:

Welke dessertwijn past goed bij sinaasappel?

Siem Heere
Siem Heere
2025-08-03 14:51:13
Count answers : 2
0
Wijn bij desserts met fruit In fruit zitten over het algemeen veel zuren. Kiest u hier een droge wijn bij, kan dat voor een metaalachtige smaak zorgen. Kies daarom voor een lichte zoete wijn. Altijd goed! Een mooie bubbel is altijd een goede keuze bij vers fruit. Een mousserende wijn brengt namelijk frisheid en een klein zuurtje aan het toetje, waardoor het vaak nét wat lekkerder is. Heeft u een dessert met citroen, ga dan voor een Prosecco. Deze rond de zuren van de citroen mooi af, waardoor uw dessert een aangename smaak krijgt. Onze aanbeveling voor een dessert met veel fruit: mousserende wijn
Oscar van Hemert
Oscar van Hemert
2025-08-03 14:21:00
Count answers : 4
0
Moscatel (Valencia) Moscato d’Asti Muscat de Beaumes-de-Venise Muscat de Rivesaltes Orange Muscat (Californië)
Elias Kalloe
Elias Kalloe
2025-08-03 12:23:07
Count answers : 2
0
De juiste begeleider is nog niet gevonden. Er is nog een extra proeffles beschikbaar en dat blijkt de winnaar: Suavia, Acinatium 2013, Recioto di Soave, € 31,95, 0,375 liter, Anfors Imperial. Een wijn van 100% Garganega druiven, gemaakt van druiven die eerst een half jaar zijn ingedroogd voor ze worden geperst en vergist. Hij sluit naadloos aan bij zowel zoet als zuur van het gerecht en weet bij de mascarpone ook nog te verfrissen zonder te botsen. Voor alle proevers is er geen twijfel mogelijk: dit is de onbetwiste winnaar. De wijn is heel complex en verfijnd met mineralen, amandel, gedroogd fruit als abrikoos maar ook een opwekkend citrus zuur in de afdronk.
Ella Giselmeyer
Ella Giselmeyer
2025-08-03 10:55:29
Count answers : 3
0
Een Moscato d’Asti en een Sauternes zijn geweldige partners bij fruitdesserts. De zuren die in de wijnen zitten passen mooi bij de zuren in het fruit en het zoetje zorgt ervoor dat het fruit niet gaat overheersen. Een edelzoete Sauternes past goed wanneer er ook fruit in het dessert is verwerkt. Sauternes is misschien de beroemdste dessertwijn en komt uit Bordeaux. Nevel in de herfst zorgt voor een magisch proces bij de druiven die voor Sauternes worden gebruikt. Er ontstaat botrytis, edele rotting, waardoor de druiven deels indrogen en zoeter worden. Fruit als dessert is heerlijk fris en daar mag dan ook wel een wijn tegenover staan met wat frisse flair en een zoetje. Zoete dessertwijn, zoals Sauternes of Moscato. Fruitdesserts Zoete dessertwijn, zoals Sauternes of Moscato.
Joy Kathagen
Joy Kathagen
2025-08-03 09:56:55
Count answers : 1
0
Een heerlijke ijswijn die goed past bij desserts met citrus is een Riesling ijswijn. De zoete smaak van de ijswijn contrasteert mooi met de zure smaak van de citrusvruchten en brengt het zoete en het zuur in balans. Daarnaast heeft Riesling ijswijn vaak aroma's van abrikozen en perziken, wat het goed doet bij desserts met citroen of sinaasappel. Probeer bijvoorbeeld een Riesling ijswijn uit Canada of Duitsland bij een citroen-meringue taart of sinaasappel-sorbet.
Inaya van Geenen
Inaya van Geenen
2025-08-03 09:30:48
Count answers : 1
0
Chocolade en sinaasappelschil kom je ook tegen in de complexe smaak van zoete PX-sherry, zoete Madeira (Malmsey of Boal) en aged Tawny Port. Gerijpte wijnen die edele rotting hebben ondergaan, zoals Tokaji Aszú en Botrytised Semillon, pakken de intense tonen van het nagerecht eveneens geweldig op; zij maken het geheel iets lichter en frisser.