:

Wat is het vieze eten ter wereld?

Eliza van Wijk
Eliza van Wijk
2025-08-04 05:18:11
Count answers : 32
0
Schapenkop – Noorwegen. Ossenpenis – China, Vietnam. Baby-inktvis – Korea. Stierenballen – VS/Canada. Gebakken spin – Cambodja. Oogbal van tonijn- Japan. Beschimmelde maïs- Mexico. Hersenen van een kalf – Missouri (VS)
Jake Dircken
Jake Dircken
2025-08-04 04:18:30
Count answers : 36
0
Surströmming, een traditioneel Zweeds gerecht van gefermenteerde haring, heeft een berucht imago vanwege zijn intens penetrante geur. Het openen van een blik surströmming opent een wereld van overweldigende visachtige stank die de meesten als extreem onaangenaam ervaren, waardoor het een van de meest weerzinwekkende gerechten ter wereld is. Het consumeren van surströmming is een ware test van uithoudingsvermogen. Met zijn penetrante geur en unieke smaak is het een van de meest weerzinwekkende maar fascinerende gerechten ter wereld.

Lees ook

Wat zijn de raarste eetcombinaties?

Er zijn verschillende rare eetcombinaties, zoals een boterham met een plakje jong belegen kaas en pa Lees meer

Welke vieze combinaties kan ik eten?

Mijn favorieten Hieronder een aantal rare combinaties die ik echt ontzettend lekker vond en mogelij Lees meer

Frederique Koning
Frederique Koning
2025-08-04 03:26:24
Count answers : 30
0
Surströmming is een Zweedse delicatesse. Het staat echter bekend als het meest smerig ruikende product ter wereld. Het is gefermenteerde zure haring in een blik. Op social media zijn er filmpjes te zien, waarbij deelnemers de grootst mogelijke moeite hebben om een hapje vis te eten. Voor IJslanders is traditie daarentegen heel belangrijk en daarom eten de IJslanders met alle liefde nog steeds schapenogen, gekookte schapenkop en ballen van de ram. De meeste van onderstaande ingrediënten vind ik zelf lekker, maar ik hou er toch ook wel wat rekening mee als ik gasten op bezoek heb. Rode biet: de “zogenaamde aardesmaak” schrikt heel veel mensen af. Paddenstoelen: meestal is de textuur de boosdoener. Lever en andere ingewanden: één van de meest gehate ingrediënten.
Tim Zowran von Ranzow
Tim Zowran von Ranzow
2025-08-04 03:05:17
Count answers : 20
0
Wijn gemaakt van baby muisjes is een gezondheidsdrankje in Korea en China. De muisjes worden weggehaald bij de mama en levend in de rijstwijn gedaan. Pacha is een traditioneel Irakees gerecht. Pacha wordt gemaakt van de buik, poten en kop van een schaap. Balut is een populair gerecht in de Filipijnen. Balut is een gekookt eenden ei, echter in het ei vind je de embryo van een eendje. Casu Marzu is een lekkernij op Sardinië, een kaasje van schapen melk. Haggis is populair in Schotland, en bestaat voornamelijk uit ingewanden van de schaap, verpakt in de schapenmaag. Hákarl is haaienvlees, een populair gerecht in IJsland. Kiviak is populair bij de Eskimo’s.

Lees ook

Wat is een lekkere combinatie?

Hüttenkäse is een hele magere vorm van kaas, boordevol eiwit. Je kunt er perfect mee combineren, omd Lees meer

Waarom houd ik van vreemde voedselcombinaties?

Je zou bijna denken dat dit een zwangerschapscraving is, maar nee: sommige mensen genieten hier écht Lees meer

