:

Hoe staat wijn op de menukaart?

Micha Verheuvel
Micha Verheuvel
2025-09-09 04:15:50
Count answers : 31
0
Stem de wijnen op je kaart af op het menu dat je aanbiedt. Biedt klassieke wijn-spijscombinaties aan, maar ook juist avontuurlijke opties. Help de gast een keuze te maken, door informatie over de wijn te delen op de wijnkaart. Voeg de druiven, een korte smaakbeschrijving toe en wijn-spijs combinatie toe. Kies voor bekende en opkomende druivensoorten, uit verschillende landen en regio’s, met verschillende wijnstijlen. Zet vier witte & rode wijnen open per glas, aangevuld met vijf wijnen die je per fles kunt verkopen. Serveer wijnen buiten de kaart om; passend in het seizoen, inspelend op trends, en passend bij gerechten die je buiten het menu om serveert. Maak de wijnbeleving compleet met ten minste één port en één dessertwijn op de wijnkaart.
Niels Mulder
Niels Mulder
2025-08-30 21:22:20
Count answers : 25
0
Een succesvolle wijnkaart begint met het kennen van uw gasten. Het is belangrijk om variatie op uw wijnkaart te hebben. Een mix van zowel lokale als internationale wijnen en een balans tussen rood, wit, rosé, en mousserend zorgt dat u voor elke gast iets passends heeft. Jongere gasten staan mogelijk meer open voor vernieuwende en biologische wijnen, terwijl een ouder publiek vaak voorkeur heeft voor klassieke wijnen en druifsoorten uit bekende regio's.

Lees ook

Hoe wijn vermelden op menukaart?

De ideale wijnkaart laat zich lezen en beleven als een ontdekkingsreis. Niet alleen de herkomst, de Lees meer

Hoe zet ik wijnnamen op het menu?

Een wijnkaartontwerp dat precies de juiste hoeveelheid informatie biedt, is van vitaal belang voor e Lees meer

Jack Mol
Jack Mol
2025-08-19 16:10:02
Count answers : 28
0
Stem de wijnen af op jouw menukaart. Bedenk welke wijnen of gerechten het beste samengaan en informeer gasten hierover. Dit kun je doen door in de menukaart specifieke wijnsuggesties te verwerken of door wijnarrangementen aan te bieden.
Florian Sanders
Florian Sanders
2025-08-19 15:29:26
Count answers : 22
0
Wijnkaarten van topkwaliteit voor uw restaurant of horecazaak Bij Quality Menukaarten begrijpen we dat de presentatie van uw wijnassortiment net zo belangrijk is als de inhoud. Een stijlvolle en duurzame wijnkaart draagt bij aan de totaalbeleving van uw gasten en versterkt de uitstraling van uw zaak. Vermeld bij elke wijn beknopte maar informatieve details, zoals: Druivensoort(en) Streek en land van herkomst Jaargang Smaakprofiel (bijv. fris en fruitig, vol en krachtig) Aanbevolen gerechten voor een passende foodpairing.

Lees ook

Hoe kies ik de juiste wijn?

De keuze voor de juiste wijn is essentieel voor de complete smaakbeleving. Hoe kiest u wijn uit een Lees meer

Hoe presenteer ik wijn op een menu?

La présentation du vin au client est une étape importante dans le service du vin. Si l’on souhaite s Lees meer

Sam Cicilia
Sam Cicilia
2025-08-19 11:40:22
Count answers : 24
0
Wijn verdient het ook niet om op een blaadje achterin een menukaart te worden verstopt. Wijn mag juist gerust op een aparte kaart gepresenteerd worden. Op de wijnkaarten ziet de klant uit welke wijnen hij kan kiezen.
Demi van den Velde
Demi van den Velde
2025-08-19 11:23:58
Count answers : 30
0
Bavo en Alexander waren chefs in toprestaurants, nu openen ze hun eigen bistro: “We hebben 2.700 wijnflessen liggen”

Lees ook

Hoe beschrijf je wijn op een menu?

Beschrijving Sommige sommeliers schrijven hele boeken over hun wijnen. Geef je op de wijnkaart een Lees meer

Wat zijn de 5 regels die gelden voor een goed menu?

