:

Wat kan ik in plaats van melk gebruiken voor het au gratineren van aardappelen?

Stella Jonker
Stella Jonker
2025-09-01 06:50:03
Count answers : 36
0
Kan ik de kippenbouillon verdubbelen of zal dat de smaak echt beïnvloeden?
Tycho Merckx
Tycho Merckx
2025-08-22 00:08:38
Count answers : 30
0
Voor het au gratineren van aardappelen in plaats van melk kan 1 scheutje magere room worden gebruikt, als onderdeel van het mengsel dat bestaat uit cottage cheese, natuurlijke yoghurt, melk of magere room, ei en eventueel kruiden en specerijen. Het mengsel wordt vervolgens over de aardappelschijfjes gegoten. Het is belangrijk dat de aardappelen volledig zijn bedekt, anders drogen ze snel uit. Als alternatief voor de melk kan dus ook een scheutje magere room gebruikt worden.

Lees ook

Kun je gratin van te voren maken?

Koop dan voorgekookte schijfjes aardappel. Uiteraard maakt dit het recept iets minder budget. Wil je Lees meer

Welke room is het beste voor aardappelgratin?

Nee, er hoort echt room in een aardappelgratin. Een aantal tips om te voorkomen dat de saus van je a Lees meer

Jente de Leeuw
Jente de Leeuw
2025-08-19 06:46:54
Count answers : 36
0
Als alternatief voor melk kan je olijfolie en kaas gebruiken om aardappelen au gratin te maken, zoals in het recept voor Tian à la Comtadine. Je kan ook kokend water gebruiken om de aardappels te koken tot ze bijna gaar zijn, waarna je ze met olijfolie en eventueel kaas kunt laten kleuren in de oven. Door olijfolie te gebruiken in plaats van melk, zijn de aardappelen alsnog gebakken en knapperig bruin zonder melk of room. Ook kan je de aardappelschijfjes vooraf klaarzetten in water. Dan wel even afdrogen voor je ze door de olijfolie schept.
Merle Merckx
Merle Merckx
2025-08-07 10:42:41
Count answers : 26
0
Ik heb een melkvrije variant gemaakt op de klassieke gratin dauphinois. Ik gebruik de helft ‘gewone soja room’ en de helft ‘soja light room’ (gemengd), zo is het iets lichter en iets minder vet. Maar je kan het ook maken met ‘gewone soja room’ naar smaak. Voor diegene die ook geen soja verdragen kunnen eventueel ‘haver-, cashewroom,…’ of iets dergelijks gebruiken. Als je geen melkallergie hebt, kan je ook ‘gewone’ dierlijke producten gebruiken i.p.v. de plantaardige alternatieven.

Lees ook

Wat maakt een gerecht tot een gratin?

Aardappels, slagroom, melk en kaas: veel meer heb je niet nodig voor een goede aardappelgratin. We Lees meer

Waarom schift gratin?

De mensen vergeten gewoon de room eerst op te warmen en zetten gewoon koude aardappelen met koude ro Lees meer

Fem Kloppert
Fem Kloppert
2025-08-07 09:57:25
Count answers : 30
0
300 ml volle melk 300 ml slagroom volvet, geen light
Jenna de Backer
Jenna de Backer
2025-08-07 09:45:12
Count answers : 27
0
Gebruik geen ‘light’ room voor dit recept en probeer ook niet te minderen met de hoeveelheid slagroom die in dit recept gaat. De kans bestaat dat de saus dan schift. Het is belangrijk dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben als je ze met elkaar mengt. Spoel de aardappelplakjes niet af. Op die manier spoel je het zetmeel weg dat juist nodig is voor de binding met de saus.

Lees ook

Hoe lang moet gratin in de oven?

Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven op 200 graden. Lees meer

Hoe maak ik vloeibare aardappelen dikker?

De voordelen van room als verdikker gelden niet voor vloeibare aardappelen. Aardappel kan ook helpe Lees meer