Waarom is mijn aardappelpuree niet romig?

Pien van Vliet
2025-07-18 10:11:16
Count answers
: 1
Hoe de aardappelpuree uit de pan komt heeft natuurlijk met heel veel facetten te maken. De keuze van de aardappel, de toevoeging van boter, melk of andere vetstof en hoe je hem pureert zijn allemaal factoren die bepalen of je puree romig zal zijn. Vaak wordt hij gestampt, maar probeer ook eens een pureeknijper, je krijgt dan fluweelzachte aardappelpuree. De truc voor de meest superromige aardappelpuree zit hem aan het einde van de bereiding van de puree, door een rauw ei toe te voegen aan de hete puree, wat resulteert in een fluffy en romige puree.

Benjamin Dekker
2025-07-18 07:35:57
Count answers
: 2
Het geheim zit hem vooral in de pureeknijper.
De structuur van de aardappel blijft intact wat niet zo is als je een mixer gebruikt, dus nooit doen.
Je puree wordt dan een soort behangselplak.
En met alleen een stamper krijg je ook net niet die fluweelzachte puree.
Gebruik verder lekker bloemige aardappels en dan komt het helemaal goed!
Lees ook
- Hoe krijg je romige aardappelpuree?
- Waarom warme melk bij puree?
- Kan je room in puree doen?
- Is aardappelpuree uit een pakje gezond?
- Hoe krijg je de lekkerste aardappelpuree?
- Is warme of koude melk beter voor aardappelpuree?
- Waarom maakt warme melk moe?
- Is het beter om room of melk te gebruiken in aardappelpuree?
- Wat is het verschil tussen een roomsoep en een pureesoep?