Waarom is halal slager goedkoper?

Levi van Nimwegen
2025-08-03 19:56:39
Count answers
: 2
Deze werkwijze maakt de slacht goedkoper dan de halal werkwijze gezien daar dier voor dier wordt geslacht in plaats van meerdere dieren in één keer. De dieren worden in grote aantallen geslacht in één keer. Door de hoge vraag is de productie massaal.

Sam de Ruiter
2025-07-24 10:36:44
Count answers
: 6
Turkse supermarkten, ofwel halal slagers, hebben over het algemeen minder kosten en houden hierdoor genoegen met een stuk minder marge. Ze zitten vaak in goedkopere panden, waardoor ze minder huur hoeven te betalen. Ook werken er vaak familieleden in de winkel, waardoor ze de loonkosten relatief laag houden. Ook investeren ze minder in logistiek, marketing en IT dan grote supermarktketens zoals Albert Heijn en Jumbo. De kwaliteitseisen zijn bij Turkse supermarkten vaak wat lager. Bij de Albert Heijn en de Jumbo zul je bijvoorbeeld niet snel kromme komkommers tegenkomen, maar de Turkse supermarkt kiest hier soms juist voor, omdat ze goedkoper ingekocht kunnen worden.
Lees ook
- Zijn lokale slagers beter dan supermarkten?
- Is vlees van een lokale slager gezonder?
- Wat zijn de taken van een slager?
- Hoe noem je iemand die in een slagerij werkt?
- Waarom smaakt vlees van de slager beter?
- Is vlees van de slager echt beter?
- Wat is het verschil tussen een slager en een supermarkt?
- Wat is de functieomschrijving van een slager?
- Wat is het salaris van een medewerker slagerij?