:

Wat zijn de beste kazen?

Isabel de Lange
Isabel de Lange
2025-07-17 17:30:42
Count answers : 1
0
De awards worden elk jaar uitgereikt in twee categorieën: Dit jaar waren dat ‘Gouda 48+ oud’ en ‘Geitenkaas 50+ belegen’. De Rotterdamse Oude won in de categorie Goudse 48+ en de Karakter (uit Rijen) was de beste van de geitenkazen. Lekkerkerker:,,Als je deze kaas in je mond neemt, proef je zoutkristallen en als je het doorslikt proef je zuiver kaas en geen negatieve bijeffecten. De 55 weken oude kaas is goed toe te passen in gerechten en goed raspbaar.’’ De smaak wordt bewaakt door een genootschap dat blinde keuringen doet en waar nodig de receptuur aanpast. ,,Winnen bevestigt dat deze kaas geen eendagsvlieg is.’’
Jesse van Kuijc van Malsen
Jesse van Kuijc van Malsen
2025-07-17 16:03:01
Count answers : 2
0
De winnaars van 2025 zijn: Goudse Kaas Jong Goud: Klaverkaas Jong (Klaverkaas) Zilver: Stompetoren jong (Kaashandel Remijn) Brons: Vergeer Jong (Vergeer Holland) Goudse Kaas 48+ Oud Goud: Vergeer Oud (Vergeer Holland) Zilver: Lutjewinkel 1916 Robuust & Romig (Velder) Brons: Hoeve Goud (Zuivelhoeve) De kazen dragen een jaar lang het predicaat ‘lekkerste kaas van Nederland’.
Faye Gnodde
Faye Gnodde
2025-07-17 15:10:51
Count answers : 1
0
De beste kazen ter wereld zijn onder andere: Parmigiano Reggiano, Mozzarella di Bufala Campana, Stracchino di Crescenza, Graviera Naxou, Queijo Serra de Estrela, Burrata, Saint-André, Reblochon, Pljevaljski Sir en Mont d’Or. De Griekse Graviera Naxou is een wat zoetere kaas die boordevol smaak zit en ontzettend romig smaakt. De Pljevaljski Sir uit Montenegro heeft een sterke smaak en wordt gerijpt in speciale houten bakken nadat deze gesneden en gezouten is. Reblochon is een kaas uit het Franse Alpengebied ten zuiden van Genève, die onder andere traditioneel gebruikt wordt in tartiflette.
Simon Bakker
Simon Bakker
2025-07-17 14:53:18
Count answers : 1
0
De beste kaas ter wereld is Parmigiano Reggiano. Gemaakt van halfvolle rauwe melk, kan de beroemde raspkaas met zijn intense fruitige smaak worden beschouwd als de beste ter wereld. Parmezaan wordt gevolgd door Graviera Naxou, een Griekse kaas van het eiland Naxos in de Cycladen. De top 3 wordt afgesloten door Burrata uit Puglia, een andere bekende specialiteit uit de Italiaanse regio. Hij wordt gevolgd door Mozzarella di Bufala, op de vierde plaats. Volgens internetgebruikers is Saint-Félicien de beste vertegenwoordiger van de Franse knowhow. Deze zachte kaas van koemelk uit de regio Rhône-Alpes heeft een romige textuur en een fruitige, pittige smaak. In de Top 10 staan veel Italiaanse, Griekse en Portugese kazen, maar geen enkele andere Franse kaas.
Ivan Blom
Ivan Blom
2025-07-17 13:55:13
Count answers : 3
0
Ons assortiment omvat een brede selectie, van romige jonge kaas tot pittige oude kaas. Populaire keuzes zijn jong belegen, belegen, extra belegen en onze geliefde “Ouwe Jongens”. Een goede borrelplank bevat een mix van verschillende soorten kazen. Romige Jonge Kaas Perfect voor brood, tosti’s of een lichte snack. Mild en zacht, geschikt voor het hele gezin. Belegen Een volle, gebalanceerde smaak die heerlijk is bij de lunch of als basis voor een culinair gerecht. Extra Belegen Stevig, krachtig en vol van karakter. Ideaal voor kaasplankjes of om gerechten naar een hoger niveau te tillen.
Tycho Merckx
Tycho Merckx
2025-07-17 12:36:25
Count answers : 2
0
Voor een lekkere kaasschotel hoef je geen hele waaier aan soorten te serveren. Het is vooral belangrijk om niet enkel heel pittige of net heel neutraal smakende kazen te serveren. Voor een boeiende smaakervaring kies je een verse, een zachte, een halfharde, een blauwgeaderde en een harde kaas. Eén of twee kazen per soort is genoeg. Verse kaas: Senteurs d’Automne, Régalou... Zachte kaas: Damse Brie, Herve kaas, Brugge Blomme, Keiemse Witten... Halfharde kaas: Affligem Adbijkaas, Brugge Abdijkaas, Passendale, Père Joseph, Chimay... Blauwe kaas: Pas de Bleu, Bleu des Moines... Harde kaas: Brugge Oud, Vieux Chimay, Nazareth...