:

Is kaaskorst gezond?

Iris de Jonge
Iris de Jonge
2025-09-23 08:27:15
Count answers : 32
0
Een andere ‘hardere’ korst die we kennen bij kazen is de natuurkorst. Dat zijn kazen met een natuurlijke korst die eetbaar is en naarmate hij langer rijpt steeds harder wordt. De korst wordt gewassen met behulp van vloeistoffen met pekel, drank, wijn of bier. Dat geeft deze kazen een rode gloed en maakt de korst eetbaar. De korst van deze kazen is zeer karakteristiek die veroorzaakt wordt door een speciale microbe. Juist de aardse smaken komen door de microbe. Bij deze kazen is het dus juist een moetje om de korst op te eten. Mocht je die wel opeten, dan is er nog niks aan de hand. Je lichaam verteert het niet, dus het komt er op eenzelfde manier uit als het erin ging.
Joy Martens
Joy Martens
2025-09-23 07:45:20
Count answers : 40
0
Een steviger, langer gerijpte korst is op zich dus prima te eten, al heeft hij doorgaans een sterkere smaak, waarvan je moet houden. In principe kun je de vuistregel hanteren dat je van alle populaire Franse kazen de korst gewoon kunt eten. Elke vorm van plastic coating zou ik vermijden, zegt hij. En als je het niet zeker weet, snijd dan de korst eraf. Die mensen eten plastic, reageert Kasper Hettinga. Het plastic bevat ook nog een schimmelwerend middel.

Lees ook

Hoe gebruik je Franse kaas?

De kazen op een kaasplankje eet je van mild naar pittig. Het ideale kaasplankje bestaat uit kazen v Lees meer

Is brie hetzelfde als camembert?

Brie en camembert worden nog vaak door elkaar gehaald. Logisch, want ze lijken ook best op elkaar: Lees meer

Fenna Geerman
Fenna Geerman
2025-09-23 05:27:22
Count answers : 22
0
De echte korst van de kaas, die onder het plastic laagje zit, kan echter wel gewoon worden gegeten. Ook de korst van veruit de meeste buitenlandse kazen is goed eetbaar. Het opeten ervan kan schadelijk zijn voor uw tanden. Vind je de korst te sterk van smaak, te hard en amper te eten, doe het dan niet.
Stan Mulders
Stan Mulders
2025-09-23 04:55:49
Count answers : 28
0
Meestal is de korst eetbaar, maar niet altijd. Kort samengevat: van plastic blijf je af. Een dikke korst is eetbaar, maar niet altijd lekker. Heeft je kaas een natuurlijke korst? Dan is het zelfs zonde om ze niet op te eten. Je eet het plastic best niet op, maar je zal er niet ziek van worden. Het is zelfs zonde om de korst van zachte witte kazen niet op te eten. De korsten van deze kazen zijn perfect eetbaar, maar daarom zijn ze niet per se lekker. Door de lange rijping van deze kaas, kunnen zich wel ongezonde bacteriën ontwikkelen. Maar dat risico is zeer klein gezien de veelvuldige controles bij de kaasmakerijen. De grijze korst is gemaakt van eetbaar houtskool en ze is zelfs gezond. Die mag je zeker opeten, maar ze geeft niet altijd een aangenaam gevoel in de mond.

Lees ook

Hoeveel verschillende soorten kaas zijn er in Frankrijk?

137 Franse kazen in het boek "Kaaskenner word je zo". De keuze aan Franse kaas varieert van bekende Lees meer

Kun je de korst van Franse kaas eten?

Meestal is de korst eetbaar, maar niet altijd. Van plastic blijf je af. De plastic coating beschermt Lees meer