:

Hoe krijg je romige aardappelpuree?

Jet Scholten
Jet Scholten
2025-07-18 05:46:21
Count answers : 3
0
Kook de aardappelen 20 minuten in water met zout. Giet de aardappelen af. Breng in een kleine pan de melk aan de kook, haal van het vuur af, dek af en zet apart. Pureer de nog hete aardappelen met een pureeknijper of met een stamper in een pan. Klop met een garde de warme melk en de boter door de fijngemaakte aardappelen. Blijf boven een laag vuur kloppen tot een luchtige aardappelpuree ontstaat. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Veerle van der Laan
Veerle van der Laan
2025-07-18 03:14:37
Count answers : 0
0
Om echt dat ultieme romige resultaat te krijgen, voeg ik aan dit recept een eidooier en wat Parmezaanse kaas toe. Voor deze puree gebruik je kruimige aardappelen, ik kook ze graag in een beetje bouillon, die je daarna met een pureestamper of pureeknijper tot zachte puree maakt. Uiteraard heb je een beetje boter en een scheutje warme melk nodig om zelf aardappelpuree te maken. Roer een eidooier en 50 gram Parmezaanse kaas door de aardappelpuree. Echt, je weet niet wat je proeft en de textuur van de puree wordt zo zacht.