Is vlees van een lokale slager gezonder?

Teun Aslan
2025-08-07 19:29:29
Count answers
: 1
Het is zo dat het vlees dat we bij de lokale slager vinden, grotendeels afkomstig is van vrouwelijke runderen, waarvan het vlees over het algemeen sappiger is en beter smaakt. Vrouwtjesrunderen worden immers pas op latere leeftijd geslacht omdat ze eerst kalven moeten voortbrengen met als resultaat dat hun vlees vaak beter en smaakvoller is. Rundvlees uit de supermarkt daarentegen is over het algemeen afkomstig van jonge mannetjesrunderen, dit gaat om dieren die magerder zijn en geselecteerd werden op basis van hun uniforme kwaliteit. Het gevolg: minder sappig en minder lekker vlees, weet Test Aankoop. Onbewerkt rundvlees, zoals biefstuk of dunne lende blijft sowieso een mager stukje vlees.

Maja Hussain
2025-08-04 20:32:55
Count answers
: 2
Het vlees van de slager kwam volgens het expertenpanel als beste uit de bus. Het is zo dat het vlees dat we bij de lokale slager vinden, grotendeels afkomstig is van vrouwelijke runderen, waarvan het vlees over het algemeen sappiger is en beter smaakt. Vrouwtjesrunderen worden immers pas op latere leeftijd geslacht omdat ze eerst kalven moeten voortbrengen met als resultaat dat hun vlees vaak beter en smaakvoller is. Het vlees bij de lokale slager is grotendeels afkomstig van vrouwelijke runderen, waardoor het sappiger is en beter smaakt. Opvallend: Test Aankoop stelde vast dat biovlees niet gezonder of lekkerder bleek te zijn en dikwijls zelfs meer vet bevatte dan de alternatieven zonder biolabel. Biologisch rundvlees bevat trouwens ook wat meer verzadigd vet dan ‘niet-bio’. Maar onbewerkt rundvlees, zoals biefstuk of dunne lende blijft sowieso een mager stukje vlees.

Sam Cicilia
2025-07-24 09:49:11
Count answers
: 0
Bij een slagerij mag je vlees van hogere kwaliteit verwachten dan in de supermarkt. Dit komt omdat ze vaak een directe levering hebben van lokale boerderijen en vaste leveranciers. Hierdoor kunnen ze vers vlees van hoge kwaliteit aanbieden. De persoon op het versplein heeft vast en zeker wel een klein beetje opleiding genoten wat betreft vlees, maar lang niet zo veel als een professionele slager. Supermarkten zijn afhankelijk van massale distributieketens en hebben eigenlijk geen directe controle over de herkomst en kwaliteit van het vlees.
Slagers werken vaak samen met lokale boeren en leveranciers, waardoor je de mogelijkheid hebt om vlees te kopen dat afkomstig is van dieren die op een verantwoorde manier zijn grootgebracht. Dit kan bijdragen aan de ondersteuning van de lokale economie en het verminderen van de ecologische voetafdruk door het verminderen van transportafstanden. Wil je bewuster vlees eten dan kan dit dus een reden zijn om niet voor de supermarkt te kiezen.

Adam de la Rive Box
2025-07-24 06:38:50
Count answers
: 4
Waar je het vlees koopt maakt eigenlijk geen donder uit. Het gaat er om waar het vlees vandaan komt. Wat is gezonder? Als je vlees eet zoek een goede passionele slager die je kan laten zien waar hij zijn vlees vandaan, het maakt niet uit of dat in een supermarkt of op de hoek is. EN eet vlees met mate!

Boris Güneş
2025-07-24 06:00:29
Count answers
: 1
Vlees uit de supermarkt of bij de slager vandaan is niet altijd gezond, zelfs niet als dit biologisch vlees is. De belangen van veel verkoop, veel productie en weinig kosten zijn veel te groot. Veel mensen worden hier moedeloos van.
Al het vlees in de supermarkt en bij de slager is graangevoerd, ook het Ierse rundvlees en zelfs het natuurvlees wat in de Emté supermarkt te koop is.
Vrijwel al het vlees wat te koop is in de supermarkt, en helaas ook veel slagers, komt uit het buitenland.

Pim Veenstra
2025-07-24 04:40:32
Count answers
: 2
Nee, dat maakt in beide gevallen niet uit. Ook salami en ham van de slager vallen onder bewerkt vlees. Daarnaast bevat biologisch vlees net als niet-biologisch vlees heemijzer. Bij het conserveren van biologisch vlees ontstaan hierin dezelfde kankerverwekkende stoffen als in niet-biologisch vlees.
Lees ook
- Zijn lokale slagers beter dan supermarkten?
- Wat zijn de taken van een slager?
- Hoe noem je iemand die in een slagerij werkt?
- Waarom smaakt vlees van de slager beter?
- Waarom is halal slager goedkoper?
- Is vlees van de slager echt beter?
- Wat is het verschil tussen een slager en een supermarkt?
- Wat is de functieomschrijving van een slager?
- Wat is het salaris van een medewerker slagerij?