Boer & Chef faciliteert een directe samenwerking tussen horeca en lokale boeren.
Het is logisch dat door de voedselketen korter en regionaler te maken, er in de keuken gewerkt kan worden met verse ingrediënten.
Doordat lokale afnemers met ons samenwerken, geven ze ons de mogelijkheid om te groeien en te laten zien dat we niet hectares vol met één product hoeven te zetten.
Sommige chefs gaan op bezoek bij de boeren en hebben rechtstreeks contact.
Dit contact is belangrijk om elkaar te gaan begrijpen.
Door direct bij de producent af te nemen, ontvangt de boer een eerlijke prijs, is er minder voedselverspilling en kunnen vraag en aanbod op elkaar afgestemd worden.
Er zijn steeds meer interessante projecten waar leden aan deel kunnen nemen.
We merken dat de boer zo beter inspeelt op de wensen van de klant en de afnemer beter de mogelijkheden en beperkingen van de boeren en de seizoenen begrijpt.
Zo ontstaat er waardering tussen beide partijen en inspireren ze elkaar met nieuwe mogelijkheden en zienswijzen.
De samenwerking tussen boer en chef, maar ook tussen boeren onderling kan een oplossing zijn voor milieuproblemen en helpen in de transitie naar regeneratieve landbouw.
Wanneer je als horecaondernemer kiest voor lokale producten is er allereerst minder transport nodig.
Ook wordt er minder plastic verbruikt en wordt vraag en aanbod afgestemd, wat zorgt voor minder verspilling.