:

Hoe beschrijf je wijn op een menu?

Tristan van den Velde
Tristan van den Velde
2025-07-15 09:52:48
Count answers : 4
0
Beschrijving Sommige sommeliers schrijven hele boeken over hun wijnen. Geef je op de wijnkaart een beschrijving van de wijnen, wees dan kort en bondig. Probeer vooral aan te geven welke soort wijn past bij welk gerecht. Kies je ervoor om geen beschrijving op de kaart te zetten, dan is het belangrijk om je personeel goed op te leiden. Je sommelier of zaalpersoneel moet namelijk genoeg kennis over de wijnen hebben om gasten te kunnen helpen in hun keuze. Afstemmen op menu Ontwikkelt je chef een maand- of weekmenu? Dan loont het de moeite om bijpassende wijnen te voorzien. Je kan een wijn per gang aanbieden of wijnen adviseren voor het hele menu. Ook wanneer je suggestiegerechten toont, kan je deze laten vergezellen door wijnsuggesties. Gasten vinden het namelijk fijn om te weten welke wijnen jij aanbiedt.
Roos Zhang
Roos Zhang
2025-07-15 06:52:07
Count answers : 3
0
De ideale wijnkaart laat zich lezen en beleven als een ontdekkingsreis. Niet alleen de herkomst, de druivensoorten en het jaartal worden beschreven, maar ook relevante wetenswaardigheden, zoals smaakstijl en beproefde combinaties van de betreffende wijn met bepaalde gerechten. Wordt de druif (druiven) vermeld? Mooi, want dat zegt tenminste wat over de mogelijke smaakstijl. Wordt op de wijnkaart een smaakimpressie gegeven, dan wordt kiezen gemakkelijker. Want de regel is dat de smaak van het gerecht (bv. een volle, rijke smaak) moet harmoniëren met de smaak van de wijn (dus ook een volle, rijke smaak). Ontbreekt de smaakimpressie in de beschrijving, maar wordt wel de druif (druiven) vermeld? Dan kan het kiezen op smaak weer beginnen.
Laura Malik
Laura Malik
2025-07-15 06:08:17
Count answers : 2
0
Vermeld details zoals de smaakprofielen en aroma's. Voorzie daarnaast elke wijn op je kaart van een beknopte en informatieve beschrijving, vermijd lange teksten! Dit kan gasten helpen bij het maken van een keuze. Zorg ervoor dat je personeel voldoende kennis heeft over de wijnen op je wijnkaart, zodat ze gasten kunnen adviseren op basis van individuele smaakvoorkeuren. Stem de wijnen af op jouw menukaart. Bedenk welke wijnen of gerechten het beste samengaan en informeer gasten hierover. Dit kun je doen door in de menukaart specifieke wijnsuggesties te verwerken of door wijnarrangementen aan te bieden.