:

Wat is een culinair historicus?

Robin d' Heripon
Robin d' Heripon
2025-07-10 15:27:14
Count answers : 3
0
Lizet Kruyff is culinair historicus en schrijver van boeken over de geschiedenis van onze eetcultuur. Onderdeel van haar onderzoek is het reconstrueren van het eten van vroeger. Denk bijvoorbeeld aan zuringsoep met kalfsschenkel, of een groene toerte. Haar kennis en ervaring deelt ze graag met anderen via haar blogs op haar website De Spinazieacademie. Als student prehistorische archeologie hielden we ons bezig met de eerste boeren in ons land. Dan wil je natuurlijk ook graag weten wat ze aten. Koken was al een hobby. In combinatie met mijn opleiding kwam daar de culinaire geschiedenis bij. Mijn eerste historische kookboek was dat van de Romein Apicius. Het hek was van de dam….
Carlijn Dogan
Carlijn Dogan
2025-07-10 14:20:45
Count answers : 1
0
Een culinair historicus is iemand die zich bezighoudt met de geschiedenis van de Nederlandse keuken en de ontwikkelingen die deze doormaakte van prehistorie tot circa 1900. De cursus is ontwikkeld door culinair historica Manon Henzen. Zij is gespecialiseerd in de geschiedenis van de Nederlandse keuken. Als culinair historica die zich al ruim 25 jaar bezig houdt met dit thema, heb ik je veel smakelijks te bieden, in verhaal én gerechten.