:

Wat is het vieze eten ter wereld?

Berat van Baalen
Berat van Baalen
2025-07-08 10:53:53
Count answers : 2
0
1. Tonijn oogbollen, Japan Tonijn is een populaire vis in Japan. Zo populair dat zelfs de oogbollen gebruikt worden en je kan ze dan ook goedkoop terugvinden op de vele vismarkten. 2. Gefrituurde tarantula, Cambodja Waarom maak je er geen lunch van? Tarantula’s werden voor het eerst geïntroduceerd als voedselbron in het communistische Cambodja van de jaren 70, toen mensen niets te eten hadden en er hongersnood heerste. Er wordt gezegd dat ze een beetje naar krab smaken. 3. Soep van miereneieren, Laos Het is normaal gezien vrij zuur, maar smaakvol, en zou een beetje naar garnalen smaken. 4. Eland neus in gelei, Canada Kook de neus met ajuin en wat kruiden, verwijder het haar en kook het nogmaals. 5. Larvenkaas, Italië De Italianen gebruiken hiervoor beschimmelde Pecorino, gemaakt van schapenmelk. Zo krijgt de kaas haar erg scherpe smaak! Deze kaas is niet echt makkelijk te verkrijgen aangezien de EU ze verboden heeft vanwege de gezondheidsrisico’s die eraan verbonden zijn. 6. Duizendjarig ei, China Na een tijdje wordt het eigeel helemaal groen en krijgt het een, laat ons zeggen, interessante geur. 7. Maïsbrand, Mexico Ze noemen het huitlacoche en het zou een zoete, gerookte smaak hebben. 8. Gefermenteerde en gedroogde haai, IJsland Dit doe je best omdat haaienvlees giftig is. Het vlees eten zonder eerst het gif te verwijderen kan hetzelfde effect geven als alcohol drinken. 9. Tentakels, Zuid-Korea De inktvis leeft nog een beetje wanneer deze wordt opgediend en als je niet genoeg kauwt kunnen de zuignappen op de tentakels zich vasthechten aan de keel en je doen stikken. 10. Cavia, Peru Peruvianen noemen het cuy en serveren het geroosterd of gefrituurd. Het vlees smaakt zoals kip of eend en het is zelfs één van de meest gezonde vleesgerechten die je kan vinden.
Tygo Vos
Tygo Vos
2025-07-08 09:41:21
Count answers : 4
0
Surströmming is een Zweedse delicatesse dat gefermenteerde haring in blik betreft. Het meeste smerig ruikende gerecht ter wereld, als we de kenners mogen geloven. Het staat echter bekend als het meest smerig ruikende product ter wereld. Het is gefermenteerde zure haring in een blik. De winnaar zal worden beloond met een ‘vrijbrief’ en hoeft dit smerigste gerecht ter wereld niet te eten.
Laurens van Hugenpoth tot den Berenclauw
Laurens van Hugenpoth tot den Berenclauw
2025-07-08 09:41:15
Count answers : 3
0
Surströmming is een traditioneel gerecht uit Noord-Zweden dat ontstond in de 16e eeuw toen Zweden een zouttekort had. De vis is berucht vanwege zijn stinkende geur, maar liefhebbers prijzen surströmming om zijn geweldige smaak. Het proces van gisting (of ‘zuren’, zoals de Zweden het noemen) gaat door in het blik en dat levert een opbollend blik met gegiste haring of ‘surströmming’ op. De geur is scherp en de smaak is rond en tegelijkertijd pikant met een onmiskenbare zuurheid. Surströmming wordt geassocieerd met Noord-Zweden in het algemeen en de Ulvön-eilanden in de Hoge Kust in het bijzonder. Surströmming eten is een traditie en een sociale activiteit. Liefhebbers omschrijven de smaak als rijke umami. Traditonele Zweden, fijnproevers en avontuurlijke toeristen eten surströmming. Open het blik wel buiten, anders stinkt je huis maanden naar de surströmming.
Jet Martens
Jet Martens
2025-07-08 09:21:23
Count answers : 2
0
De beruchte vrucht uit Indonesië en Maleisië stinkt zo vreselijk, dat de boom waaraan ie groeit niet in openbare parken mag worden aangeplant vanwege de ondraaglijke geur die het verspreid. De Zweedse delicatesse stinkt zo ver-schrik-kelijk. Ok al zo’n avontuurlijke delicatesse; de casu marzu uit Sardinië: hiervoor rijpt de Pecorino ‘Sardo’, kaas gemaakt van de melk van Sardijnse schapen, zó lang dat larven van de kaasvlieg zich erin nestelen. De geur ervan is namelijk weerzinwekkend. De kaas uit Pas de Calais is na 7 tot 9 weken rijpen prima in te zetten als chemisch wapen. Bijnaam: stinky tofu. Kiviak bestaat uit honderden dode alkvogels die in een dode zeehond zijn gestopt en vervolgens liggen te rotten onder een rots voor een paar maanden. Ja, je leest het goed! Deze delicatesse in Groenland ruikt echt naar… de dood.
Lucas Gerritsen
Lucas Gerritsen
2025-07-08 08:54:23
Count answers : 4
0
Een échte Hollandse hap is stamppot zuurkool, hoewel zuurkool oorspronkelijk uit China komt. Dat komt door de fermentatie: het rottingsproces. De doerian wordt wel de 'koning van de vruchten' genoemd, maar is een echte stinkerd. De vrucht kan wel drie kilo worden en heeft stekels. Er zwemt niet alleen vis in zo'n blikje, maar ook speciaal toegevoegde schimmels en bacteriën die 'm langer houdbaar maken en ook de bijzondere smaak geven. Op het Italiaanse eiland Sardinië smullen mensen van een wel heel speciale kaas van schapenmelk, die naar kots ruikt. Het Guiness Book of World Records noemt het zelfs de gevaarlijkste kaas ter wereld. De deze langwerpige bolletjes ruiken naar modder. Het eendenei wordt 'slechts' honderd dagen verstopt in een mengsel van kalk en houtskool, waardoor het ei rotten en stinken gaat. Het gerecht is bedacht door tot slaaf gemaakten die tijdens de slavernij het slachtafval te eten kregen, die naar poep ruiken. In IJsland houden mensen een zakje bij de hand tijdens het eten van de hákarl, voor het geval ze moeten spugen van de rotte geur. Toch smullen ze van de grijze haai.