:

Wat eet je bij fondue?

Luuk van Geest
Luuk van Geest
2025-07-06 14:21:49
Count answers : 2
0
Voor vleesfonduen gebruik je een olie die bestand is tegen hoge temperaturen. Kies bijvoorbeeld voor zonnebloemolie of arachideolie. Je kunt de fonduepan ook met bouillon vullen in plaats van olie. Vul de pan voor ongeveer driekwart met olie of bouillon. Je hebt ongeveer 1 liter olie voor 4-6 personen nodig. Reken verder op ongeveer 200 gram vlees, vis of vegetarische alternatieven per persoon. Snijd het vlees niet in te grote stukken, want dan wordt het niet goed gaar. Vlees: kipfilet in stukjes, varkensvlees, gehaktballetjes, kipballetjes, biefstuk, lamsvlees, kalkoenfilet, varkenshaas, mini slavink, kalfsvlees, hamburgertjes, kipnuggets, mini frikandellen. Vis: garnalen, tilapia, pangasius, zalm, tonijn, kabeljauw, stukjes kibbeling, visfriet. Vegetarisch: vegetarische gehaktballetjes, groenteballetjes, falafelballetjes, tempeh, gekruide tofublokjes, mini kaassouffles, groenten, stukjes courgette, aubergine, champignons, paprika. Je kunt natuurlijk van alles bij het fonduen serveren. Bijgerechten: frietjes/aardappelkroketjes, plakjes komkommer, reepjes paprika, cherrytomaatjes en worteltjes, tomatensalsa, stokbrood met kruidenboter, lekkere sausjes zoals knoflooksaus, cocktailsaus, kerriesaus, satesaus, kruidendip, mayonaise of sambasaus, Parmezaanse krieltjes uit de oven, Caprese broodsalade, Haricots verts met ontbijtspek, Rijstsalade met paprika en mais.
Julius Mulder
Julius Mulder
2025-07-06 11:46:50
Count answers : 2
0
Bij fondue eet je vlees, groenten en kruiden. Denk aan een Oosterse fondue met plakjes biefstuk of een Italiaanse fondue met gehakt. Dit vul je aan met groenten en kruiden.
Merijn Çetin
Merijn Çetin
2025-07-06 11:19:33
Count answers : 5
0
Als je kaasfondue serveert, zijn er veel lekkere opties die je ervoor kunt kiezen. Er zijn klassieke combinaties, maar ook veel andere smakelijke opties. Voor vlees- en vis liefhebbers zijn er chorizo, ham, salami, droge worst, knakworstjes, gerookte kip, gehaktballetjes, biefstuk of steak, schnitzel, gebakken bacon of pancetta, kipnuggets of drumsticks en garnalen (of visnuggets). Voor de vegetariërs en veganisten zijn er ook heel veel opties. Denk aan stokbrood, Turks brood, flatbread of naan, gevulde pasta, krieltjes, zoete aardappelfrietjes, nacho's, soepstengels, verschillende soorten paddenstoelen (champignons), tomaat, komkommer, paprika, broccoli, bloemkool, selderij, knolselderij, radijs, mini augurken, zilveruitjes, spruitjes, worteltjes, groene aspergetips, blaadjes witlof of romaine sla, appel en ananas.
Dylano Rouwenhorst
Dylano Rouwenhorst
2025-07-06 10:14:57
Count answers : 3
0
Bij fondue worden ingrediënten ondergedompeld in een vloeistof, olie of saus. De bekendste soorten zijn kaasfondue, waarbij brood in gesmolten kaas wordt gedopt, en vleesfondue, waarbij stukjes vlees gegaard worden in olie. Ook de Oosterse fondue, waarbij groenten, vlees en vis in bouillon worden gegaard, is vrij courant. Als dessertvariant bestaat ook de chocoladefondue, waarbij stukjes fruit of zoetigheden in een warme chocoladesaus gedompeld worden. Bij fondue met olie is het belangrijk dat de olie goed is van temperatuur. 180 graden is daarbij normaal gezien perfect. Zeker niet warmer, want dan zal je vlees verbranden. Per 4 personen voorzie je best 1 liter olie en reken je zo’n 300 gram vlees en/of vis per persoon. Voor wat betreft de soort olie kies je voor een olie die tegen de hoge temperaturen kan, zoals arachideolie of zonnebloemolie. Bij een kaasfondue wordt brood in gesmolten kaas gedopt. Bij Oosterse fondue worden groenten, vlees en vis in bouillon gegaard. Bij vleesfondue worden stukjes vlees gegaard in olie. Bij chocoladefondue worden stukjes fruit of zoetigheden in een warme chocoladesaus gedompeld.
Max Schouten
Max Schouten
2025-07-06 10:00:29
Count answers : 2
0
Bij het fonduen kun je verschillende soorten groenten gebruiken. Groenten zijn perfect om te dippen bij fondue. Welke je kiest, hangt af van het type fondue: Bij bouillonfondue gebruik je stevige groenten die iets langer mogen garen, zoals: - Broccoli - Wortel - Bloemkool - Courgette - Paprika - Champignons Bij kaasfondue zijn juist zachte of kortgekookte groenten ideaal, bijvoorbeeld: - Cherry tomaatjes - Gekookte aardappel - Geblancheerde broccoli - Geroosterde paprika - Aspergetips Bij vleesfondue kun je veel soorten vlees gebruiken. Wat je kiest, hangt af van je smaak en of je fonduet in olie of bouillon. Populaire vleessoorten voor fondue: - Biefstuk (rundvlees) - Kipfilet of kalkoen - Varkenshaas - Gehaktballetjes (zelfgemaakt of kant-en-klaar) - Gemarineerde stukjes (bijv. shoarma, teriyaki) Vegetarisch fonduen, gebruik dan bijvoorbeeld vegetarische balletjes, falafel of blokjes halloumi. Brood, dips, salades of koude bijgerechten doen het goed naast vleesfondue. Naast groenten en fruit is brood ook lekker om erbij te serveren.