:

Wat helpt tegen spicy eten?

Lenn Mulder
Lenn Mulder
2025-06-28 02:53:24
Count answers : 2
0
Beter werkt het om een glas melk te drinken. In melk zit een kaasachtige stof die zich aan de olie bindt en daarmee voorkomt dat er nog meer stoom uit je oren komt. Heb je even geen melk bij hand, eet dan een hap brood, kroepoek of rijst. Ook een hapje knoflooksaus of suiker wil nog wel eens helpen. Weet je van tevoren dat je pittig gaat eten en wil je jezelf daartegen beschermen, dan kan het helpen door van tevoren yoghurt te eten. Yoghurt legt een soort beschermende laag in je mond waardoor scherpe kruiden zich niet goed kunnen hechten.
Jort van de Velde
Jort van de Velde
2025-06-28 02:49:02
Count answers : 4
0
Alle drankjes helpen om het branderige gevoel een beetje te blussen. Maar melk zorgt voor de grootste verlichting. De onderzoekers hadden verwacht dat volle melk vanwege het hoge vetgehalte het beste zou werken. Maar tot hun verrassing maakte volle of halfvolle melk voor de proefpersonen geen verschil.
Faas Mohan
Faas Mohan
2025-06-28 02:40:18
Count answers : 6
0
Melk en andere zuivelproducten zoals ijs, yoghurt, room, boter of kaas eten. Capsaïcine is de stof in pepers die het branderige gevoel in je mond veroorzaakt. In zuivelproducten zit het eiwit caseïne en dat helpt om capsaïcine af te breken. Brood, rijst, aardappelen en andere voedingsmiddelen met veel zetmeel eten. Zetmeel zorgt voor een soort afscheiding tussen de capsaïcine en je mond waardoor je de pijn minder voelt. Suiker breekt capsaïcine niet af, maar leidt de aandacht van je zintuigen tijdelijk af. Het werkt minder goed dan zuivelproducten, maar wanneer je die niet bij de hand hebt, is het een bruikbaar alternatief. Bedek je tong een poosje met een laagje suiker en spuug het daarna weer uit. Citroen, limoen, sinaasappel en ananas: het zuur in deze vruchten helpt om het effect van de capsaïcine te neutraliseren. Pure chocolade: het hoge vetgehalte in pure chocolade verwijdert de capsaïcine.