:

Is vlees van de slager echt beter?

Jet Martens
Jet Martens
2025-08-30 06:57:27
Count answers : 37
0
Een slager verkoopt niet automatisch diervriendelijker vlees. Slagerijen kunnen hun eigen keurmerken en logo’s ontwikkelen, waarvan het moeilijk is om te weten of het ook echt beter is. Een label zoals ‘keurslager’ wordt zelf ontworpen en beoordeeld. De slager keurt dan letterlijk zijn eigen vlees. Een biologische slager is natuurlijk een ander verhaal. Dit moet gecontroleerd worden door een derde partij.
Stefan de Vries
Stefan de Vries
2025-08-25 09:48:59
Count answers : 36
0
Waar je het vlees koopt maakt eigenlijk geen donder uit. Het gaat er om waar het vlees vandaan komt. Qua smaak merk ik absoluut het verschil en niet alleen bij rundvlees. Bijvoorbeeld ook de kip die ik daar koop spettert niet mijn pan uit en verschrompeld niet tot een zielig filetje dat te droog en te smaakloos is. Als je vlees eet zoek een goede passionele slager die je kan laten zien waar hij zijn vlees vandaan, het maakt niet uit of dat in een supermarkt of op de hoek is. Eet vlees met mate.

Lees ook

Zijn lokale slagers beter dan supermarkten?

De slager is tegenwoordig gewoon goedkoper, supermarkten werken zichzelf de markt uit. De prijzen zi Lees meer

Is vlees van een lokale slager gezonder?

Bij een slagerij mag je vlees van hogere kwaliteit verwachten dan in de supermarkt. Dit komt omdat z Lees meer

Sienna van Noort
Sienna van Noort
2025-08-15 06:25:23
Count answers : 32
0
Dan zou ik toch denken dat de slager beter vlees heeft. Maar klopt dit ook? Als ik de plaatselijke slager vergelijk met de supermarkt, is de supermarkt goedkoper.
Phileine Evers
Phileine Evers
2025-08-10 04:20:17
Count answers : 19
0
Bij een slagerij mag je vlees van hogere kwaliteit verwachten dan in de supermarkt. Dit komt omdat ze vaak een directe levering hebben van lokale boerderijen en vaste leveranciers. Hierdoor kunnen ze vers vlees van hoge kwaliteit aanbieden. Natuurlijk kan het aantrekkelijk zijn om vlees in bulk te kopen, zeker als je een grote vriezer hebt, maar de kwaliteit is niet altijd even goed en zeker niet vergelijkbaar met vers vlees van de slager. De persoon op het versplein heeft vast en zeker wel een klein beetje opleiding genoten wat betreft vlees, maar lang niet zo veel als een professionele slager.

Lees ook

Wat zijn de taken van een slager?

Een slager kan een eigen draai geven aan het vak. Het slagersvak is enorm veranderd en de ontwikkeli Lees meer

Hoe noem je iemand die in een slagerij werkt?

Een slager, beenhouwer of vleeshouwer is een persoon die beroepsmatig stukken vlees snijdt en voorbe Lees meer

Jenna Kok
Jenna Kok
2025-08-04 08:48:06
Count answers : 27
0
Niet alleen omdat het vlees van betere kwaliteit is, maar ook omdat de prijzen op een punt komen dat de supermarkt nauwelijks nog verschil maakt. Het vlees is vaak van betere kwaliteit, verser en je kunt precies de hoeveelheid kopen die je nodig hebt. Bij de slager krijg je vlees dat meestal dezelfde dag nog vers is gesneden. Het verschil in smaak is daarom vaak ook enorm.
Gijs Kuiper
Gijs Kuiper
2025-07-24 16:33:13
Count answers : 31
0
Vlees uit de supermarkt of bij de slager vandaan is niet altijd gezond, zelfs niet als dit biologisch vlees is. Veel mensen worden moedeloos van de belangen van veel verkoop, veel productie en weinig kosten die veel te groot zijn. Al het vlees in de supermarkt en bij de slager is graangevoerd, ook het Ierse rundvlees en zelfs het natuurvlees wat in de Emté supermarkt te koop is. Alle kip in de supermarkt en bij de slager is besmet met ESBL bacterie. In de supermarkt en bij de slager kun je niet controleren of er geen antibiotica, medicatie en andere groei stimulerende middelen gebruikt worden.

Lees ook

Waarom smaakt vlees van de slager beter?

