:

Is het beter om room of melk te gebruiken in aardappelpuree?

Eliza van Wijk
Eliza van Wijk
2025-07-18 11:39:53
Count answers : 4
0
Vaak wordt aan verse aardappelpuree melk of room toegevoegd. Maar dat hoeft niet! Zeker als je een lactose-intollerantie hebt, is het toevoegen van melk of room geen slim idee. Je kan eenvoudig puree maken zónder melk of room. Voeg enkele eetlepels van het kookvocht toe om de aardappelpuree wat smeuïger te maken. Een bijkomend voordeel is dat de vitamines behouden blijven en het aroma fijner is.
Valentijn Said
Valentijn Said
2025-07-18 06:31:42
Count answers : 1
0
Koude melk gebruiken in je aardappelpuree Het toevoegen van melk zorgt niet alleen voor een fijnere textuur van je aardappelstamppot, maar ook voor een mildere smaak. Als je koude melk gebruikt, stort je puree namelijk in. Bovendien wordt het dan gewoon minder goed opgenomen. Verwarm je melk dus всегда kort voordat je ‘m toevoegt – ook als het niet de moeite waard lijkt voor dat kleine beetje. Wil je een fluweelzachte aardappelpuree maken? Kook de aardappels gaar, giet ze af en stoom kort droog op hoog vuur. Stamp ze vervolgens fijn met een pureestamper of -pers en breng op smaak met warme melk, roomboter, zout en peper.
Nina Avci
Nina Avci
2025-07-18 06:23:17
Count answers : 3
0
Er is echter een uitzondering: als je ervoor kiest om (veel) boter (en/of room) te gebruiken, mag je aardappel wel wat vaster zijn. Voeg melk of room toe voor extra smeuïgheid. Wens je de puree nog smeuïger te maken, kan je ervoor kiezen om melk of room toe te voegen. Doe dit echter pas helemaal op het einde en pas op met de hoeveelheid zodat je zeker bent dat het geen papje wordt. Als je toch even moet wachten, voeg je best net voor het serveren nog een extra klontje boter of wat melk of room toe.