Wat is het pittigste eten ter wereld?

Carlijn Wolters
2025-06-28 10:09:59
Count answers
: 3
De allerheetste peper ter wereld is de Carolina Reaper met 2.200.000 SHU. Deze herken je aan zijn mooie rode kleur en gerimpelde huid.

Casper van Leeuwen
2025-06-28 08:17:03
Count answers
: 2
De Carolina Reaper is de heetste peper ter wereld, met een score van 2,2 miljoen Scoville-eenheden. Het is echt geen pretje om deze peper te eten. Op Youtube zijn verschillende filmpjes te vinden van mensen die het geprobeerd hebben. De koks die met de Trinidad Moruga Scorpion koken doen gasmaskers en veiligheidspakken aan, na het werken met de pepers hebben ze vaak nog twee dagen last van gevoelloze handen. Stel je voor dat je een jalapeño peper in één keer opeet, en multipliceer dat gevoel nu met 400, dat is hoe het moet voelen om een Moruga Scorpion op te eten. Van Beekum Specerijen raadt het je ten strengste af om 1 van deze pepers in zijn geheel op te eten.

Sebastiaan Martena van Burmania Vegilin van Claerbergen
2025-06-28 05:57:15
Count answers
: 1
De phaal curry staat bekend als pittigste curry van de wereld. In de curry gaan zowel de Scotch Bonnet-peper als de Habanero. Een restaurant in New York serveert zelfs een variant van deze curry waarin acht verschillende pepers worden gecombineerd.

Mohammed Boer
2025-06-28 05:23:12
Count answers
: 9
De Carolina Reaper was tussen 2012 en 2018 de heetste peper ter wereld, met gemiddeld 1.569.300 SHU en uitschieters tot 2.200.000 SHU.
Sindsdien geldt dit voor de Pepper X, eveneens door Ed Currie ontwikkeld, met een Scovillewaarde van ruim 3 miljoen.
Pepperspray meet er ongeveer 2.000.000 en een paprika 0.
De stof resiniferatoxine wordt ingeschaald als duizend maal zo scherp als capsaïcine, dus in zuivere vorm heeft die stof een Scovillewaarde van ongeveer 16 miljard.
Scovillewaarde
Soort peper
15.000.000–16.000.000
Pure capsaïcine
9.100.000
Nordihydrocapsaïcine
2.000.000–5.300.000
Standaard Amerikaanse pepperspray
3.180.000
Pepper X
2.480.000
Dragon's Breath
2.200.000
Carolina Reaper (maximale waarde)
2.009.231
Trinidad Moruga Scorpion (maximale waarde)
1.569.300
Carolina Reaper (gemiddelde waarde)
855.000–1.041.427
Naga Jolokia
876.000–970.000
Dorset Naga
350.000–577.000
Rode Savinapeper habanero
100.000–350.000
Habaneropeper, Madame Jeanette, Scotch bonnet
100.000–200.000
Jamaicaanse scherpe peper
50.000–100.000
Rawit, Malagueta pepper, Chiltepin pepper, Arriba Saia
30.000–50.000
Cayennepeper, Ají pepper, tabascopeper
10.000–23.000
Serranopeper
7.000–8.000
Tabascosaus (habanero)
5.000–10.000
Waspeper
2.500-30.000
Jalapeñopeper
2.500–5.000
Tabascosaus (tabascopeper)
1.500–2.500
Rocotillopeper
1.000–1.500
Poblanopeper
600–800
Tabascosaus (groene peper)
500–1.000
Anaheimpeper
100–500
Kersenpeper, pepperoncini
0
Geen scherpte, paprika
Lees ook
- Wat is het pittigste gerecht ter wereld?
- Wat helpt tegen spicy eten?
- Waar kunnen ze het pittigste eten?
- Hoe maak je spicy eten minder spicy?
- Wat is het heetste eten ter wereld?
- Hoe kun je pittig eten snel uit je lichaam krijgen?
- Hoe haal je scherpte uit een gerecht?
- Is pittig eten gezond?
- Wat kan ik doen als mijn gerecht te pittig is?