:

Wat drink je bij dessert?

Dana Willemsen
Dana Willemsen
2025-08-03 10:57:00
Count answers : 3
0
Zoete en Rijke Dessertwijnen bij Crème Brûlée Sauternes & Late Harvest Wijnen: Deze weelderige, zoete wijnen zijn klassieke begeleiders voor crème brûlée. Hun rijke zoetheid en complexe aroma's van gedroogd fruit en honing vullen de romige en vanilletonen van het dessert perfect aan. Sauternes is al heel lang een klassieke keuze bij een crème brûlée, maar bijvoorbeeld deze Late Harvest Tokaji kan ook heerlijk zijn. Lichtzoete Mousserende Wijnen bij Crème Brûlée en andere romige desserts Demi Sec Champagne & Prosecco of Moscato d’Asti: Lichtzoete mousserende wijnen zoals een Demi-Sec Champagne en Prosecco of een mooie Moscato d’Asti bieden een fris en levendig contrast met romige desserts. Hun bruisende textuur en lichte zuurgraad kunnen de rijkdom van het dessert mooi in balans brengen. Belangrijk is wel dat ze een licht zoetje hebben, dus kies voor een Sec (licht zoet), Demi-Sec of Doux. Lichtere Zoete Wijnen bij Zachte Romige Desserts Moscatel & zoete Riesling: Voor minder intense romige desserts zijn lichtere zoete wijnen zoals Moscatel of een zoete Riesling (soms ook Spätlese of Auslese genoemd) geschikt. Deze wijnen bieden subtiele zoetheid en fruitige tonen die niet overheersen. Een lichtzoete Moscatel met zijn florale aroma's en hint van citrus is heerlijk bij een licht romig dessert zoals panna cotta.
Ceylin van Hulten
Ceylin van Hulten
2025-08-03 07:59:14
Count answers : 0
0
Bij desserts passen verschillende soorten wijn en drankjes. Sauternes doet het vaak veel beter bij fruit dan bij ijs of gebak. Naast desserts met chocola passen slechts enkele zeer krachtige, vaak rode, zoete wijnen. De meeste desserts in de traditionele zin overschaduwen dessertwijnen, wat inhoudt dat het lastig is een wijn te vinden die goed bij zoete desserts past.