:

Kan je room in puree doen?

Thomas van Ommeren
Thomas van Ommeren
2025-07-18 04:36:50
Count answers : 4
0
Aardappelpuree met melk en boter komt vanaf de 18e eeuw voor in receptenboeken. Welke soort aardappel dat is, hangt af van waar je je op de wereld bevindt. Russet en Yukon Gold zijn populair in Amerika, terwijl King Edward en Maris Piper meer voorkomen in Europa en andere delen van de wereld. Er zijn tal van kruiden, specerijen en smaakmakers die je kunnen helpen om een aardappelpuree voor fijnproevers te maken. Je kunt een paar tenen knoflook meekoken en samen met de aardappelen pureren voor extra smaak. Of gebruik gewoon knoflookpoeder om je puree op smaak te brengen.
Sil van Hagen
Sil van Hagen
2025-07-18 04:30:27
Count answers : 3
0
Voeg melk of room toe voor extra smeuïgheid. Wens je de puree nog smeuïger te maken, kan je ervoor kiezen om melk of room toe te voegen. Doe dit echter pas helemaal op het einde en pas op met de hoeveelheid zodat je zeker bent dat het geen papje wordt. Er is echter een uitzondering: als je ervoor kiest om veel boter en of room te gebruiken, mag je aardappel wel wat vaster zijn.
Pim Veenstra
Pim Veenstra
2025-07-18 03:54:41
Count answers : 3
0
De allerlekkerste puree maak je dus van echte aardappels met een beetje room en echte boter. Verwarm ondertussen de melk met de roomboter in een pannetje. Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels snufje zout 150 ml volle melk of room 50 gram roomboter beetje peper