:

Wat is de 20/20/20-regel voor wijn?

Zeynep Kurt
Zeynep Kurt
2025-06-26 23:50:02
Count answers : 27
0
De Britse sommelier houdt namelijk vast aan de 20:20-regel. Daarbij stelt hij dat je rode wijn twintig minuten voor je de fles gaat kraken best in de koelkast stopt. Het omgekeerde geldt dan weer voor witte wijn, die haal je twintig minuten voor het serveren uit de koelkast.
Jari Prins
Jari Prins
2025-06-26 23:29:24
Count answers : 35
0
De 20/20 regel houdt in dat je twintig minuten voordat je de wijn gaat drinken, deze uit de koelkast haalt als het een witte wijn of rosé is, of deze twintig minuten in de koelkast zet als het een rode wijn is. Bij witte wijn of rosé zorg je ervoor dat deze koud ligt in de koelkast. Twintig minuten voordat je de wijn wil drinken, haal je de wijn uit de koelkast en laat je hem weer iets warmer worden. Bij rode wijn draai je het om. Rode wijn drink je op kamertemperatuur, maar die valt vaker net iets hoger uit dan goed is voor de smaken van de wijn. Daarom doe je hem twintig minuten voordat je de wijn gaat drinken, nog even in de koelkast. Zo heeft hij twintig minuten om die iets lagere temperatuur nog te bereiken. Daarna haal je hem uit de koelkast en kan het feestje beginnen.

Lees ook

Wat is de methode om wijn met eten te combineren?

Het evenwicht zoeken in de wijn en spijs combinatie is de sleutel. Naast of het gerecht bestaat uit Lees meer

Wat is lekker om te eten bij wijn?

Gerookte zalm met sauvignon blanc. Krachtige rode wijn met uitgesproken kaas zoals munster of camemb Lees meer

Roos van Geffen
Roos van Geffen
2025-06-26 17:58:53
Count answers : 30
0
Robin Sharma adviseert de 20/20/20-regel: Beweging, reflectie en leren, allemaal in blokken van 20 minuten.
Emir Karaca
Emir Karaca
2025-06-19 09:16:27
Count answers : 27
0
Je kan je ook gaan houden aan de 20-20-20 regel. Elke twintig minuten moet je minstens 20 seconden naar iets kijken dat minimaal 20 voet weg is. Hierdoor rusten je ogen even.

Lees ook

Wat is regel #1 bij het combineren van eten en wijn?

Combineer strak met strak. Met strak bedoelen we gerechten met daarin een zuurtje of een zoute, zilt Lees meer

Welke combinatie is het beste voor wijn?

Frisdroge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner, houtgerijpte witte wijn, of Champag Lees meer

Ivan Pham
Ivan Pham
2025-06-19 08:52:12
Count answers : 32
0
De regel voor de beste wijn-temperatuur De regel is best simpel, en luidt de ’20/20′-regel. Wat het betekent? 20 minuten voordat je een fles witte wijn of rosé drinkt, haal je hem uit de koelkast. En 20 minuten voordat je een fles rood drinkt, zet je hem ín de koelkast.