Sylvie van den Berg
Sylvie van den Berg
2025-08-04 03:04:13
Count answers : 34
0
Dit zijn de smerigste gerechten ter wereld. Gebakken brain-sandwich Je IQ slaat op tilt bij het proeven van dit culinaire hoogstandje. Het komt uit Midden-Amerika en, was totdat de gekke koeienziekte uitbrak, een lekkernij voor cowboys. De gepaneerde en gefrituurde hersenen van een kalf werd tussen een hamburgerbroodje gestopt. Ketchup erover, patat erbij en je hebt een brain-sandwich menu. Escamoles In Mexico is het warm, een prima klimaat om eetbare larven te kweken. Ze zien het levenslicht op de wortels van de agave plant en eindigen in de mond van Guan en Guanita. Het is een delicatesse dat al in de tijd van de Azteken werd gegeten, uiteraard met rijst en verse groenten. Ze smaken naar noten, be my guest to try it out Gringo. Sannakji In het verre-oosten eten ze vrijwel alles wat loopt, vliegt en zwemt. Vaak rauw, want vers en zo. Sannakji is een inktvis dat zijn trieste einde moet ondergaan op de snijplank van een Japanse kok, die het zeedier demonteert voor de ogen van de gast in het restaurant. Een beetje sesamolie erop en je kunt erop kauwen terwijl zijn zuignappen nog werken. Casu Marzu Casu Marzu is een gerecht uit Sardinië en wordt in die streek als een ware lekkernij gezien. Het is een schapenkaas met levende insectenlarven erin die 8mm lang zijn. Als de beestjes verstoord worden dan worden ze boos en kunnen ze zich uitrekken tot wel 15 centimeter. Dus goed schelden als je een blokje kaas snijdt, want dan heb je meer topping op je borrel. Mopane Deze rupsen krijgen in Afrika niet de kans om uit te groeien tot een mooie vlinder want ze eindigen tussen de kiezen van de plaatselijke bevolking. Deze rups wordt als een belangrijke bron van eiwitten gezien en wordt gegeten als gekookte of gefrituurde snack. Tonijn oogbol In Japan gooien ze niets weg. Voor een enkele euro kun je op Japanse vismarkten een tonijn oogbol kopen. Deze kun je uitzuigen, koken en in stukken snijden, of je kunt ermee knikkeren. Dit smerige gerecht doet je kokhalzen, althans, ons wel. De gemiddelde Japanner kan het wel waarderen. Balut We gaan wederom naar Azië. Daar eten ze bevruchte eendenembryo. Het wordt levend gekookt, dus een leven als kuikentje wordt met peper en zout de snavel ingedrukt. Dat is toch wat anders dan onze spiegelei met kaas en spek.
Evie Bosman
Evie Bosman
2025-07-27 19:38:49
Count answers : 29
0
Doerian stinkt zo vreselijk, dat de boom waaraan ie groeit niet in openbare parken mag worden aangeplant vanwege de ondraaglijke geur die het verspreidt. Surströmming is de Zweedse delicatesse die stinkt zo ver-schrik-kelijk. De beste geur-omschrijving van Cazu marzu is braaksel. De geur van hákarl is namelijk weerzinwekkend, het heeft het aroma van rottend kadaver, kattenpis en ammoniak. Volgens een studie van de Engelse universiteit van Cranfield in 2004, is Vieux Boulogne de ergste stinkkaas ter wereld. Andouillette komt er een geur uit, niet te geloven, alsof je een lichaam in verregaande staat van ontbinding hebt geroken. Chòu dòufu heet ook wel stinky tofu. Kiviak ruikt echt naar… de dood.

Lees ook

Welk voedsel mag je niet combineren?

Fruit combineert vooral slecht met melk en zuur fruit combineert belabberd met yoghurt. Melk combin Lees meer

Wat is het raarste eten?

1. Japan In Japan zijn ze wel heel erg van het living on the edge. Kogelvis is namelijk een delica Lees meer

Jelte van den Bosch
Jelte van den Bosch
2025-07-20 06:15:40
Count answers : 30
0
Volgens sommigen is het zelfs het smerigste wat je kunt eten. De geur van surströmming kun je het beste vergelijken met die van rotte eieren en een vleugje eau de toilet. De smaak van de ingeblikte vis is het beste te omschrijven als … uhm … intens.
Berat van Baalen
Berat van Baalen
2025-07-08 10:53:53
Count answers : 38
0
1. Tonijn oogbollen, Japan Tonijn is een populaire vis in Japan. Zo populair dat zelfs de oogbollen gebruikt worden en je kan ze dan ook goedkoop terugvinden op de vele vismarkten. 2. Gefrituurde tarantula, Cambodja Waarom maak je er geen lunch van? Tarantula’s werden voor het eerst geïntroduceerd als voedselbron in het communistische Cambodja van de jaren 70, toen mensen niets te eten hadden en er hongersnood heerste. Er wordt gezegd dat ze een beetje naar krab smaken. 3. Soep van miereneieren, Laos Het is normaal gezien vrij zuur, maar smaakvol, en zou een beetje naar garnalen smaken. 4. Eland neus in gelei, Canada Kook de neus met ajuin en wat kruiden, verwijder het haar en kook het nogmaals. 5. Larvenkaas, Italië De Italianen gebruiken hiervoor beschimmelde Pecorino, gemaakt van schapenmelk. Zo krijgt de kaas haar erg scherpe smaak! Deze kaas is niet echt makkelijk te verkrijgen aangezien de EU ze verboden heeft vanwege de gezondheidsrisico’s die eraan verbonden zijn. 6. Duizendjarig ei, China Na een tijdje wordt het eigeel helemaal groen en krijgt het een, laat ons zeggen, interessante geur. 7. Maïsbrand, Mexico Ze noemen het huitlacoche en het zou een zoete, gerookte smaak hebben. 8. Gefermenteerde en gedroogde haai, IJsland Dit doe je best omdat haaienvlees giftig is. Het vlees eten zonder eerst het gif te verwijderen kan hetzelfde effect geven als alcohol drinken. 9. Tentakels, Zuid-Korea De inktvis leeft nog een beetje wanneer deze wordt opgediend en als je niet genoeg kauwt kunnen de zuignappen op de tentakels zich vasthechten aan de keel en je doen stikken. 10. Cavia, Peru Peruvianen noemen het cuy en serveren het geroosterd of gefrituurd. Het vlees smaakt zoals kip of eend en het is zelfs één van de meest gezonde vleesgerechten die je kan vinden.