Goede menu’s moeten worden ontworpen om te passen bij specifieke groepen gasten, mensen met diepere Lees meer

Ceylin van Hulten
Ceylin van Hulten
2025-08-06 06:10:06
Count answers : 16
0
Als er een betere subreddit is, laat het me weten. Ik maak de barborden/menu's en realiseer me net dat ik geen idee heb hoe ik wijn moet opsommen - Schrijf ik het type wijn, de naam van de wijn, de plaats waar het vandaan komt? Neem bijvoorbeeld deze wijn: http://m.wine-searcher.com/wine-112016-2014-chateau-de-la-presle-touraine-sauvignon-blanc-loire-france Ik ben clueless als het gaat om wijn, een familielid helpt ons heel genereus met de wijn en ik wil er zeker van zijn dat ik dit goed doe (of in ieder geval mezelf niet in verlegenheid breng) Bedankt voor alle hulp!
Inaya van de Velden
Inaya van de Velden
2025-08-04 13:43:54
Count answers : 29
0
Een restaurant schenkt minimaal 1 witte en 1 rode ‘open’ wijn. Er zijn trouwens steeds meer restaurants met een groter aantal open wijnen op de kaart, om zo de gast tegemoet te komen.

Lees ook

Hoe wordt wijn vermeld?

Wettelijk moet er een etiket op de wijnfles worden aangebracht waarop simpele wijze belangrijke info Lees meer

Wat is de 80/20-regel voor wijn?

De 80/20-regel voor wijn houdt in dat je 80% van de tijd gezond eet en jezelf 20% van de tijd gunt o Lees meer

Janne Spring in ‘t Veld
Janne Spring in ‘t Veld
2025-07-23 00:42:36
Count answers : 32
0
Waar staat de wijn op de menukaart? Geen paniek, wij leggen je uit hoe je snel een lekkere wijn uitkiest in het restaurant. Vul de wijnwijzer in, vind direct de perfecte wijn bij het gerecht dat je gaat eten! De ober of sommelier kan je het beste adviseren. Zij kennen de gerechten èn de wijnen altijd op hun duimpje. Wil je meer lezen over welke wijn lekker past bij welk gerecht? Op onze wijn & spijs pagina vind je alles over de beste combinaties!
Noah van den Nuwenhijsen
Noah van den Nuwenhijsen
2025-07-15 10:25:45
Count answers : 26
0
Op de menukaart en zeker ook de wijnkaart zijn het visitekaartje van een restaurant. Wit Wordt de druif (druiven) vermeld? Een Pinot Blanc en een Sauvignon Blanc zijn frisse, droge witte wijnen en passen bij ‘strakke’ voorgerechten. Een Chardonnay is wat voller en begeleidt een gerecht met een romige saus prima. Een gerecht met veel aroma en smaak, vraagt om een aromatische wijn zoals een Grüner Veltliner, Albarino of een Viognier. Rood Voor rood geldt hetzelfde. Wordt op de wijnkaart een smaakimpressie gegeven, dan wordt kiezen gemakkelijker. Want de regel is dat de smaak van het gerecht (bv. een volle, rijke smaak) moet harmoniëren met de smaak van de wijn (dus ook een volle, rijke smaak). Ontbreekt de smaakimpressie in de beschrijving, maar wordt wel de druif (druiven) vermeld? Dan kan het kiezen op smaak weer beginnen. Wijn gemaakt van de Cabernet Sauvignon (veel Bordeauxwijnen), de Tempranillo of Nebbiolo (Italiaanse druif uit bv. de Piemonte) zijn stevig, intens en vol. Wijnen gemaakt van de druiven Merlot, Argentijnse Malbec of de Shiraz/Syrah, zijn rond en zacht. Bij lichtere gerechten (voorgerechten, maar ook hoofdgerechten) kan de druif Gamay (uit de Beaujolais) of Spätburgunder gekozen worden. Deze zijn lichter en fruitiger.

Lees ook

Waar moet je op letten bij het kopen van wijn?

Let op het vermelde jaargang bij de wijn. Slechts een paar wijnen gaan er op vooruit door ze wat tij Lees meer

Annemijn van der Heijden
Annemijn van der Heijden
2025-07-15 07:33:50
Count answers : 37
0
Vaak hebben restaurants zoete, maar ook hartige desserts op de menukaart staan. Een veelvoorkomend hartig dessert is een kaasplankje. Dit wordt bijvoorbeeld geserveerd met wat brood of crackers en wat fruit of stroop.