:

Waarom schift gratin?

Faas Houdijk
Faas Houdijk
2025-08-07 11:52:06
Count answers : 3
0
Het schiften van de saus kan verschillende oorzaken hebben. Een mogelijke oorzaak is het koken van de melk met de room op te hoge temperatuur waardoor het te warm wordt. Ook het gebruik van light room in plaats van volle room kan een factor zijn, evenals het gebruik van halfvolle melk in plaats van volle melk. Het zou kunnen dat een combinatie van verschillende factoren het schiften van de saus veroorzaakt.
Rowan de Jong
Rowan de Jong
2025-08-07 11:07:13
Count answers : 1
0
Room en melk gaan niet goed samen als gratineersaus. Hoe het komt dat je gratin geschift is kan ik niet met zekerheid zeggen maar je ingrediƫnten kloppen in elk geval, al denk ik dat het aan de kaas kan liggen.
Julie Pons
Julie Pons
2025-08-07 07:53:49
Count answers : 2
0
De mensen vergeten gewoon de room eerst op te warmen en zetten gewoon koude aardappelen met koude room in de oven, en daar knelt het schoentje. De truc is tijd en warmte.