Is warme of koude melk beter voor aardappelpuree?

Jasmijn de Bruijn
2025-07-18 08:35:22
Count answers
: 3
Om je puree smeuïg te maken heb je wat hulp nodig. Roer een een flinke portie roomboter en een scheut melk door de puree heen. Het is belangrijk dat je melk lauw is. Zo vermijd je dat je puree té kleverig wordt.

Mick Vierdag
2025-07-18 08:12:28
Count answers
: 7
Koude melk gebruiken in je aardappelpuree
Het toevoegen van melk zorgt niet alleen voor een fijnere textuur van je aardappelstamppot, maar ook voor een mildere smaak.
Als je koude melk gebruikt, stort je puree namelijk in.
Bovendien wordt het dan gewoon minder goed opgenomen.
Verwarm je melk dus altijd kort voordat je ‘m toevoegt – ook als het niet de moeite waard lijkt voor dat kleine beetje.
Wil je een fluweelzachte aardappelpuree maken?
Kook de aardappels gaar, giet ze af en stoom kort droog op hoog vuur.
Stamp ze vervolgens fijn met een pureestamper of -pers en breng op smaak met warme melk, roomboter, zout en peper.
Lees ook
- Hoe krijg je romige aardappelpuree?
- Waarom warme melk bij puree?
- Kan je room in puree doen?
- Is aardappelpuree uit een pakje gezond?
- Waarom is mijn aardappelpuree niet romig?
- Hoe krijg je de lekkerste aardappelpuree?
- Waarom maakt warme melk moe?
- Is het beter om room of melk te gebruiken in aardappelpuree?
- Wat is het verschil tussen een roomsoep en een pureesoep?