:

Wat is beurre blanc?

Sanne Karaca
Sanne Karaca
2025-07-14 14:22:30
Count answers : 0
0
Beurre Blanc staat voor ‘blanke boter saus’ en hij valt ook onder de groep botersauzen. Van origine afkomstig uit de Loire-vallei en klassiek geserveerd met een bereiding van snoek. In plaats van te binden met de zware roux wordt het gemaakt door witte wijn en azijn tot een reductie in te koken, en daarna voorzichtig te monteren(emulgeren) met koude boter. Het resultaat? Een romige, rijke saus die perfect past bij vis of zeevruchten, zonder de smaak van het hoofdproduct te overstemmen. Het is echt een aanvuller, tegenhanger of verbinder in een gerecht. Beurre blanc is voor mij de belichaming van de eenvoud en elegantie waar nouvelle cuisine voor stond.
Elin Ridder
Elin Ridder
2025-07-14 11:24:40
Count answers : 1
0
Een traditionele witte boter saus, ofwel een Beurre Blanc. Het recept voor deze beurre blanc is op basis van visfond, droge witte wijn en Noilly Prat. Door het monteren krijg je een gebonden, romige, boterige saus. Monteer de saus a-la-minute. Voeg de koude blokjes boter één voor één toe en roer met een garde tot de boter volledig is opgenomen. Laat de saus niet meer koken en serveer direct.
Elisabeth Maas
Elisabeth Maas
2025-07-14 10:40:08
Count answers : 5
0
Beurre Blanc is een saus die wordt gemaakt door koude boter in een reductie van Noilly prat, sjalotjes, laurier, room en droge witte wijn te kloppen. Sommige mensen gebruiken de beurre blanc als dipsaus voor zeevruchten. Anderen gebruiken het als saus voor bij vis, groenten of kip. De saus kan ook gebruikt worden in andere recepten zoals soufflés of eiergerechten. Kortom: als je het maken van de Beurre blanc onder de knie hebt dan kun je alle kanten op!
Rayan Bosch
Rayan Bosch
2025-07-14 09:49:44
Count answers : 1
0
Letterlijk vertaald is het witte boter. En dat is meteen ook wel een indicatie van wat het hoofdbestanddeel van deze saus is; boter. Beurre blanc is een botersaus. Een klassiek Frans recept. Sommige maken ‘m op basis van azijn, ik gebruik in dit recept witte wijn. Botersaus = roomboter In een botersaus gaat natuurlijk boter. Ik gebruik ongezoute roomboter. Dat geeft een heerlijke volle en rijke smaak.
Owen Janssens
Owen Janssens
2025-07-14 08:42:43
Count answers : 2
0
Beurre blanc is een saus die ontstaat wanneer je sjalot en witte wijn laat inkoken en vervolgens klontjes koude boter toevoegt, waarbij de ingrediënten op magische wijze binden tot een gladde, glimmende saus. Automatisch denk je dan: het leven is precíés zoals het hoort te zijn. Het maken van beurre blanc impliceert dit echter niet moeilijk is. Integendeel, als je de stappen van een goed recept volgt, kom je er sowieso. Om beurre blanc te maken moet je de boter in dobbelsteentjes snijden, ze in een bakje doen en even in de diepvries leggen. Hierna roer je de klontjes koude boter één voor één met een garde door de saus, tot ze mooi zijn opgelost en je een zachte, gebonden saus overhoudt. Je hebt dan beurre blanc. De beurre blanc kan verder nog op smaak gebracht worden met peper en eventueel een beetje zout.