:

Hoe kies ik de juiste wijn?

Boaz Janssen
Boaz Janssen
2025-07-15 10:07:03
Count answers : 5
0
Hoe kies je online de wijn die echt bij jou past? Simpel: met onze smaakprofielentest! Binnen één minuut weet je wat jouw smaakprofiel is en zie je welke wijnen exact bij jouw smaak passen. Zo behoort een miskoop vanaf nu tot de verleden tijd.
Mark Henriquez
Mark Henriquez
2025-07-15 09:59:13
Count answers : 3
0
Bepaal wat je eet, en wat je gezelschap gaat eten. Ga je voor vlees of vis? Voor een licht of een wat zwaarder gerecht? Voor zoet of bitter? Allemaal zaken die onder andere van invloed zijn op je keuze. Willen jullie samen een fles wijn bestellen? Kijk dan of de wijn ook bij de verschillende gerechten past. Haal de ober of sommelier erbij en leg je keuze voor. Misschien heb je wel een romig visgerecht besteld. Of een klassieke biefstuk; de ober of sommelier kan je het beste adviseren. Zij kennen de gerechten èn de wijnen altijd op hun duimpje en weten wat de beste combinaties zijn. Geen expert in de buurt en wil je toch zeker weten dat je de juiste wijn bij jouw gerecht kiest? Spiek dan even op onze wijn-spijs pagina, vul de wijnwijzer in en vind direct de perfecte wijn bij het gerecht dat je gaat eten! Heb je nog steeds meerdere wijnen die goed passen bij je gerecht? Vind je het alsnog lastig om daar uit te kiezen? Geen man overboord. Vraag bijvoorbeeld welke wijn de ober of sommelier zelf het lekkerst vindt (bij dat gerecht). Over smaak valt te twisten maar de ober of sommelier kent de wijnen (hopelijk) goed, en heeft ze in ieder geval vast allemaal geproefd.
Dewi Koster
Dewi Koster
2025-07-15 09:49:00
Count answers : 2
0
Om de juiste wijn te kiezen, zijn er verschillende factoren om te overwegen. Bepaal het doel van jouw wijnaankoop, of je nu een chique zakendiner organiseert of een picknick in het park hebt gepland, want het maakt nogal wat uit voor welke gelegenheid je een wijn zoekt. Serveer je een lichte maaltijd, kies dan voor een lichte, frisse wijn, terwijl bij pittige, stevige gerechten krachtige wijnen beter passen. Weet ook wat je wilt uitgeven aan een fles wijn, en laat je niet te makkelijk in de luren leggen door gladde verkooppraatjes over dure wijnen, want er zijn genoeg kwaliteitswijnen te vinden voor een vriendelijke prijs. Investeer in jouw wijnkennis als je meer diepgang wilt, door je te verdiepen in verschillende wijnen, huizen en smaakprofielen, en houd rekening met het jaargetijde, aangezien zomers een frisse, fruitige wijn lekkerder smaakt dan in de winter. Match de juiste wijn met het juiste gerecht met vuistregels als: bij vlees- en wildgerechten past rode wijn het beste, vis, schaal- en schelpdieren en asperges matchen het beste met strakke droge witte wijn, en als dessert kun je het beste voor een zoete wijn gaan.
Dani Hoekstra
Dani Hoekstra
2025-07-15 09:05:20
Count answers : 2
0
De keuze voor de juiste wijn is essentieel voor de complete smaakbeleving. Hoe kiest u wijn uit een groot scala aan witte en rode wijnen en welke factoren spelen daarin een rol. Om uw gasten de mooiste wijnen in te schenken, is het belangrijk te weten welke wijn bij welk gerecht past. De tijd van het jaar zijn bepalend in het maken van een keuze voor de wijn. Hoe u wijn kiest heeft ook te maken met de kennis die u hierover heeft. Hoe meer u weet over verschillende wijnsoorten, wijnhuizen en smaakprofielen, des te beter u uw gasten de mooiste keuzes kunt aanbieden. Wilt u uw gasten de mooiste wijnen serveren, dan doet u er goed aan rekening te houden met bovenstaande factoren. Nog beter is het om te investeren in uw kennis over wijn, zodat u altijd uw gasten vakkundig kunt adviseren.
Aya Steenbeek
Aya Steenbeek
2025-07-15 08:30:59
Count answers : 1
0
Hoe kies je een goede wijn? 1. Met de huiswijn zit je altijd goed 2. Elke gang een nieuw glas wijn 3. Ongestoord genieten van jouw eigen favoriet 4. Kies bewust 5. Drink wat je lekker vindt Lastig kiezen? Dan is het advies: begin de avond met een mousserende wijn. Mousserende wijn maakt elk gerecht feestelijk. Kies een volgend glas aan de hand van het seizoen; wit of rosé in het voorjaar, rood in het najaar. Of neem je gerecht als leidraad: wit en rosé bij lichtere gerechten en smaken, rood als tegenhanger van zwaardere gerechten. Bij twijfel: vraag ons om advies.