:

Wat is het raarste eten?

Suus van Bentheim
Suus van Bentheim
2025-08-25 23:59:09
Count answers : 34
0
Ik doe zout op een watermeloen en ook op andere meloen. Ik meng hüttenkäse en appelmoes door elkaar. Ik doe dat omdat ik het lekker vind.
Livia Scholten
Livia Scholten
2025-08-24 04:57:14
Count answers : 29
0
Wijn van Baby Muisjes is een gezondheidsdrankje in Korea en China. Escamoles zijn populair in Mexico, ze smaken boterig en een beetje naar noten. Pacha is een traditioneel Irakees gerecht. Balut is een populair gerecht in de Filipijnen. Casu Marzu is een lekkernij op Sardinië, een kaasje van schapen melk. Haggis is populair in Schotland, en bestaat voornamelijk uit ingewanden van de schaap, verpakt in de schapenmaag. Hákarl is haaienvlees, een populair gerecht in IJsland. Kiviak is populair bij de Eskimo’s. Criadillas zijn vooral populair in Spanje, Argentinië en Mexico. Hasma wordt gemaakt van het vettige weefsel rond de eierleiders van kikkers.

Lees ook

Wat zijn de raarste eetcombinaties?

Er zijn verschillende rare eetcombinaties, zoals een boterham met een plakje jong belegen kaas en pa Lees meer

Welke vieze combinaties kan ik eten?

Mijn favorieten Hieronder een aantal rare combinaties die ik echt ontzettend lekker vond en mogelij Lees meer

Felix Kleine Pier
Felix Kleine Pier
2025-08-15 00:05:47
Count answers : 23
0
Stoofpot van rattenvlees in Laos. Gebakken Tarantula’s in Cambodja. Gebakken Schapenhersenen in Marokko. Ei van de eeuw in China. Gebakken wormen in Mexico. Gelei van ganzenneus in Canada. Cobra bloedwijn in Vietnam. Haggis in Schotland.
Zakaria van der Meulen
Zakaria van der Meulen
2025-08-03 09:00:04
Count answers : 28
0
Het raarste eten is verf, haar of stof. Iets oudere kinderen eten zand, insecten, bladeren of steentjes. Bij volwassenen kan het doorslaan in extremere oneetbare dingen. Houtsnippers, aarde, gloeilampen en zeep zijn ook een favoriet. Er wordt heel veel of juist extreem weinig gegeten, compensatiedrang speelt vaak een rol en meestal gaan ze samen met een psychische aandoening. Niet-eetbare dingen zijn steentjes, munten, klei en plastic. Pica is een eetstoornis waarbij men niet-eetbare dingen eet, zoals steentjes, munten, klei en plastic. Bij pica draait het niet om gewichtsverlies, wat in het grootste geval van de eetstoornissen wel het geval is. Ook chemische stoffen, zoals verf of lijm kunnen leiden tot onder andere vergiftiging.

Lees ook

Wat is een lekkere combinatie?

Hüttenkäse is een hele magere vorm van kaas, boordevol eiwit. Je kunt er perfect mee combineren, omd Lees meer

Waarom houd ik van vreemde voedselcombinaties?

Je zou bijna denken dat dit een zwangerschapscraving is, maar nee: sommige mensen genieten hier écht Lees meer

David Spier
David Spier
2025-08-03 08:20:43
Count answers : 31
0
1. Pindakaas met augurken 2. Kaas met chocopasta 3. Aardbeien met balsamicoazijn 4. Friet met softijs 5. Watermeloen met feta 6. Chocolade en spek 7. Nutella met kipnuggets 8. Chips met Nutella 9. Appel met zout en peper 10. Koffie met boter 11. Kaas met honing 12. Popcorn met ketchup 13. Chocolade met blauwe kaas 14. Mango met chilipeper 15. Cola met melk 16. Hotdogs met jam 17. Ei met ahornsiroop 18. Avocado met chocolade 19. Ketchup op rijst 20. Haring met slagroom 21. Chips in een boterham 22. Olijven met witte chocolade 23. Witte bonen in tomatensaus met banaan 24. Snoep met kaas 25. Sojasaus over vanille-ijs 26. Pindakaas met bacon 27. Oreo’s met sinaasappelsap 28. Pasta met chocosaus 29. Sushi met kaas 30. Aardbeien met mayonaise
Evy de Groot
Evy de Groot
2025-08-03 05:40:12
Count answers : 29
0
Balut is een gerecht gemaakt van een eendenkuiken dat nog in het ei zit. Het ei wordt eerst zacht gekookt en daarna pel en eet je het snavel en al op. Wespencrackers zijn een snack gemaakt van wespen, die een bittere, zure smaak hebben. Nutria is de naam van een knaagdier dat in de moerassen van de Verenigde Staten leeft en wordt soms opgegeten. Surströmming is een Zweedse delicatesse gemaakt van gefermenteerde haring, die een intens vieze geur heeft. Casu Marzu is een kaas gemaakt van rottende schapenmelk met daarin levende maden, die mogelijk schadelijk is voor de gezondheid. Sago wormen zijn de larven van een snuitkever en kunnen zowel rauw als gebakken worden gegeten, met een smaak die lijkt op bacon.

