen (of visnuggets). Let op: zorg ervoor dat het vlees (of de vis) gaar is voor je ermee gaat kaasfonduen. Kaasfondue dips: vega Stokbrood, Turks brood, flatbread of naan Gevulde pasta. Let op: kook de pasta wel eerst volgens de aanwijzingen op de verpakking voor je deze dipt in de kaasfondue. Krieltjes. Let op: bak de krieltjes wel eerst volgens de aanwijzingen op de verpakking voor je ermee gaat kaasfonduen. Zoete aardappelfrietjes Nacho’s Soepstengels Verschillende soorten paddenstoelen (champignons) Tomaat Komkommer Paprika Broccoli Bloemkool Selderij Knolselderij Radijs Mini augurken Zilveruitjes Spruitjes Worteltjes Groene aspergetips. Let op: blancheer de aspergetips even kort voor je ermee gaat kaasfonduen. Blaadjes witlof of romaine sla Appel Ananas Tip: bewaar deze lijst op Pinterest. Zo hoef jij jezelf nooit meer de vraag ‘wat eet je bij kaasfondue?’ te stellen en heb je altijd de lekkerste inspiratie bij de hand.
Angelina Hulskes
Angelina Hulskes
2025-08-04 11:39:31
Count answers : 29
0
Wie weleens kaasfondue in een restaurant bestelt, krijgt daar vaak brood en wat groenten bij. De standaard groenten zijn broccoli en bloemkool. Wat gaat u in de kaasfondue dippen? Als de kaasfondue klaar is, dan is het kiezen waar u het mee gaat eten. Oftewel: wat gaat u erin dippen? Brood is altijd goed. Hiervoor kunt u verschillende soorten gebruiken (bruin, wit, volkoren) en ook oud stokbrood is hier prima geschikt voor. Maar met alleen brood kan het best machtig worden. Zet daarom diverse ingrediënten op tafel. Denk een aan deze groenten Naast broccoli en bloemkool zijn er nog veel meer groenten die in de kaasfondue gedipt kunnen worden. Denk eens aan de volgende soorten: Paprika Wortels Champignons of andere paddenstoelen (gebakken) Snoeptomaatjes Komkommer Radijs Pompoen (in de herfst) Spruitjes (want daar gaat vaak al een kaassaus overheen) Zilveruitjes Augurken Blaadjes witlof Groene asperge (de topjes) Bleekselderij Maar ook vlees en vis kunt u in de kaasfondue dippen. Zorg er wel voor dat vlees en vis gegaard is voordat u het gaat dippen. Want wat u erin dipt gaart niet, zoals bij een klassieke fondue wel het geval is. Dit zijn lekkere ingrediënten: Gehaktballetjes (kan ook vegetarisch) Garnalen Kipspiesjes (kan ook vegetarisch) Biefstuk Schnitzel (kan ook vegetarisch) Knakworstjes Varkenshaas Gebraden kipfilet Blokjes chorizo, ham, salami en andere droge worsten zijn ook lekker om te dippen. Helemaal wanneer de kaasfondue iets vlakker van smaak is, kunnen pittige worsten lekker zijn. Overige ingrediënten om te dippen Maar de opties zijn nog niet klaar. U kunt echt ruim variëren met ingrediënten om te dippen in de kaasfondue. Denk ook eens aan de volgende lekkernijen: Gekookte aardappel in blokjes Gekookte of gebakken krieltjes Aardappelkroketjes (afgebakken) Zoete aardappelfriet (afgebakken) Tortilla chips (en maak zo een soort nacho’s) Gevulde pasta (kook deze wel vooraf) Soepstengels

Lees ook

Wat is een fondue-avond?

Het is een geweldige manier om samen te komen en te genieten van verschillende soorten chocolade met Lees meer

Wat mag je niet drinken met kaasfondue?

Bij kaasfondue drink je het beste een knisperend frisse, witte wijn. Als je toch echt een rode wijn Lees meer

Colin Kuiper
Colin Kuiper
2025-07-30 11:52:33
Count answers : 16
0
Bij kaasfondue serveren we blokjes brood, pasta en meer. Zoals: blokjes brood soepstengels blokjes gekookte aardappel gekookte pasta of ravioli nacho’s pretzels Ook serveren we groente en fruit zoals: ananas appel peer druiven vijgen champignons bloemkoolroosjes broccoliroosjes witlofblaadjes stukjes paprika cherry tomaten rauwe ui wortel venkel komkommer bleekselderij Daarnaast kunnen we ook vlees of vis serveren zoals: garnalen gehaktballetjes ham salami blokjes droge worst
Liam Bekbergen
Liam Bekbergen
2025-07-21 17:42:35
Count answers : 17
0
Behalve het klassieke stokbrood zijn er nog veel meer lekkere dips om te serveren bij kaasfondue. Zo zijn groenten ook heel lekker om in de kaas te dopen. Weinig tijd? Rauwe groenten zoals bleekselderij, tomaten, radijsjes en geschrapte wortels zijn niet alleen lekker en snel klaar, ze zorgen ook voor extra kleur op tafel. Heb je meer tijd? Vul de tafel ook met gekookte of geroosterde groenten zoals bloemkool, broccoli, champignons of pompoen. Aardappeltjes, gehaktballetjes en soepstengels zijn trouwens ook top om te dippen in de gesmolten kaas. Zo is er voor iedereen wat lekkers!

