:

Hoe bedenken chefs nieuwe gerechten?

Marijn Oostveen
Marijn Oostveen
2025-08-24 17:09:28
Count answers : 27
0
We willen het op het gebied van duurzaamheid ieder jaar vijf procent beter doen en daarvoor hebben we die genoemde data. Dit betekent dat we productkeuzes gaan aanpassen en we daarmee nieuwe gerechten gaan bedenken. Daarnaast is er een pop-up van Rijks Restaurant op de Zuidas, dit is de laatste kans om signatuurgerechten uit het oude Rijks te proeven en de eerste mogelijkheid om gerechten van het nieuwe Rijks te proeven. We voegen wekelijks nieuwe toe en dat betekent dat er dus ook gerechten verdwijnen. Dit is de laatste kans om signatuurgerechten uit het oude Rijks te proeven en de eerste mogelijkheid om gerechten van het nieuwe Rijks te proeven. Het wordt een casual vorm van fine dining, omdat we nu meten en dus weten, werken we bewuster. De gerechten in het vernieuwde restaurant zijn een combinatie van slimme lokale keuzes, gemarineerde producten, minder rode vlees en een tone-setting ambiance.
Melle van den Bosch
Melle van den Bosch
2025-08-15 08:39:21
Count answers : 21
0
Denk eerst en vooral na over welk soort recept je wil ontwikkelen. Zodra je weet wat en voor wie je een recept gaat ontwikkelen, is het tijd om inspiratie op te doen. Kies na je onderzoek je basisingrediënten en denk na over originele smaakcombinaties die volgens jouw expertise goed werken. Tijd om de mouwen op te stropen in je keuken en te experimenteren. Probeer verschillende kooktechnieken uit en experimenteer met hoeveelheden en structuren tot je de perfecte balans hebt gevonden. Tip: haal inspiratie uit je team en geef hen inspraak in je recepten.

Lees ook

Hoe presenteer je een gerecht?

Dek de tafel altijd voor een maaltijd en dek de tafel netjes, dit geeft je hele diner of maaltijd ‘c Lees meer

Wat is de traditionele volgorde van gerechten in een menu?

Het meest eenvoudige menu bestaat uit drie gangen en geserveerd in de volgorde: voorgerecht, hoofdge Lees meer

Livia Scholten
Livia Scholten
2025-08-07 02:49:26
Count answers : 27
0
Allereerst, ze zijn hier continu op zoek naar innovatie in hun recepten, waarbij gezonde ingrediënten de hoofdrol spelen. Ze werken hier samen met topchefs en foodexperts die telkens nieuwe recepten ontwikkelen voor hun maaltijdbox. De chefs van Marley Spoon hebben een aantal inspiratiebronnen. Bijvoorbeeld kookmagazines, kookblogs en receptboeken. Dat kan een basis zijn om aan de slag te gaan om een nog beter recept te maken. Ook zoeken ze naar nieuwe ingrediënten en geven bestaande recepten daarmee een leuke twist.
Dana Willemsen
Dana Willemsen
2025-07-27 21:06:23
Count answers : 28
0
Een van de meest voorkomende manieren waarop mensen nieuwe recepten bedenken, is door inspiratie te halen uit verschillende culturen. Vaak reizen chefs en voedselliefhebbers naar verschillende landen en regio's om de lokale keuken te proeven en te leren. Ze nemen deze ervaringen en smaken mee naar huis en proberen ze vervolgens in hun eigen keuken te repliceren. Dit kan leiden tot het ontstaan van geheel nieuwe gerechten die een samensmelting zijn van verschillende culturen en smaken. Nieuwe recepten kunnen ook ontstaan door het gebruik van seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Door gebruik te maken van wat er lokaal beschikbaar is, kun je vaak de meest verse en smaakvolle ingrediënten vinden. Veel mensen halen ook inspiratie uit kookboeken en kookprogramma's. Met de voortdurende vooruitgang in de culinaire wereld, zijn er steeds meer moderne kooktechnieken beschikbaar voor zowel professionele chefs als thuischefs. Het bedenken van nieuwe recepten is een kunst op zich.

Lees ook

Hoe creëer je je eigen gerecht?

Hoe ontstaat een eigen recept? Ik denk dat het op twee manieren kan. 1. Je past een bestaand recept Lees meer

Hoe presenteer je het beste?