Het antwoord op de vraag waarom vlees van de slager beter smaakt, wordt niet direct beantwoord in de Lees meer

Waarom is halal slager goedkoper?

Turkse supermarkten, ofwel halal slagers, hebben over het algemeen minder kosten en houden hierdoor Lees meer

Maya Fredriks
Maya Fredriks
2025-07-24 11:52:23
Count answers : 44
0
Waar je het vlees koopt maakt eigenlijk geen donder uit. Het gaat er om waar het vlees vandaan komt. Qua smaak merk ik absoluut het verschil en niet alleen bij rundvlees. Als je vlees eet zoek een goede passionele slager die je kan laten zien waar hij zijn vlees vandaan, het maakt niet uit of dat in een supermarkt of op de hoek is.
Samuel El Idrissi
Samuel El Idrissi
2025-07-24 10:37:39
Count answers : 46
0
Niet alleen omdat het vlees van betere kwaliteit is, maar ook omdat de prijzen op een punt komen dat de supermarkt nauwelijks nog verschil maakt. De reden? De prijzen zijn vaak gelijk of zelfs lager, en de kwaliteit is gewoon beter. Het vlees is vaak van betere kwaliteit, verser en je kunt precies de hoeveelheid kopen die je nodig hebt. Het verschil in smaak? Daar hoef je niet eens een culinaire expert voor te zijn om dat te proeven. Kwaliteit versus gemak speelt ook mee, supermarktvlees ligt vaak dagenlang in de schappen en wordt flink verpakt in plastic, bij de slager krijg je vlees dat meestal dezelfde dag nog vers is gesneden.

Lees ook

Wat is het verschil tussen een slager en een supermarkt?

Bij een slagerij mag je vlees van hogere kwaliteit verwachten dan in de supermarkt. Dit komt omdat z Lees meer

Wat is de functieomschrijving van een slager?

Een slager is een specialist op het gebied van vlees en gevogelte. Hij of zij verwerkt het vlees en Lees meer

Janne Albinus genaamd Weiss von Weissenlöw
Janne Albinus genaamd Weiss von Weissenlöw
2025-07-24 10:36:37
Count answers : 27
0
Vlees uit de supermarkt of bij de slager vandaan is niet altijd gezond, zelfs niet als dit biologisch vlees is. De belangen van veel verkoop, veel productie en weinig kosten zijn veel te groot. Alle kip in de supermarkt en bij de slager is besmet met ESBL bacterie. Al het vlees in de supermarkt en bij de slager is graangevoerd, ook het Ierse rundvlees en zelfs het natuurvlees wat in de Emté supermarkt te koop is. Vrijwel al het vlees wat te koop is in de supermarkt, en helaas ook veel slagers, komt uit het buitenland.
Abel Evers
Abel Evers
2025-07-24 09:29:31
Count answers : 34
0
Bij een slagerij mag je vlees van hogere kwaliteit verwachten dan in de supermarkt. Dit komt omdat ze vaak een directe levering hebben van lokale boerderijen en vaste leveranciers. Hierdoor kunnen ze vers vlees van hoge kwaliteit aanbieden. Daarnaast hebben slagers vaak een diepgaande kennis van verschillende vleessoorten en bereidingswijzen, waardoor ze advies kunnen geven en speciale verzoeken kunnen honoreren. Natuurlijk kan het aantrekkelijk zijn om vlees in bulk te kopen, zeker als je een grote vriezer hebt, maar de kwaliteit is niet altijd even goed en zeker niet vergelijkbaar met vers vlees van de slager.

Lees ook

Wat is het salaris van een medewerker slagerij?

Het gemiddelde bruto jaarsalaris: € 35.290 Het gemiddelde bruto maandsalaris: € 2.723 Het gemiddel Lees meer

Philip van Munster
Philip van Munster
2025-07-24 08:17:42
Count answers : 29
0
Een slager verkoopt niet automatisch diervriendelijker vlees. Slagerijen kunnen hun eigen keurmerken en logo’s ontwikkelen, waarvan het moeilijk is om te weten of het ook echt beter is. Een label zoals ‘keurslager’ wordt zelf ontworpen en beoordeeld, de slager keurt dan letterlijk zijn eigen vlees. Ook de term ‘scharrelen’ is niet beschermd. Een biologische slager is natuurlijk een ander verhaal. Dit moet gecontroleerd worden door een derde partij.