:

Wat is het verschil tussen een slager en een supermarkt?

Evelien Ellis
Evelien Ellis
2025-08-06 10:30:30
Count answers : 5
0
Het gehakt dat ik bij onze slager koop is veel lekkerder en malser dan het gehakt dat we in de supermarkten kopen. Het gehakt uit de rekken van de supermarkt is beduidend droger, is vaster en minder rul en krijgt bij het bakken een vieze, grijze kleur alsmede een onaangename penetrante geur. Ik heb me ooit door een vleesvakman laten vertellen dat het zowel te maken heeft met de leefwijze van de dieren en met het voer dat ze krijgen, maar ook met de wijze waarop het vlees wordt verwerkt. Vaak doen slagers dat zorgvuldiger, waarbij er bijvoorbeeld geen of veel minder ontlastingsresten in en door het vlees geraken. Het vlees van de slager zou bovendien vaker veel verser zijn.
Mohamed Weijters
Mohamed Weijters
2025-07-24 11:07:34
Count answers : 3
0
Bij een slagerij mag je vlees van hogere kwaliteit verwachten dan in de supermarkt. Dit komt omdat ze vaak een directe levering hebben van lokale boerderijen en vaste leveranciers. Hierdoor kunnen ze vers vlees van hoge kwaliteit aanbieden. De supermarkt heeft doorgaans een breder assortiment vlees en biedt vaak concurrerende prijzen. Wel kan de versheid en kwaliteit soms minder consistent zijn. Supermarkten zijn afhankelijk van massale distributieketens en hebben eigenlijk geen directe controle over de herkomst en kwaliteit van het vlees. Over het algemeen zijn vleesproducten bij de supermarkt een stuk goedkoper dan bij de slager.