Bij het geven van een presentatie draait het niet alleen om de inhoud, maar ook om hóe je die inhoud Lees meer

Lauren Martens
Lauren Martens
2025-07-27 20:58:49
Count answers : 20
0
Het bedenken van nieuwe gerechten kan invloed hebben op meerdere onderdelen van jouw bedrijf: De kwaliteit en efficiëntie van jouw producties, de kosten verlagen en betere marges behalen, de tevredenheid van de klanten en de gasten, de verkoopbaarheid van de gerechten. Daarom hebben wij een aantal tips verzameld, om jezelf en jouw keukenpersoneel te helpen met het bedenken van de gerechten. Tip 1: Gebruik termen zoals “Catch of the day” en “Seizoengroenten” Tip 2: Gebruik dezelfde ingrediënten Tip 3: Gebruik minder vlees Tip 4: Simpelere recepturen – “Less is more” Tip 5: Recepturen bundelen Tip 6: Denk niet in individuele gerechten Tip 7: Welk concept past bij jouw doelgroep(en)? Tip 8: Minstens 2 “cashcows” per menu Tip 9: Houd het aanbod beperkt Tip 10: Upselling Tip 11: Portiegrootte Tip 12: Story telling – Verantwoord met een verhaal
Elisa van den Velde
Elisa van den Velde
2025-07-27 20:42:10
Count answers : 28
0
Nieuwe recepten bedenken Waar er in onze keuken dagelijks zo’n 15 chefs in de weer zijn, is er één elke dag bezig met het bedenken, koken en proeven van nieuwe gerechten én het verbeteren van bestaande recepten. Dat is onze culinair ontwikkelaar Fernando. Inspiratie haalt hij overal vandaan. “Van reizen, trends en uit eten gaan tot aan het seizoen en traditionele gerechten die nog niet op ons menu staan.” Met het idee in zijn hoofd gaat Fernando vervolgens aan de slag in de speciaal hiervoor bestemde proefkeuken. Koken, bakken, proeven. Een scheutje van dit, een snufje van dat. Weer proeven. Iemand anders laten proeven. Totdat hij dolenthousiast is. Het recept wordt in het klad genoteerd.

Lees ook

Wat is de juiste manier om gekoelde en warme gerechten te presenteren?

Bij onverpakt bederfelijk voedsel geldt het volgende: Plak een sticker op het product met daarop de Lees meer

Waar moet je op letten bij het samenstellen van de maaltijden?

Bij het samenstellen van de maaltijden moet je rekening houden met de gelegenheid van het etentje. A Lees meer

Faye van den Broek
Faye van den Broek
2025-07-27 20:25:02
Count answers : 14
0
Ik heb dus letterlijk een “to cook” lijstje (en ook een “to bake” versie). Op de lijst staan niet alleen complete gerechten, maar soms ook gewoon smaakcombinaties zoals labneh en sumak of citroen en basilicum of bereidingswijzen zoals gegrilde prei of gestoofde aubergine. De precieze uitwerking verzin ik dan later. Dat lijstje houd ik dus al jaren bij. Overal doe ik inspiratie op. Voornamelijk als ik buiten de deur eet, op reis, als ik online een rondje menukaarten doe (is een gekke hobby van me), via Pinterest, van kookprogramma’s, foodfestivals tot boeken. En ieder idee of smaakcombinatie dat mij lekker lijkt zet ik op die lijst. Soms blijft een idee jaren op de lijst staan en soms maak ik het binnen een week. Voorafgaand aan zo’n kookdag ga ik door mijn lijst heen en beslis ik wat ik wil gaan maken. Daarbij houd ik rekening met het seizoen (je zal niet zo snel aardbeien in december zien op mijn blog). Nadat ik de gerechten heb geselecteerd ga ik ze uitwerken. Ik schrijf grofweg in mijn kookschrift wat er allemaal in het recept gaat. Dat is echt een ruwe schets van de ingrediënten plus de bereidingswijze. Aan de hand daarvan bestel ik mijn boodschappen. De exacte hoeveelheden en bereidingstijd bepaal ik tijdens de kookdag zelf, ook komt er soms nog een ingrediënt bij. Koken doe ik altijd een beetje op gevoel, maar omdat ik mijn recepten met de hele wereld deel, schrijf ik braaf alles op in mijn kookschrift. Want van 8 recepten kan ik moeilijk alle exacte hoeveelheden onthouden.