:

Hoe presenteer je een gerecht?

Bart Claesner
Bart Claesner
2025-07-27 19:45:50
Count answers : 0
0
Dek de tafel altijd voor een maaltijd en dek de tafel netjes, dit geeft je hele diner of maaltijd ‘cachet‘ en zorgt er ook voor dat je gerechten mooier uitkomen. Bij de opmaak van je recept kun je ook spelen met tegenstellingen van de textuur, zo werkt op een gladde textuur mooi met een grovere textuur. Ook de aantallen op een bord werken goed, een oneven aantal oogt beter en daardoor smaakt het natuurlijk ook veel lekkerder. Het stapelen van een gerecht door er hoogtes in te brengen maakt het gerecht ook meteen interessant. Zoals eerder gezegd werkt de vorm van het bord ook mee. De kleuren van een gerecht kunnen ook een aantrekkingskracht geven, door te werken met contrasterende kleuren kan een ietwat saai ogend gerecht ineens heel levendig worden.
Sophie Spier
Sophie Spier
2025-07-27 15:41:09
Count answers : 1
0
De sleutel tot succes: -Het juiste bord -Less is more -Veel contrasten in kleur -Hoogte op het bord -Verschillende texturen Om het gerecht extra dimensie te geven, is het investeren in de nodige tools aan te raden. Denk daarbij een serveerplateau of amuselepels. Snijd daarnaast het vlees mooi diagonaal met een vleesmes, zodat het fantastisch oogt op het bord. Garneer het met geglaceerde worteltjes, een bakje frietjes voor erbij en een overheerlijke saus. Zorg voor veel kleur op het bord. Denk daarbij aan garnering zoals fruit, takjes munt of bijvoorbeeld ijsversieringen als extra toevoeging. Gebruik ronde borden voor vlees, vierkante borden voor het dessert en emaille borden voor het voorgerecht.