Lees ook

Wat te doen op Cracker?

Ik doe dit graag op brood, maar ik varieer soms ook met crackers of rijstwafels. Combinaties met hü Lees meer

Wat is ouderwets beleg voor brood?

Eet jij ook elke dag een boterham met kaas en boter voor lunch. Lekker, maar soms mag het wat crea Lees meer

Tygo Vos
Tygo Vos
2025-07-08 09:41:21
Count answers : 29
0
Surströmming is een Zweedse delicatesse dat gefermenteerde haring in blik betreft. Het meeste smerig ruikende gerecht ter wereld, als we de kenners mogen geloven. Het staat echter bekend als het meest smerig ruikende product ter wereld. Het is gefermenteerde zure haring in een blik. De winnaar zal worden beloond met een ‘vrijbrief’ en hoeft dit smerigste gerecht ter wereld niet te eten.
Laurens van Hugenpoth tot den Berenclauw
Laurens van Hugenpoth tot den Berenclauw
2025-07-08 09:41:15
Count answers : 37
0
Surströmming is een traditioneel gerecht uit Noord-Zweden dat ontstond in de 16e eeuw toen Zweden een zouttekort had. De vis is berucht vanwege zijn stinkende geur, maar liefhebbers prijzen surströmming om zijn geweldige smaak. Het proces van gisting (of ‘zuren’, zoals de Zweden het noemen) gaat door in het blik en dat levert een opbollend blik met gegiste haring of ‘surströmming’ op. De geur is scherp en de smaak is rond en tegelijkertijd pikant met een onmiskenbare zuurheid. Surströmming wordt geassocieerd met Noord-Zweden in het algemeen en de Ulvön-eilanden in de Hoge Kust in het bijzonder. Surströmming eten is een traditie en een sociale activiteit. Liefhebbers omschrijven de smaak als rijke umami. Traditonele Zweden, fijnproevers en avontuurlijke toeristen eten surströmming. Open het blik wel buiten, anders stinkt je huis maanden naar de surströmming.

Lees ook

Welke voeding mag je niet combineren?

Voedselcombinaties die niet goed samen gaan en liever vermeden dienen te worden zijn: Bonen gaan ni Lees meer

Jet Martens
Jet Martens
2025-07-08 09:21:23
Count answers : 37
0
De beruchte vrucht uit Indonesië en Maleisië stinkt zo vreselijk, dat de boom waaraan ie groeit niet in openbare parken mag worden aangeplant vanwege de ondraaglijke geur die het verspreid. De Zweedse delicatesse stinkt zo ver-schrik-kelijk. Ok al zo’n avontuurlijke delicatesse; de casu marzu uit Sardinië: hiervoor rijpt de Pecorino ‘Sardo’, kaas gemaakt van de melk van Sardijnse schapen, zó lang dat larven van de kaasvlieg zich erin nestelen. De geur ervan is namelijk weerzinwekkend. De kaas uit Pas de Calais is na 7 tot 9 weken rijpen prima in te zetten als chemisch wapen. Bijnaam: stinky tofu. Kiviak bestaat uit honderden dode alkvogels die in een dode zeehond zijn gestopt en vervolgens liggen te rotten onder een rots voor een paar maanden. Ja, je leest het goed! Deze delicatesse in Groenland ruikt echt naar… de dood.
Lucas Gerritsen
Lucas Gerritsen
2025-07-08 08:54:23
Count answers : 30
0
Een échte Hollandse hap is stamppot zuurkool, hoewel zuurkool oorspronkelijk uit China komt. Dat komt door de fermentatie: het rottingsproces. De doerian wordt wel de 'koning van de vruchten' genoemd, maar is een echte stinkerd. De vrucht kan wel drie kilo worden en heeft stekels. Er zwemt niet alleen vis in zo'n blikje, maar ook speciaal toegevoegde schimmels en bacteriën die 'm langer houdbaar maken en ook de bijzondere smaak geven. Op het Italiaanse eiland Sardinië smullen mensen van een wel heel speciale kaas van schapenmelk, die naar kots ruikt. Het Guiness Book of World Records noemt het zelfs de gevaarlijkste kaas ter wereld. De deze langwerpige bolletjes ruiken naar modder. Het eendenei wordt 'slechts' honderd dagen verstopt in een mengsel van kalk en houtskool, waardoor het ei rotten en stinken gaat. Het gerecht is bedacht door tot slaaf gemaakten die tijdens de slavernij het slachtafval te eten kregen, die naar poep ruiken. In IJsland houden mensen een zakje bij de hand tijdens het eten van de hákarl, voor het geval ze moeten spugen van de rotte geur. Toch smullen ze van de grijze haai.