:

Is vlees van de slager echt beter?

Maya Fredriks
Maya Fredriks
2025-07-24 11:52:23
Count answers : 5
0
Waar je het vlees koopt maakt eigenlijk geen donder uit. Het gaat er om waar het vlees vandaan komt. Qua smaak merk ik absoluut het verschil en niet alleen bij rundvlees. Als je vlees eet zoek een goede passionele slager die je kan laten zien waar hij zijn vlees vandaan, het maakt niet uit of dat in een supermarkt of op de hoek is.
Samuel El Idrissi
Samuel El Idrissi
2025-07-24 10:37:39
Count answers : 2
0
Niet alleen omdat het vlees van betere kwaliteit is, maar ook omdat de prijzen op een punt komen dat de supermarkt nauwelijks nog verschil maakt. De reden? De prijzen zijn vaak gelijk of zelfs lager, en de kwaliteit is gewoon beter. Het vlees is vaak van betere kwaliteit, verser en je kunt precies de hoeveelheid kopen die je nodig hebt. Het verschil in smaak? Daar hoef je niet eens een culinaire expert voor te zijn om dat te proeven. Kwaliteit versus gemak speelt ook mee, supermarktvlees ligt vaak dagenlang in de schappen en wordt flink verpakt in plastic, bij de slager krijg je vlees dat meestal dezelfde dag nog vers is gesneden.
Janne Albinus genaamd Weiss von Weissenlöw
Janne Albinus genaamd Weiss von Weissenlöw
2025-07-24 10:36:37
Count answers : 1
0
Vlees uit de supermarkt of bij de slager vandaan is niet altijd gezond, zelfs niet als dit biologisch vlees is. De belangen van veel verkoop, veel productie en weinig kosten zijn veel te groot. Alle kip in de supermarkt en bij de slager is besmet met ESBL bacterie. Al het vlees in de supermarkt en bij de slager is graangevoerd, ook het Ierse rundvlees en zelfs het natuurvlees wat in de Emté supermarkt te koop is. Vrijwel al het vlees wat te koop is in de supermarkt, en helaas ook veel slagers, komt uit het buitenland.
Abel Evers
Abel Evers
2025-07-24 09:29:31
Count answers : 4
0
Bij een slagerij mag je vlees van hogere kwaliteit verwachten dan in de supermarkt. Dit komt omdat ze vaak een directe levering hebben van lokale boerderijen en vaste leveranciers. Hierdoor kunnen ze vers vlees van hoge kwaliteit aanbieden. Daarnaast hebben slagers vaak een diepgaande kennis van verschillende vleessoorten en bereidingswijzen, waardoor ze advies kunnen geven en speciale verzoeken kunnen honoreren. Natuurlijk kan het aantrekkelijk zijn om vlees in bulk te kopen, zeker als je een grote vriezer hebt, maar de kwaliteit is niet altijd even goed en zeker niet vergelijkbaar met vers vlees van de slager.
Philip van Munster
Philip van Munster
2025-07-24 08:17:42
Count answers : 0
0
Een slager verkoopt niet automatisch diervriendelijker vlees. Slagerijen kunnen hun eigen keurmerken en logo’s ontwikkelen, waarvan het moeilijk is om te weten of het ook echt beter is. Een label zoals ‘keurslager’ wordt zelf ontworpen en beoordeeld, de slager keurt dan letterlijk zijn eigen vlees. Ook de term ‘scharrelen’ is niet beschermd. Een biologische slager is natuurlijk een ander verhaal. Dit moet gecontroleerd worden door een derde partij.