Waarom jam afschuimen?

Frederique Zum Vörde Sive Vörding
2025-07-19 17:57:45
Count answers
: 3
Het schuim op confituur verwijdert u dus best met een schuimspaan om eventuele infecties te vermijden.
Als u goed kijkt naar het schuim, ziet u belletjes zitten.
Laat net in deze belletjes zuurstof zitten; de “fatal attraction” voor elke infectie.

Mats Nguyen
2025-07-19 17:47:58
Count answers
: 6
Terwijl de jam kookt drijven de lichtste microdeeltjes naar de oppervlakte, combineren met elkaar en vormen een schuim.
Het bestaat uit: - Eiwitstoffen verzadigd met zuurstofbellen.
Deze componenten veroorzaken fermentatie en jambederf;
Het schuim dat zich vormt op het oppervlak van de jam is niet zo gevaarlijk.
Jamschuim is een afvalstof, door zijn vorming wordt de jam gezuiverd.
Schuim eten is niet gevaarlijk, maar ook niet gezond, gezien alles wat erin zit.
De zuurstofbellen in het schuim veroorzaken fermentatie, het eiwit activeert het bederf.

Julia Boetet
2025-07-19 17:26:29
Count answers
: 3
Afschuimen; zet de vruchten onafgedekt op laag vuur. Roer om de 3-4 minuten tot het mengsel kookt. Zet zodra de vruchten koken het vuur flink hoog, en blijf 10 minuten lang constant roeren. Pas op met hete spetters! Schep het schuim af met een schuimspaan of lepel.