:

Wat is de functieomschrijving van een slager?

Anne de Hoog
Anne de Hoog
2025-09-06 02:18:07
Count answers : 26
0
Als winkelslager werk je bij een (ambachtelijke) slagerij of in een supermarkt. Als winkelslager verkoop je vlees en vleeswaren. Hiervoor bewerk en verwerk je stukken vlees die binnen zijn gekomen. Je zorgt er ook voor dat de producten mooi gepresenteerd in de toonbank liggen. Daarnaast bedenk je nieuwe recepten of pas je oude recepten aan. Je zorgt ervoor dat je een hygiënische werkplek hebt in verband met de voedselveiligheid. Je werkt in een team met verkoopmedewerkers en stuurt hen aan.
Arthur El Idrissi
Arthur El Idrissi
2025-09-02 02:49:49
Count answers : 35
0
Als eigenaar/directeur ziet een werkdag er heel wisselend uit, maar de werknemers beginnen altijd vroeg in de morgen. Dit omdat wij met een vers product werken en dit dus in de vroege morgen maken. Nog dezelfde dag leveren we de producten uit aan de klanten. Hoe je werkdag er precies uitziet, hangt af van de afdeling waarop je werkt. Maar het is altijd zeer afwisselend en geen dag is het stesso. Je moet vrolijk en hardwerkend zijn. Ook moet je vroeg kunnen opstaan en tegen kou kunnen. En je moet echt je best doen! Ik ben van mening dat je elke dag kan leren. Je leert van de omgang met collega’s, je kunt nieuwe producten ontwikkelen en nieuwe smaken met diverse kruiden bedenken. Verder zien we ook kansen met ‘big data’ (dat zijn gegevens over koopgedrag bijvoorbeeld). Over een tijdje kunnen we door die big data voorspellen wat een klant gaat bestellen.

Lees ook

Zijn lokale slagers beter dan supermarkten?

De slager is tegenwoordig gewoon goedkoper, supermarkten werken zichzelf de markt uit. De prijzen zi Lees meer

Is vlees van een lokale slager gezonder?

Bij een slagerij mag je vlees van hogere kwaliteit verwachten dan in de supermarkt. Dit komt omdat z Lees meer

Dani Kuijpers
Dani Kuijpers
2025-08-21 20:02:08
Count answers : 33
0
Van het uitbenen tot aan het worst maken tot aan een hamburger pletten. Je bent heel de dag druk, je hebt altijd wat te doen. Het is de basis van van het slager worden. Omdat je dan echt alle facetten leert van het be- en verwerken van vlees en van daaruit gaat doorstromen naar niveau drie en eventueel Bedrijfsleider vers. Elk grammetje wat je daar afsnijdt, ja, dat gaat ten koste van je brutowinst en dat wil je niet.
Esmée von Frijtag Drabbe Künzel
Esmée von Frijtag Drabbe Künzel
2025-08-20 06:23:43
Count answers : 25
0
Een slager is een persoon die beroepsmatig stukken vlees snijdt en voorbereidt voor verkoop of gebruik. Slagers werken in slagerijen, toeleverende bedrijven of supermarkten. Er zijn van oorsprong varkensslagers, runderslagers en paardenslagers. Tegenwoordig verwerkt een slager vaak een verscheidenheid aan producten. Een slager-traiteur is een slager die naast vlees ook kant-en-klaarmaaltijden verkoopt. Ook zijn er biologische slagers die zich onderscheiden met biologisch vlees en vleeswaren met het Beter Leven keurmerk. Het beroep van slager is hierdoor verschoven naar de verwerking en verkoop van vlees en vleeswaren.

Lees ook

Wat zijn de taken van een slager?

Een slager kan een eigen draai geven aan het vak. Het slagersvak is enorm veranderd en de ontwikkeli Lees meer

Hoe noem je iemand die in een slagerij werkt?

Een slager, beenhouwer of vleeshouwer is een persoon die beroepsmatig stukken vlees snijdt en voorbe Lees meer

Lisanne Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
Lisanne Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
2025-08-06 22:31:05
Count answers : 31
0
Een slager is een specialist op het gebied van vlees en gevogelte. Hij of zij verwerkt het vlees en maakt het klaar voor de verkoop. Dit houdt in dat een leverancier een stuk vlees brengt en de slager verantwoordelijk is voor de bewerking, zoals snijden of malen. Een slager houdt zich bezig met alles wat met vlees te maken heeft. De exacte werkzaamheden verschillen per werkgever, omdat dit afhankelijk is van de verantwoordelijkheden van de slager. Wat wel overal hetzelfde is, is dat een slager verantwoordelijk is voor het snijden en bewerken van vlees. Een slager wordt tegenwoordig ook gezien als traiteur.
Kaylee Willems
Kaylee Willems
2025-08-06 21:10:46
Count answers : 38
0
Van het uitbenen tot aan het worst maken tot aan een hamburger pletten. Je bent heel de dag druk, je hebt altijd wat te doen. Het is de basis van van het slager worden. Omdat je dan echt alle facetten leert van het be- en verwerken van vlees en van daaruit gaat doorstromen naar niveau drie en eventueel Bedrijfsleider vers. Elk grammetje wat je daar afsnijdt, ja, dat gaat ten koste van je brutowinst en dat wil je niet. Dat is nog wel een verbeterpuntje, ja zeker. Hij moet wat zuiniger worden, maar dat geeft niks, dat komt vanzelf. Want ja... ik ben echt slager.

