:

Wat is de juiste manier om gekoelde en warme gerechten te presenteren?

Matthias Pons
Matthias Pons
2025-07-27 20:51:29
Count answers : 1
0
Producten die u gekoeld presenteert, zijn bijvoorbeeld belegde broodjes, gepasteuriseerde zuivelproducten en hartig gebak dat u zelf heeft gebakken en niet warm wilt presenteren. Voor de presentatie van gekoelde producten gebruikt u koelmeubels zoals koelkasten en koelvitrines. Het is ook mogelijk om bepaalde producten gekoeld te presenteren op schilfer ijs. Zorg dat het product niet in aanraking komt met het schilferijs. Zorg dat het product stevig staat en niet kan omvallen. Als het schilferijs vervuild is, moet dit direct vervangen worden. Voor koel- en vriesmeubels met onverpakte producten gelden de volgende voorschriften: Direct naast het meubel bevinden zich scheppen, tangen enzovoort. Maak zoveel mogelijk gebruik van wegwerpbakjes, kartonnen schaaltjes enzovoort, waardoor de producten makkelijk kunnen worden gepakt en handcontact wordt voorkomen. Zorg dat in de directe omgeving van het product het volgende aanwezig is: oVerpakkingsmateriaal, oAanduiding van het product oVermelding van de prijs.
Britt Verhoeven
Britt Verhoeven
2025-07-27 20:14:49
Count answers : 4
0
Het doel van warm presenteren is een kwalitatief goed gerecht op de juiste temperatuur op het bord van de gast te serveren. Door het gebruik van hulpmiddelen als hete lucht, warmteplaten en soepketels is het eenvoudig om het gerecht op de juiste temperatuur te houden. De richtlijn is de warme voeding twee à drie uur warm te presenteren. Na drie uur dient het weggegooid te worden.
Philip van Munster
Philip van Munster
2025-07-27 18:27:16
Count answers : 0
0
Bij onverpakt bederfelijk voedsel geldt het volgende: Plak een sticker op het product met daarop de datum van bereiding. Afhankelijk van het product bewaart u het product: in de koelkast bij een temperatuur van 7°C of lager. in de diepvries bij een temperatuur van -18°C of lager. in een warmhoudkast of au bain-marie bij een temperatuur van 60°C of hoger. Koel voedsel zo snel mogelijk terug Serveert u verhitte etenswaren niet direct? Dan moet u ervoor zorgen dat u de producten zo snel mogelijk afkoelt. Dit wordt ook wel terugkoelen genoemd. De temperatuur van het voedsel moet binnen 5 uur onder de 7°C zijn. Controleer dit met een digitale steekthermometer. Tips voor snel terugkoelen: Bewaar het voedsel in kleine porties. Zet de bak of schaal in de gootsteen met koud stromend water of ijs. Roer regelmatig, zodat het product sneller afkoelt. Gebruik een snelkoeler of blastchiller. Is de ergste hitte eraf? Zet het product dan in de koelkast.