:

Hoe wijn vermelden op menukaart?

Noortje Prins
Noortje Prins
2025-08-14 18:25:20
Count answers : 23
0
Kies uw gewenste wijnmenu sjabloon en bewerk de tekst. Verander vervolgens de achtergrond van uw wijnmenu met een effen kleur of structuurprints. Voeg je eigen foto toe of kies uit miljoenen stockafbeeldingen in onze bibliotheek. Om je aangepaste menu nog creatiever te maken, kun je ook andere grafische elementen toevoegen, zoals stijlvolle pictogrammen en uitgebreide illustraties. Met de wijnlijstsjablonen van Canva wordt het ontwerpen eenvoudig door onze drag-and-drop tools. Een wijnkaart samenstellen is al een lastige klus, laat staan een aantrekkelijk wijnmenu ontwerpen dat de klanten een glas (of twee) uit je wijnselectie laat proberen.
Britt Elsjan of Wipper
Britt Elsjan of Wipper
2025-08-09 21:14:39
Count answers : 21
0
Gebruik de seizoenen als inspiratie om uw wijnkaart aantrekkelijk en actueel te houden. Blijf ook op de hoogte van de laatste trends. Populaire of nieuwe wijnen kunnen uw wijnkaart net dat beetje extra geven waarmee u zich onderscheidt ten opzichte van andere horecagelegenheden.

Lees ook

Hoe zet ik wijnnamen op het menu?

Een wijnkaartontwerp dat precies de juiste hoeveelheid informatie biedt, is van vitaal belang voor e Lees meer

Hoe kies ik de juiste wijn?

De keuze voor de juiste wijn is essentieel voor de complete smaakbeleving. Hoe kiest u wijn uit een Lees meer

Laurens Tamsma
Laurens Tamsma
2025-07-30 22:28:48
Count answers : 20
0
De allergeneninformatie moet duidelijk en zichtbaar op je menukaart staan. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan: je kunt de allergenen per gerecht vermelden of een apart overzicht van allergenen op je menukaart plaatsen. Het is ook mogelijk om deze informatie via een digitale menukaart te verstrekken, zoals op je website of via een QR-code op de tafel. Wat je kiest, moet wel voldoen aan de wetgeving en makkelijk toegankelijk zijn voor je gasten. Het is belangrijk om niet alleen de aanwezigheid van deze allergenen in je gerechten aan te geven, maar ook om te vermelden of er sporen van deze allergenen aanwezig kunnen zijn.
Bram van der Horst
Bram van der Horst
2025-07-30 21:51:33
Count answers : 27
0
Stem de wijnen af op jouw menukaart. Bedenk welke wijnen of gerechten het beste samengaan en informeer gasten hierover. Dit kun je doen door in de menukaart specifieke wijnsuggesties te verwerken of door wijnarrangementen aan te bieden. Voorzie daarnaast elke wijn op je kaart van een beknopte en informatieve beschrijving, vermijd lange teksten. Vermeld details zoals de smaakprofielen en aroma's.

Lees ook

Hoe presenteer ik wijn op een menu?

La présentation du vin au client est une étape importante dans le service du vin. Si l’on souhaite s Lees meer

Hoe beschrijf je wijn op een menu?

Beschrijving Sommige sommeliers schrijven hele boeken over hun wijnen. Geef je op de wijnkaart een Lees meer

Elif Hoekstra
Elif Hoekstra
2025-07-30 19:23:12
Count answers : 38
0
Een paar dure gerechten (binnen het budget van de gast) geeft het gevoel dat de gerechten van hoge kwaliteit zijn. Vermeld bv. eerst een fles wijn van 60 euro, vervolgens een fles van 42 euro en dan weer één van 58 euro. Een rijtje van laag naar hoog? Dat is in elk geval geen goed idee. Laat de eurotekens weg. Schrijf de prijs altijd kleiner (gemiddeld 2 lettergroottes kleiner) dan het gerecht.
Felix van der Zijl
Felix van der Zijl
2025-07-27 12:10:45
Count answers : 26
0
Stem de wijnen op je kaart af op het menu dat je aanbiedt. Bekijk per gerecht het smaakprofiel en kies wijnen die dit aanvullen of versterken. Help de gast een keuze te maken, door informatie over de wijn te delen op de wijnkaart. Voeg de druiven, een korte smaakbeschrijving toe en wijn-spijs combinatie toe. Zo geef je de klant aanknopingspunten welke wijn past bij het gerecht dat ze willen bestellen. Ook leuk: markeer jouw eigen favorieten (of wijnen die je graag wilt verkopen). Gasten hebben de neiging om dan sneller voor die wijn te kiezen.