Lees ook

Wat eet je bij fondue?

Voor vleesfonduen gebruik je een olie die bestand is tegen hoge temperaturen. Kies bijvoorbeeld voor Lees meer

Wat past goed bij kaasfondue?

Brood + kaas = hemels. Ga bij een kaasfondue voor stukjes stokbrood, met een knapperig korstje en ee Lees meer

Maryam Elsjan of Wipper
Maryam Elsjan of Wipper
2025-07-14 12:22:40
Count answers : 23
0
Een van de belangrijkste vragen bij kaasfonduen is: wat serveer je erbij? Wij vinden het lekker om verschillende broodjes bij de kaasfondue te serveren. Wij variëren meestal met het brood wat we bij kaasfondue serveren maar een wit- en bruin breekbrood vinden we erg lekker. Naast brood serveren wij altijd kipspiesjes en gehaktballetjes. Je kunt ze zelf maken of kant-en-klaar kopen. Je zou er misschien niet meteen aan denken maar aardappeltjes gedipt in gesmolten kaas is echt verrukkelijk. Wij vinden aardappeltjes met rozemarijn en aardappelkroketjes super lekker bij de kaasfondue. Naast brood, vlees en aardappels serveren wij verschillende groenten bij de kaasfondue. Meestal drie kleuren paprika, plakjes komkommer, broccoli en cherrytomaatjes. Super lekker en ook nog een beetje gezond.
Kayleigh Demirci
Kayleigh Demirci
2025-07-06 10:19:40
Count answers : 20
0
Naast stokbrood is het ook heerlijk om tomaten, druiven, wortelen, broccoli, champignons, crackers en andere lekkere producten te dippen in de kaassaus. Serveer de kaasfondue met lekker stokbrood, groentesticks en crackers.

Lees ook

Wat eten Zwitsers bij kaasfondue?

Bij kaasfondue eten Zwitsers onder andere de volgende dingen: blokjes brood, bloemkoolrozen en br Lees meer

Wat zijn de 4 soorten fondue?

Soorten fondue De meeste bekende fondue soorten zijn: kaasfondue, vleesfondue en chocoladefondue. Lees meer

Fem Rippey
Fem Rippey
2025-07-06 10:06:39
Count answers : 20
0
Wat eet je bij kaasfondue? Veel mensen komen bij een potje kaasfonduen niet verder dan stukjes stokbrood. En dat is echt zonde, want de mogelijkheden zijn on-ein-dig. Pak uit en leg een hele schaal vol met deze kaasfondue dip-ideeën… Brood + kaas = hemels. Ga bij een kaasfondue voor stukjes stokbrood, met een knapperig korstje en een zachte binnenkant. Ook zuurdesem smaakt hier goed bij, dat geeft het nét een scherper randje mee. Heb je moeite met genoeg groenten eten? Niet bij het kaasfonduen. Echt gezond is het dan niet meer, maar de combinaties zijn heerlijk. Een paar van onze favoriete groenten om te eten bij kaasfondue: champignons, snackwortels, bloemkoolroosjes, broccoli, reepjes paprika, stukjes komkommer, bleekselderij, sperziebonen, pompoen, pittige pepers en spruitjes. Voeg stukjes malse biefstuk, plakjes sappige kipfilet of stukjes worst toe aan je dipassortiment. Zorg dat het vlees al gaar is voor het dippen. Rauwe vleessoorten als chorizo, rosbief, rookvlees en salami zijn ook aanraders. Lekker luxe: ook zeevruchten kun je uitstekend dippen in een pan romige kaasfondue. Het is origineel en misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar garnalen, mosselen en inktvisringen zijn verrassend lekker in combinatie met de zachte kaas. Net als fruit. Plakjes appel, stevige stukjes peer en druiven geven een verrassende zoete touch aan een hartige en zilte kaasfondue. Je speelt er een hele nieuwe dimensie mee vrij 😉 Dit is echt de moeite waard! Ook aardbeien en vijgen zijn heel geschikt. Het zachte van aardappelen met het romige van gesmolten kaas. Geloof ons maar: dat smaakt goed. Kook aardappelen beetgaar (niet té gaar) en snijd ze in hapklare stukjes. Wil je helemaal gek doen? Probeer dan eens zoete aardappel. Nacho’s overladen met kaas, maar dan anders. Wissel het dippen met brood of groenten af en toe af met een chipje. Lekker crunchy! Soepstengels of toastjes werken ook. Nog één keer de dingen om bij kaasfondue te eten op een rij: brood, groenten, vlees, zeevruchten, fruit, aardappel en chips.