Wat is de functieomschrijving van een slager?

Kaylee Willems
2025-08-06 21:10:46
Count answers
: 2
Van het uitbenen tot aan het worst maken tot aan een hamburger pletten.
Je bent heel de dag druk, je hebt altijd wat te doen.
Het is de basis van van het slager worden.
Omdat je dan echt alle facetten leert van het be- en verwerken van vlees en van daaruit gaat doorstromen naar niveau drie en eventueel Bedrijfsleider vers.
Elk grammetje wat je daar afsnijdt, ja, dat gaat ten koste van je brutowinst en dat wil je niet.
Dat is nog wel een verbeterpuntje, ja zeker.
Hij moet wat zuiniger worden, maar dat geeft niks, dat komt vanzelf.
Want ja... ik ben echt slager.

Tristan Bos
2025-07-24 11:52:16
Count answers
: 5
Ik werk bij een vleescentrale. Dat is een uniek bedrijf dat alles zelf doet. Zo slachten we zelf vee, maken we producten van dit vlees en hebben we een eigen worst- en vleeswarenafdeling. Wat voor werk doet u precies? Als eigenaar/directeur ziet een werkdag er heel wisselend uit, maar de werknemers beginnen altijd vroeg in de morgen. Dit omdat wij met een vers product werken en dit dus in de vroege morgen maken. Nog dezelfde dag leveren we de producten uit aan de klanten. Hoe je werkdag er precies uitziet, hangt af van de afdeling waarop je werkt. Maar het is altijd zeer afwisselend en geen dag is hetzelfde.

Sofia de Bruin
2025-07-24 10:12:59
Count answers
: 2
Een slager is een persoon die beroepsmatig stukken vlees snijdt en voorbereidt voor verkoop of gebruik. Slagers werken in slagerijen, toeleverende bedrijven of supermarkten. Behalve bij zogenaamde zelfslachtende slagers worden karkasdelen vanuit slachterijen aangeleverd. Ook het versnijden en uitbenen kan door gespecialiseerde bedrijven worden gedaan. Tegenwoordig verwerkt een slager vaak een verscheidenheid aan producten. Een slager-traiteur is een slager die naast vlees ook kant-en-klaarmaaltijden verkoopt. Ook zijn er biologische slagers die zich onderscheiden met biologisch vlees en vleeswaren met het Beter Leven keurmerk.

Kiki Koning
2025-07-24 07:52:28
Count answers
: 2
Een slager is een specialist op het gebied van vlees en gevogelte. Hij of zij verwerkt het vlees en maakt het klaar voor de verkoop. Dit houdt in dat een leverancier een stuk vlees brengt en de slager verantwoordelijk is voor de bewerking, zoals snijden of malen. Een slager houdt zich bezig met alles wat met vlees te maken heeft. De exacte werkzaamheden verschillen per werkgever, omdat dit afhankelijk is van de verantwoordelijkheden van de slager. Wat wel overal hetzelfde is, is dat een slager verantwoordelijk is voor het snijden en bewerken van vlees.
De slager heeft zelf alle vrijheid om te bepalen wat deze maaltijden zijn. Soms is dit ook seizoensgebonden, zoals bijvoorbeeld een stoofpotje tijdens de kerstperiode. Een slager wordt tegenwoordig ook gezien als traiteur. Je kunt bij een slagerij ook terecht voor kant-en-klaar maaltijden, zoals soep, stamppot of wraps.
Werken als slager kan op verschillende manieren, namelijk in een slachthuis of supermarkt. De werkzaamheden in een slagerij zijn anders, omdat de slager hiervoor ook verkoopskills moet bezitten. Daar staat een slager namelijk direct in contact met klanten. Om als slager aan de slag te gaan, is vaak geen opleiding vereist. Toch zijn er verschillende cursussen die je kunt volgen, waarin je bijvoorbeeld leert wat de verschillende snijtechnieken zijn of hoe je vlees moet verwerken. Uiteindelijk leert een slager dit ook door ervaring op te doen.
Lees ook
- Zijn lokale slagers beter dan supermarkten?
- Is vlees van een lokale slager gezonder?
- Wat zijn de taken van een slager?
- Hoe noem je iemand die in een slagerij werkt?
- Waarom smaakt vlees van de slager beter?
- Waarom is halal slager goedkoper?
- Is vlees van de slager echt beter?
- Wat is het verschil tussen een slager en een supermarkt?
- Wat is het salaris van een medewerker slagerij?