Wat is de traditionele volgorde van gerechten in een menu?

Stijn Kuiper
2025-07-27 16:54:36
Count answers
: 0
Het meest eenvoudige menu bestaat uit drie gangen en geserveerd in de volgorde: voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht.
De hoeveelheid per gang wordt eerst opgebouwd, met het hoogtepunt tijdens het hoofdgerecht, waarna het weer afgebouwd wordt.
Het bestek voor de te verwachten gangen wordt dan al ingedekt.
De bedoeling is dan dat het buitenste bestek gebruikt wordt voor de primeira gang.
Bij het uithalen van het couvert wordt dan het gebruikte bestek meegenomen.
Dan kan het bestek wat nu aan de buitenkant ligt worden gebruikt voor de volgende gang.
Meestal ligt het bestek van het nagerecht boven het bord.
Het menu moet op een dusdanige manier opgesteld zijn, dat de smaak gedurende het menu steeds krachtiger wordt.
Lees ook
- Hoe presenteer je een gerecht?
- Hoe bedenken chefs nieuwe gerechten?
- Hoe creëer je je eigen gerecht?
- Hoe presenteer je het beste?
- Wat is de juiste manier om gekoelde en warme gerechten te presenteren?
- Waar moet je op letten bij het samenstellen van de maaltijden?
- Welke kooktechnieken?
- Waar bestaat een 6-gangen menu uit?