:

Kan je vis koken in water?

Fem Rippey
Fem Rippey
2025-09-15 08:49:20
Count answers : 32
0
Bij pocheren wordt vis gegaard in vocht dat tot net onder het kookpunt verhit wordt. Pocheren kan in zout water, in bouillon of in een combinatie van water of bouillon en wijn. Meestal wordt visbouillon gebruikt, maar groentebouillon of kruidenbouillon kan ook. Breng voor pocheren in een lage pan een vloeistof met eventuele kruiden tegen de kook aan.
Owen de Jong
Owen de Jong
2025-09-09 17:34:07
Count answers : 33
0
Ja, je kan vis koken in water. Laat de vis hierin zachtjes trekken, niet koken! De overgebleven vloeistof kan eventueel gebruikt worden voor een vissaus. Verwarm de vloeistof (bijvoorbeeld visbouillon, melk, water, wijn) met diverse kruiden (bijvoorbeeld een bouquet garni, plakjes citroen, verse tuinkruiden).

Lees ook

Hoe lang moet je vis koken?

In de oven duurt het over het algemeen wat langer, zo’n 15-20 minuten, maar wanneer je de vis even i Lees meer

Wat is de 10-minutenregel bij het koken van vis?

Met zalm ga ik meestal voor de 5-6 minutenregel. 5 minuten aan één kant, omdraaien, 6 minuten aan de Lees meer

Mats Özkan
Mats Özkan
2025-09-04 04:48:07
Count answers : 30
0
Dat kan water zijn, maar ook groentebouillon, visbouillon of kippenbouillon. Gebruik je liever geen voorverpakte bouillonblokjes? Dan maak je simpelweg zelf een zogeheten court-bouillon: water dat je op smaak brengt met groenten en kruiden. Breng een pan water aan de kook en voeg daar groenten aan toe (wortel, prei, ui, look, ...). Zorg ervoor dat je zalmmoten volledig ondergedompeld zijn in het kookvocht, en breng het geheel vervolgens zachtjes aan de kook. Let op: het water of de bouillon mag niet koken. Pocheren wil zeggen dat je de zalm laat garen in vocht dat net onder het kookpunt blijft.
Amir van der Meulen
Amir van der Meulen
2025-08-21 20:28:29
Count answers : 30
0
Je kunt vis pocheren in melk en olie, maar in gezouten water of in bouillon zijn de 2 voornaamste methodes. Vis pocheren in zout water Het pocheren van vis in zout water is ideaal voor kleine vissoorten en kleine versneden stukken die je opzet in koud gezouten water. Wat je moet weten over vis pocheren Je kan elke vis pocheren.

Lees ook

Waarom vis niet koken?

Visproducten bederven veel sneller dan vleesproducten. Voordat bacteriën in schadelijke hoeveelhede Lees meer

Welke vis is het beste om te koken?

Vette vis haring makreel paling sprot zalm Matig vette vissoorten ansjovis forel garnalen heilbot pa Lees meer