:

Hoe lang moet gratin in de oven?

Raf Belpere
Raf Belpere
2025-09-15 05:58:46
Count answers : 32
0
Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Je kunt dit controleren door erin te prikken. Omdat elke oven anders is, kun je het beste even rond de 40 minuten even kijken om te controleren hoe het gaat. Dat laatste zou ik dan wel pas na 40 minuten in de oven doen, zodat de kaas niet te hard gaat.
Joey Peterse
Joey Peterse
2025-09-10 18:52:03
Count answers : 24
0
Bak de gratin in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Als je met de punt van een mes gemakkelijk door de aardappelen glijdt, is de gratin klaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de gratin te donker wordt.

Lees ook

Kun je gratin van te voren maken?

Koop dan voorgekookte schijfjes aardappel. Uiteraard maakt dit het recept iets minder budget. Wil je Lees meer

Welke room is het beste voor aardappelgratin?

Nee, er hoort echt room in een aardappelgratin. Een aantal tips om te voorkomen dat de saus van je a Lees meer

Ruben von Heinrich d'Omóróvicza
Ruben von Heinrich d'Omóróvicza
2025-08-22 21:58:41
Count answers : 34
0
Gaar de gratin aardappelen in een oven van 175°C tot het een mooie goudgele kleur heeft. Reken op ongeveer 45 min in de oven. Prik af en toe eens in de gratin om te voorkomen dat de aardappelen te gaar worden. Voel je geen weerstand meer bij het prikken, dan zijn de aardappelen gaar.
Jesse Hollander
Jesse Hollander
2025-08-16 05:56:56
Count answers : 33
0
Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven op 200 graden.

Lees ook

Wat maakt een gerecht tot een gratin?

Aardappels, slagroom, melk en kaas: veel meer heb je niet nodig voor een goede aardappelgratin. We Lees meer

Waarom schift gratin?

De mensen vergeten gewoon de room eerst op te warmen en zetten gewoon koude aardappelen met koude ro Lees meer