:

Waarom moet je jam afschuimen?

Amira Peters
Amira Peters
2025-07-19 20:53:25
Count answers : 1
0
Als u goed kijkt naar het schuim, ziet u belletjes zitten. En laat net in deze belletjes zuurstof zitten; de “fatal attraction” voor elke infectie. Het schuim op confituur verwijdert u dus best met een schuimspaan om eventuele infecties te vermijden.
Guusje Luitgardis van Neustrië
Guusje Luitgardis van Neustrië
2025-07-19 15:14:36
Count answers : 1
0
Het schuim dat zich vormt op de confituur is zeker niet ongezond of gevaarlijk, maar het bevat wel de onzuiverheden van het fruit en de suiker. Als je de schuim in de pot laat, zal je confituur minder lang goed blijven. Gebruik een schuimspaan en schep het schuim eruit. Laat de ingrediënten ongeveer 5 minuutjes doorkoken terwijl je het schuim uit de pot schept.
Justin El Idrissi
Justin El Idrissi
2025-07-19 15:06:37
Count answers : 2
0
Het schuim dat zich vormt op het oppervlak van de jam is niet zo gevaarlijk. Gezondheidsproblemen ontstaan niet als je een beetje eet. Maar dit zal de smaak en het uiterlijk van het dessert bederven. Schuim eten is niet gevaarlijk, maar ook niet gezond, gezien alles wat erin zit. Als het schuim voor de winter in de jampot blijft en gesloten is, zullen de volgende problemen optreden: - De smaak en het uiterlijk van zelfgemaakte jam gaan achteruit. - Het fruit wordt te gaar, omdat het schuim op het oppervlak van de pan bijdraagt aan een onjuiste warmte-uitwisseling; - De jam en suikerstroop zullen niet transparant zijn: eiwitverbindingen zullen naar de bodem zakken en oplossen in de zoete massa; - De houdbaarheid van het product wordt verkort. De zuurstofbellen in het schuim veroorzaken fermentatie, het eiwit activeert het bederf.