:

Wat is ouderwets beleg voor brood?

Suus Bozkurt
Suus Bozkurt
2025-07-08 12:27:53
Count answers : 2
0
Ouderwets beleg voor brood is niet specifiek genoemd in de tekst, maar enkele combinaties die vermeld worden zijn pindakaas met banaan, komkommer of hagelslag, pindakaas of chocoladepasta met schijfjes augurk op brood, krentenbol met pindakaas en hagelslag. Verse gemberplakjes met oude kaas en rucola zijn ook een combinatie. Deze kunnen allemaal als een antwoord op de vraag gezien worden, maar niets wijst op een echte "ouderwetse" combinatie.
Lisanne van Maaren
Lisanne van Maaren
2025-07-08 11:03:26
Count answers : 1
0
Hieronder zie je 'dagelijkse keuzes' en 'wekelijkse keuzes' voor beleg. Uit deze belegsoorten kun je dagelijks een keer iets kiezen: Kipfilet, ham, boterhamworst, kalkoenfilet, knakworstje Salades op brood zoals komkommersalade, selderijsalade (Halva)jam, vruchtenhagel, appelstroop, honing, hagelslag, vlokken Uit deze belegsoorten kun je wekelijks een keer iets kiezen: Rauwe ham, salami, runderrookvlees, ontbijtspek en bacon Chocoladepasta en kokosbrood
Jesse Kanhai
Jesse Kanhai
2025-07-08 09:38:02
Count answers : 7
0
Kruidenkaas met een gekookt eitje is een echte, golden oldie uit de jeugd van Culy’s Freya: een broodje kruidenkaas met een zacht gekookt eitje. Waar deze traditie vandaan is gekomen is nog enige discussie over, maar waar ze het in huize Freya met elkaar over eens zijn: het is gewoon erg lekker, simpel, maar erg lekker. De kruidenkaas mag jezelf uitkiezen, smeer die lekker dik op een goede boterham. Kook een perfect zacht eitje en snijd deze in plakjes erop. Peper en zout, uiteraard! Hüttenkäse klinkt een beetje oudbollig, maar het is fris, zacht, romig, gezond en makkelijk te gebruiken. Misschien houd je niet zo van die balletjes erin? Tip: Hak, staafmix of blender de hüttenkäse eerst en je krijgt een smeerbare kaas die zó lekker is. Fantastisch zelfs met peper (uit de molen) en kiemgroente, zoals tuinkers of alfalfa.
Jayson Sardjoe
Jayson Sardjoe
2025-07-08 08:50:19
Count answers : 0
0
In vroeger tijden werd brood vaak niet belegd. Op enig moment is men in sommige streken boterhammen gaan beleggen, aanvankelijk met vet zoals boter of reuzel, maar ook met kaas, vleeswaar, groente, zoetigheid en andere producten.
Danique Elsjan of Wipper
Danique Elsjan of Wipper
2025-07-08 08:12:40
Count answers : 5
0
Hagelslag, chocoladepasta, speculaas en kokosbrood zijn niet bepaald gezond te noemen. Jam, honing en stroop zijn geen verantwoorde keuze, omdat ze behoorlijk wat suiker bevatten en verder weinig voedingsstoffen.
Isis Sanders
Isis Sanders
2025-07-08 07:17:10
Count answers : 3
0
Eet jij ook elke dag een boterham met kaas en boter voor lunch. Lekker, maar soms mag het wat creatiever. Je eet ook elke dag een boterham met kaas en boter voor lunch.