:

Lokale boeren samenwerking

Beau Hoekstra
Beau Hoekstra
2025-08-23 17:33:00
Count answers : 23
0
Lokale boeren kunnen samenwerken door middel van een groentepakket in samenwerking met andere streekproducenten. De Groene Hart Streekproducten is een coöperatie van boeren die eigen producten verkopen. Rechtstreex kiest verse en lekkere producten van lokale boeren en makers uit die iedereen gemakkelijk online kan bestellen. Boerderij Bonte Parels heeft een kwarkbar, Geertjeshoeve verkoopt Utrechtse streekproducten en Buitengewone Varkens verkoopt varkensvlees van o.a. de Geertjeshoeve. Boerderij Slagmaat heeft een landwinkel en Zouwe Zuivel een zuivelwinkel. De boerderij Familie Blitterswijk verkoopt hooikaas. Boer Peter verkoopt vlees van dubbel doel koeien en De Beekhoeve zuivel en vlees van dubbeldoel koeien. Rechtstreex Utrecht is een voedselcollectief waarbij lokale producten besteld kunnen worden. Het Servicepunt lokaal voedsel (NMU) geeft informatie, inspiratie en concrete handvatten. Lokalist is een bestelplatform voor lokaal eten.
Lauren Dogan
Lauren Dogan
2025-08-23 16:31:54
Count answers : 23
0
Lokale boeren samenwerking _: Bij Boeren & Buren leggen de producten in Nederland gemiddeld 40 km af tot op je bord. Vind in elke Buurderij unieke producten uit eigen streek. Ontdek de producten uit mijn streek.

Lees ook

Welke wijn past goed bij een voorgerecht?

Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zo Lees meer

Wat zijn de 5 basisstappen bij wijnproeven?

Om wijn te evalueren, komt het allemaal neer op de 5 s'en. SEE (ZIEN) SWIRL (WALSEN) SNIFF/SMELL Lees meer

Adriana le Gulcher
Adriana le Gulcher
2025-08-23 15:00:21
Count answers : 14
0
Je steunt boeren bij jou in de buurt Elke bestelling telt: je steunt boeren bij jou in de buurt Jij eet supervers, de boer krijgt een eerlijke prijs, en je houdt de voedselketen kort én gezond.
Elizabeth Soekhoe
Elizabeth Soekhoe
2025-08-23 13:36:38
Count answers : 23
0
Boeren, telers en makers zorgen hier voor groenten uit de volle grond, Betuws fruit, Natuurkoeien in de polder, broden met lokale granen en veel meer.

Lees ook

Hoe kan ik mijn wijnproeverij leuker maken?

Kies een thema, dat geeft structuur aan je proeverij en, daarmee, rust aan je hoofd. Een land of reg Lees meer

Welk hapje past bij pinot grigio?

Een uitstekende combinatie met een goede Pinot Grigio is bijvoorbeeld gegrilde vis maar ook met blad Lees meer

Lana Scholten
Lana Scholten
2025-08-23 13:33:31
Count answers : 17
0
Boer & Chef faciliteert een directe samenwerking tussen horeca en lokale boeren. Het is logisch dat door de voedselketen korter en regionaler te maken, er in de keuken gewerkt kan worden met verse ingrediënten. Doordat lokale afnemers met ons samenwerken, geven ze ons de mogelijkheid om te groeien en te laten zien dat we niet hectares vol met één product hoeven te zetten. Sommige chefs gaan op bezoek bij de boeren en hebben rechtstreeks contact. Dit contact is belangrijk om elkaar te gaan begrijpen. Door direct bij de producent af te nemen, ontvangt de boer een eerlijke prijs, is er minder voedselverspilling en kunnen vraag en aanbod op elkaar afgestemd worden. Er zijn steeds meer interessante projecten waar leden aan deel kunnen nemen. We merken dat de boer zo beter inspeelt op de wensen van de klant en de afnemer beter de mogelijkheden en beperkingen van de boeren en de seizoenen begrijpt. Zo ontstaat er waardering tussen beide partijen en inspireren ze elkaar met nieuwe mogelijkheden en zienswijzen. De samenwerking tussen boer en chef, maar ook tussen boeren onderling kan een oplossing zijn voor milieuproblemen en helpen in de transitie naar regeneratieve landbouw. Wanneer je als horecaondernemer kiest voor lokale producten is er allereerst minder transport nodig. Ook wordt er minder plastic verbruikt en wordt vraag en aanbod afgestemd, wat zorgt voor minder verspilling.