Waarom warme melk bij puree?

Tim Vermeulen
2025-07-18 08:48:40
Count answers
: 2
Om je puree smeuïg te maken heb je wat hulp nodig. Roer een een flinke portie roomboter en een scheut melk door de puree heen. Het is belangrijk dat je melk lauw is. Zo vermijd je dat je puree té kleverig wordt.

Roos van Geffen
2025-07-18 08:36:38
Count answers
: 2
Een goede aardappelpuree maak je met hete melk. Stap 5/ Giet de gare aardappels af op een vergiet en doe ze meteen terug in de pan. Stamp de aardappels fijn en giet er de kokend hete melk bij. Gebruik voor een extra fijne aardappelpuree een speciale pureeknijper. Dat is een soort reuze knoflookpers voor aardappels. Ook kun je een bolzeef gebruiken waar je de gare aardappels doorheen wrijft met een pollepel. Zelf gebruik ik het liefst een passe-vite (roerzeef). Stap 4/ Breng ondertussen de melk met de boter tegen de kook in een steelpan. Je kunt hieraan ook een half blokje groentebouillon toevoegen.

Lana Broeshart
2025-07-18 04:47:38
Count answers
: 4
Gebruik hier echter nooit koude melk voor, maar warm dit eerst op. De melk wordt dan beter opgenomen en het zorgt ervoor dat de puree ‘niet uit elkaar valt’.

Amber Şahin
2025-07-18 03:30:35
Count answers
: 3
Het toevoegen van melk zorgt niet alleen voor een fijnere textuur van je aardappelstamppot, maar ook voor een mildere smaak. Als je koude melk gebruikt, stort je puree namelijk in. Bovendien wordt het dan gewoon minder goed opgenomen. Verwarm je melk dus altijd kort voordat je ‘m toevoegt – ook als het niet de moeite waard lijkt voor dat kleine beetje. Wil je een fluweelzachte aardappelpuree maken? Kook de aardappels gaar, giet ze af en stoom kort droog op hoog vuur. Stamp ze vervolgens fijn met een pureestamper of -pers en breng op smaak met warme melk, roomboter, zout en peper.
Lees ook
- Hoe krijg je romige aardappelpuree?
- Kan je room in puree doen?
- Is aardappelpuree uit een pakje gezond?
- Waarom is mijn aardappelpuree niet romig?
- Hoe krijg je de lekkerste aardappelpuree?
- Is warme of koude melk beter voor aardappelpuree?
- Waarom maakt warme melk moe?
- Is het beter om room of melk te gebruiken in aardappelpuree?
- Wat is het verschil tussen een roomsoep en een pureesoep?