:

Hoe bedenken chefs nieuwe gerechten?

Lauren Martens
Lauren Martens
2025-07-27 20:58:49
Count answers : 4
0
Het bedenken van nieuwe gerechten kan invloed hebben op meerdere onderdelen van jouw bedrijf: De kwaliteit en efficiëntie van jouw producties, de kosten verlagen en betere marges behalen, de tevredenheid van de klanten en de gasten, de verkoopbaarheid van de gerechten. Daarom hebben wij een aantal tips verzameld, om jezelf en jouw keukenpersoneel te helpen met het bedenken van de gerechten. Tip 1: Gebruik termen zoals “Catch of the day” en “Seizoengroenten” Tip 2: Gebruik dezelfde ingrediënten Tip 3: Gebruik minder vlees Tip 4: Simpelere recepturen – “Less is more” Tip 5: Recepturen bundelen Tip 6: Denk niet in individuele gerechten Tip 7: Welk concept past bij jouw doelgroep(en)? Tip 8: Minstens 2 “cashcows” per menu Tip 9: Houd het aanbod beperkt Tip 10: Upselling Tip 11: Portiegrootte Tip 12: Story telling – Verantwoord met een verhaal
Elisa van den Velde
Elisa van den Velde
2025-07-27 20:42:10
Count answers : 1
0
Nieuwe recepten bedenken Waar er in onze keuken dagelijks zo’n 15 chefs in de weer zijn, is er één elke dag bezig met het bedenken, koken en proeven van nieuwe gerechten én het verbeteren van bestaande recepten. Dat is onze culinair ontwikkelaar Fernando. Inspiratie haalt hij overal vandaan. “Van reizen, trends en uit eten gaan tot aan het seizoen en traditionele gerechten die nog niet op ons menu staan.” Met het idee in zijn hoofd gaat Fernando vervolgens aan de slag in de speciaal hiervoor bestemde proefkeuken. Koken, bakken, proeven. Een scheutje van dit, een snufje van dat. Weer proeven. Iemand anders laten proeven. Totdat hij dolenthousiast is. Het recept wordt in het klad genoteerd.
Faye van den Broek
Faye van den Broek
2025-07-27 20:25:02
Count answers : 1
0
Ik heb dus letterlijk een “to cook” lijstje (en ook een “to bake” versie). Op de lijst staan niet alleen complete gerechten, maar soms ook gewoon smaakcombinaties zoals labneh en sumak of citroen en basilicum of bereidingswijzen zoals gegrilde prei of gestoofde aubergine. De precieze uitwerking verzin ik dan later. Dat lijstje houd ik dus al jaren bij. Overal doe ik inspiratie op. Voornamelijk als ik buiten de deur eet, op reis, als ik online een rondje menukaarten doe (is een gekke hobby van me), via Pinterest, van kookprogramma’s, foodfestivals tot boeken. En ieder idee of smaakcombinatie dat mij lekker lijkt zet ik op die lijst. Soms blijft een idee jaren op de lijst staan en soms maak ik het binnen een week. Voorafgaand aan zo’n kookdag ga ik door mijn lijst heen en beslis ik wat ik wil gaan maken. Daarbij houd ik rekening met het seizoen (je zal niet zo snel aardbeien in december zien op mijn blog). Nadat ik de gerechten heb geselecteerd ga ik ze uitwerken. Ik schrijf grofweg in mijn kookschrift wat er allemaal in het recept gaat. Dat is echt een ruwe schets van de ingrediënten plus de bereidingswijze. Aan de hand daarvan bestel ik mijn boodschappen. De exacte hoeveelheden en bereidingstijd bepaal ik tijdens de kookdag zelf, ook komt er soms nog een ingrediënt bij. Koken doe ik altijd een beetje op gevoel, maar omdat ik mijn recepten met de hele wereld deel, schrijf ik braaf alles op in mijn kookschrift. Want van 8 recepten kan ik moeilijk alle exacte hoeveelheden onthouden.
Joey van der Meer
Joey van der Meer
2025-07-27 20:17:58
Count answers : 0
0
Ik heb helaas geen zin uit de tekst kunnen vinden om jouw vraag te beantwoorden. Ik kan wel voorstellen dat je de tekst gaat lezen, er is vast wel inspiratie te vinden voor een gourmet, maar ik kan helaas geen tip of antwoord vinden om de vraag «Hoe bedenken chefs nieuwe gerechten?» beter te beantwoorden. Ik hoop dat je in de tekst wel dingen kunt vinden die je willen inspireren om nieuwe dingen te maken of uit te proberen. Ik kan je wel de porte achterdeur wijzen met als antwoord dat chefs in principe nieuwe recepten en gerechten proberen te bedenken door van alles wat te proberen en wellicht dat de beste tip van onderstaand stuk tekst is «Blijf avontuurlijk in de keuken». none