:

Wat is een goede mix met wijn?

Fleur Post
Fleur Post
2025-06-19 08:03:34
Count answers: 4
Een goede mix met wijn kan worden verkregen door enkele vuistregels toe te passen. Balans tussen kracht en kracht is belangrijk: lichte gerechten gaan goed samen met lichte wijnen, terwijl robuuste, stevige gerechten om krachtige wijnen vragen. Kies voor contrast of harmonie: wil je smaken in balans houden, dan kun je gaan voor een wijn met soortgelijke eigenschappen, wil je juist iets spannenders, kies dan een wijn die contrasteert. Bij rood vlees zoals steak, lamsrack of wildgerechten, zijn stevige rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Syrah en Malbec ideale keuzes. Bij wit vlees, zoals kip of kalkoen, vraagt om een wijn die niet te zwaar is, zoals Chardonnay, Viognier en lichte Pinot Noir’s. Voor geroosterde kip werkt een rijke Chardonnay heerlijk, terwijl een Pinot Noir het goed doet bij mildere bereidingen. Bij visgerechten zoals kabeljauw of zeebaars past een frisse, lichte witte wijn als Sauvignon Blanc of Albariño perfect. Zalm en tonijn hebben een hoger vetgehalte en gaan goed samen met medium-bodied wijnen zoals Chardonnay of een zachte rosé. Bij oesters en garnalen past een frisse Muscadet of Sancerre. Gerechten met veel kruiden vragen om aromatische wijnen zoals Riesling, Gewürztraminer of Verdejo. Bij geroosterde groenten of gerechten met aardse smaken past een wijn met een lichte aardse smaak zoals Pinot Noir of een elegante Merlot goed. Bij chocolade past een rode wijn met een volle body en zachte tannines, zoals een Shiraz of een rijke Port. Nagerechten met vers fruit vragen om lichte, fruitige wijnen, zoals een Moscato d'Asti of een frisse dessertwijn als Late Harvest Riesling.
Kyara Badal
Kyara Badal
2025-06-19 07:41:02
Count answers: 2
Een wijncocktail is een goed alternatief voor een gewone wijn. Je kunt kiezen uit verschillende smaken, zoals de Campari Spritz, Basil Blanc, Rojito of Calimocho. De Campari Spritz wordt gemaakt met Prosecco, Campari en koolzuurhoudend water. De Basil Blanc combineert Sauvignon Blanc met citroen-limonade, schijfjes citroen en limoen, en basilicum-blaadjes. De Rojito is een rosé-Mojito met rosé, limoensap, suiker, muntblaadjes en koolzuurhoudend water. De Calimocho is een mix van rode wijn en cola met sap van een citroenpartje en ijsklontjes.
Lisanne Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
Lisanne Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
2025-06-19 06:30:46
Count answers: 4
Deze cocktail is een heerlijke combiatie tussen prosecco en perzik, klinkt dat niet als muziek in de oren? Je hebt nodig: een fles rosé, een limoen, twee eetlepels suiker, muntplaatjes, crushed ice en Spa rood. De benodigdheden van deze lekkere cocktail zijn ijsblokjes, 40 ml witte wijn, 40 ml ginger ale, één eetlepel limoensap en een schijfje limoen. Het enige dat je nodig hebt is limoncello,prosecco en een limoen. Om dit lekkere drankje te maken heb je nodig: een limoen, 30 ml gin, een theelepel vlierbloesemsiroop, diepgevroren besjes en cava.
Tristan van Breukeleveen
Tristan van Breukeleveen
2025-06-19 06:29:08
Count answers: 3
De witte wijn cocktail Italian Spritz is een verfrissend drankje met een Italiaans tintje, ideaal voor zomerse dagen. Het combineert droge witte wijn, Campari of Aperol, sinaasappelsap en bruiswater voor een sprankelende en fruitige smaak. Serveer de cocktail in mooie glazen met sinaasappelpartjes voor de garnering, en geniet van een eenvoudig en smaakvol drankje dat doet denken aan een Italiaanse vakantie. Ingrediënten zijn 120 ml droge witte wijn, 90 ml Campari of Aperol, 16 ml sinaasappelsap en 60 ml bruiswater.
Jip Stange
Jip Stange
2025-06-19 05:26:44
Count answers: 5
La mixologie est l'art de revisiter ou d'inventer une recette à partir de différentes boissons et/ou alcools. Les vins rouges apportent de la profondeur grâce à leurs tanins ; Les vins blancs offrent de la fraîcheur et de l'intensité aromatique ; Les vins rosés apportent de la légèreté ; Les vins pétillants offrent une touche d'élégance rafraîchissante. Le vin rosé, par exemple, est aussi très apprécié lorsqu'il est associé à une crème de fruits, et notamment le fameux pamplemousse. Du côté du vin rouge, on a du mal à imaginer comment le mixer à d'autres ingrédients. Pourtant, il ne faut pas oublier que le vin de base de la délicieuse Sangria, le cocktail espagnol par excellence, c'est bien du vin rouge! Elle est alors accompagnée de nombreux fruits de saison. Enfin, pour un cocktail élégant et raffiné, on aime les vins effervescents. Ils font d'ailleurs partie des meilleures recettes de cocktails rafraîchissants, comme le Spritz ou le Hugo.