Lees ook

Welk voedsel mag je niet combineren?

Fruit combineert vooral slecht met melk en zuur fruit combineert belabberd met yoghurt. Melk combin Lees meer

Wat is het vieze eten ter wereld?

De beruchte vrucht uit Indonesië en Maleisië stinkt zo vreselijk, dat de boom waaraan ie groeit niet Lees meer

Zoë Mathol
Zoë Mathol
2025-07-23 12:49:32
Count answers : 27
0
Een zeldzaam en duur Goan gerecht gemaakt van kleine baby haaien. Hondenvlees is enorm populair in Nagaland en Mizoram en er wordt gezegd dat het duurder is dan kippenvlees. Gemaakt met poppen van zijderupsen, het is een exotisch gerecht van Assam. Het is een van de meest gewilde lekkernijen van de Lepcha’s van Sikkim. Een gerecht uit de Garo-stam, het is een viscurry gemaakt met gedroogde en gezouten vis en gemengd met gedestilleerde as en groenten. Bekend als Chaprah in Chhatisgarh, deze heerlijke, pittige chutney is een erg gewild gerecht bij de lokale stammen. Het is gefermenteerd varkensvet dat door de Zos wordt gegeten. Een Goan-gerecht wordt gemaakt van slachtafval van varkensvlees, zoals de ingewanden en inwendige organen van een dier. In delen van Oost-India zijn rotte aardappelen geliefd bij verschillende gemeenschappen. Het varkensvet wordt opgeslagen, gefermenteerd en gebruikt voor kookdoeleinden.
Melissa Bakker
Melissa Bakker
2025-07-15 12:02:20
Count answers : 32
0
Dit is een hele aparte ‘lekkernij’ uit de streek Dongyang en China. De eieren worden gekookt in de urine van kleine jongetjes wat de hele dag duurt. De schaal van de eieren wordt gebroken zodat de urine in de eitjes trekt. De chinezen geloven dat deze delicatesse goed is voor de bloedsomloop, maar vermoedelijk is het vooral goed voor je kokhalsreflex. Stenen zijn een doodnormaal tussendoortje in sommige streken van Afrika. Lichte steentjes die je makkelijk kan doorbijten. Vooral zwangere vrouwen houden er van. Voedingsexperts zeggen dat de bevolking stenen eet door mineraalgebrek, maar in deze steentjes zitten geen voedzame mineralen. Je krijgt er alleen maar infecties en verstoppingen van. Eendenfoetus is een bekende delicatesse in Vietnam of op de Filippijnen. Deze eieren waar de eendenfoetus nog in zit worden gewoon verkocht op de markt. Het lekkerst zijn de eendenbaby’s als ze tussen de 17 en 21 dagen oud zijn: dan zijn de botjes nog lekker zacht namelijk.

Lees ook

Wat te doen op Cracker?

Ik doe dit graag op brood, maar ik varieer soms ook met crackers of rijstwafels. Combinaties met hü Lees meer

Wat is ouderwets beleg voor brood?

Eet jij ook elke dag een boterham met kaas en boter voor lunch. Lekker, maar soms mag het wat crea Lees meer

Jente Geertsen
Jente Geertsen
2025-07-08 06:03:41
Count answers : 33
0
Wil je af van je spindenangst? Waarom maak je er geen lunch van? Tarantula’s frituren werd echter steeds populairder en vandaag kan je overal in Cambodja zo’n heerlijk gefrituurd spinnetje eten. Er wordt gezegd dat ze een beetje naar krab smaken.
Oscar van der Ven
Oscar van der Ven
2025-07-08 04:51:10
Count answers : 28
0
1. Japan In Japan zijn ze wel heel erg van het living on the edge. Kogelvis is namelijk een delicatesse in Japan, maar het zou zomaar eens je laatste maaltijd kunnen zijn. 2. China Het eten van garnalen is natuurlijk niet iets wat ons gek in de oren klinkt. In China bereiden ze de garnalen alleen nèt iets anders dan wat wij gewend zijn. De garnalen zijn namelijk levend en dronken. 3. IJsland Dat er dingen gegeten worden waar onze mond van open valt, komt doordat er vroeger een periode was waarin de IJslanders simpelweg niets beters konden vinden om te eten. Vieze dingen die toch eetbaar bleken te zijn, werden daarom in plaats van weggegooid lekker opgesmikkeld. Een voorbeeld hiervan is hákarl, wat haaienvlees van de Groenlandse haai is. 4. Streken in Afrika Net als je denkt gekker kan het niet worden.. Ja hoor! In sommige streken van Afrika worden stenen toch echt gegeten als tussendoortje. 5. Denemarken Blijkbaar is het eten van levende dieren opeens helemaal een hype, want in Denemarken kunnen ze er ook wat van. In Kopenhagen is er een restaurant met twee Michelinsterren waarbij het gerecht, bestaande uit een salade met levende mieren, één van de specialiteiten is. De mieren worden wel eerst gekoeld zodat ze wat langzamer over je bord kruipen. Het schijnt dat de mieren smaken naar citroengras!

Lees ook

Welke voeding mag je niet combineren?

Voedselcombinaties die niet goed samen gaan en liever vermeden dienen te worden zijn: Bonen gaan ni Lees meer