Lees ook

Wat zijn de 5 regels die gelden voor een goed menu?

Goede menu’s moeten worden ontworpen om te passen bij specifieke groepen gasten, mensen met diepere Lees meer

Hoe wordt wijn vermeld?

Wettelijk moet er een etiket op de wijnfles worden aangebracht waarop simpele wijze belangrijke info Lees meer

Amber Schouten
Amber Schouten
2025-07-15 09:59:23
Count answers : 28
0
De ideale wijnkaart laat zich lezen en beleven als een ontdekkingsreis. Niet alleen de herkomst, de druivensoorten en het jaartal worden beschreven, maar ook relevante wetenswaardigheden, zoals smaakstijl en beproefde combinaties van de betreffende wijn met bepaalde gerechten. Dit maakt kiezen gemakkelijker. Wit: Wordt de druif (druiven) vermeld? Mooi, want dat zegt tenminste wat over de mogelijke smaakstijl. Een Pinot Blanc en een Sauvignon Blanc zijn frisse, droge witte wijnen en passen bij ‘strakke’ voorgerechten. Een Chardonnay is wat voller en begeleidt een gerecht met een romige saus prima. Een gerecht met veel aroma en smaak, vraagt om een aromatische wijn zoals een Grüner Veltliner, Albarino of een Viognier. Rood: Wordt op de wijnkaart een smaakimpressie gegeven, dan wordt kiezen gemakkelijker. Want de regel is dat de smaak van het gerecht (bv. een volle, rijke smaak) moet harmoniëren met de smaak van de wijn (dus ook een volle, rijke smaak). Ontbreekt de smaakimpressie in de beschrijving, maar wordt wel de druif (druiven) vermeld? Dan kan het kiezen op smaak weer beginnen. Wijn gemaakt van de Cabernet Sauvignon (veel Bordeauxwijnen), de Tempranillo of Nebbiolo (Italiaanse druif uit bv. de Piemonte) zijn stevig, intens en vol. Wijnen gemaakt van de druiven Merlot, Argentijnse Malbec of de Shiraz/Syrah, zijn rond en zacht. Bij lichtere gerechten (voorgerechten, maar ook hoofdgerechten) kan de druif Gamay (uit de Beaujolais) of Spätburgunder gekozen worden. Deze zijn lichter en fruitiger.
Max Özer
Max Özer
2025-07-15 04:39:15
Count answers : 23
0
Een wijnkaart stel je pas samen zodra de menukaart klaar is. Je kunt de wijnen dan afstemmen op de gerechten die je serveert. Kies bij voorkeur voor wijnen die de smaken van de gerechten aanvullen of versterken. Als een wijn hier goed bij smaakt, moet het wel een goede wijn zijn. Helaas is dit niet altijd het geval, want de wijn kan juist ‘vloeken’ met bijgerechten of sauzen. Houd hier dan ook rekening mee bij het samenstellen van een wijnkaart.

Lees ook

Hoe staat wijn op de menukaart?

Op de menukaart en zeker ook de wijnkaart zijn het visitekaartje van een restaurant. Wit Wordt de Lees meer

Wat is de 80/20-regel voor wijn?

De 80/20-regel voor wijn houdt in dat je 80% van de tijd gezond eet en jezelf 20% van de tijd gunt o Lees meer

Joy Martens
Joy Martens
2025-07-15 04:11:52
Count answers : 35
0
Gebruik je kwaliteitsingrediënten in de keuken, zet dan ook enkele klassewijnen op de kaart. Bereid je voornamelijk de Italiaanse keuken, voorzie dan ook Italiaanse wijnen. Rangschik je wijnen niet op basis van hun prijs op de wijnkaart. Laat eurotekens achterwege. Geef je op de wijnkaart een beschrijving van de wijnen, wees dan kort en bondig. Probeer vooral aan te geven welke soort wijn past bij welk gerecht. Ontwikkelt je chef een maand- of weekmenu, dan loont het de moeite om bijpassende wijnen te voorzien. Je kan een wijn per gang aanbieden of wijnen adviseren voor het hele menu. Ook wanneer je suggestiegerechten toont, kan je deze laten vergezellen door wijnsuggesties.