Lees ook

Waarom smaakt vlees van de slager beter?

Het antwoord op de vraag waarom vlees van de slager beter smaakt, wordt niet direct beantwoord in de Lees meer

Waarom is halal slager goedkoper?

Turkse supermarkten, ofwel halal slagers, hebben over het algemeen minder kosten en houden hierdoor Lees meer

Tristan Bos
Tristan Bos
2025-07-24 11:52:16
Count answers : 38
0
Ik werk bij een vleescentrale. Dat is een uniek bedrijf dat alles zelf doet. Zo slachten we zelf vee, maken we producten van dit vlees en hebben we een eigen worst- en vleeswarenafdeling. Wat voor werk doet u precies? Als eigenaar/directeur ziet een werkdag er heel wisselend uit, maar de werknemers beginnen altijd vroeg in de morgen. Dit omdat wij met een vers product werken en dit dus in de vroege morgen maken. Nog dezelfde dag leveren we de producten uit aan de klanten. Hoe je werkdag er precies uitziet, hangt af van de afdeling waarop je werkt. Maar het is altijd zeer afwisselend en geen dag is hetzelfde.
Sofia de Bruin
Sofia de Bruin
2025-07-24 10:12:59
Count answers : 34
0
Een slager is een persoon die beroepsmatig stukken vlees snijdt en voorbereidt voor verkoop of gebruik. Slagers werken in slagerijen, toeleverende bedrijven of supermarkten. Behalve bij zogenaamde zelfslachtende slagers worden karkasdelen vanuit slachterijen aangeleverd. Ook het versnijden en uitbenen kan door gespecialiseerde bedrijven worden gedaan. Tegenwoordig verwerkt een slager vaak een verscheidenheid aan producten. Een slager-traiteur is een slager die naast vlees ook kant-en-klaarmaaltijden verkoopt. Ook zijn er biologische slagers die zich onderscheiden met biologisch vlees en vleeswaren met het Beter Leven keurmerk.

Lees ook

Is vlees van de slager echt beter?

Bij een slagerij mag je vlees van hogere kwaliteit verwachten dan in de supermarkt. Dit komt omdat z Lees meer

Wat is het verschil tussen een slager en een supermarkt?

Bij een slagerij mag je vlees van hogere kwaliteit verwachten dan in de supermarkt. Dit komt omdat z Lees meer

Kiki Koning
Kiki Koning
2025-07-24 07:52:28
Count answers : 35
0
Een slager is een specialist op het gebied van vlees en gevogelte. Hij of zij verwerkt het vlees en maakt het klaar voor de verkoop. Dit houdt in dat een leverancier een stuk vlees brengt en de slager verantwoordelijk is voor de bewerking, zoals snijden of malen. Een slager houdt zich bezig met alles wat met vlees te maken heeft. De exacte werkzaamheden verschillen per werkgever, omdat dit afhankelijk is van de verantwoordelijkheden van de slager. Wat wel overal hetzelfde is, is dat een slager verantwoordelijk is voor het snijden en bewerken van vlees. De slager heeft zelf alle vrijheid om te bepalen wat deze maaltijden zijn. Soms is dit ook seizoensgebonden, zoals bijvoorbeeld een stoofpotje tijdens de kerstperiode. Een slager wordt tegenwoordig ook gezien als traiteur. Je kunt bij een slagerij ook terecht voor kant-en-klaar maaltijden, zoals soep, stamppot of wraps. Werken als slager kan op verschillende manieren, namelijk in een slachthuis of supermarkt. De werkzaamheden in een slagerij zijn anders, omdat de slager hiervoor ook verkoopskills moet bezitten. Daar staat een slager namelijk direct in contact met klanten. Om als slager aan de slag te gaan, is vaak geen opleiding vereist. Toch zijn er verschillende cursussen die je kunt volgen, waarin je bijvoorbeeld leert wat de verschillende snijtechnieken zijn of hoe je vlees moet verwerken. Uiteindelijk leert een slager dit ook door ervaring op te doen.