Is ingemaakte groente gezond?

Jolijn Frankhuizen
2025-07-27 06:33:12
Count answers
: 1
Azijn helpt de pH-waarde in de maag te lagen. Hoe lager de pH-waarde in je maag, hoe beter je je eten kunt verteren. Azijn biedt een goed tegenwicht tegen het vele eten van producten zoals: suiker, frisdrank, graan, kaas, vlees. Deze producten maken de maag minder zuur en zorgen ervoor dat de spijsvertering minder optimaal kan functioneren. Dus het antwoord is: nee, je krijgt geen zure oprispingen van producten die ingemaakt zijn in het zuur. Het helpt zelfs je maagzuur op de juiste pH-waarde te komen, waardoor je eten beter verwerkt kan worden en je dus minder last krijgt van zure oprispingen.

Noah Winnrich
2025-07-27 03:53:44
Count answers
: 0
Wecken van groente en vlees is hierdoor echt af te raden.
De botulisme bacterie groeit alleen goed in een omgeving zonder lucht.
De groei van de botulisme bacterie is onzichtbaar, er verandert niets aan de kleur, geur of smaak.
Tijdens de groei vormt de bacterie botuline, een gifstof die een dodelijke voedselvergiftiging kan veroorzaken.
Deze gifstof wordt onschadelijk als het geweckte voedsel een kwartier wordt gekookt.
In de winkel zijn ook ingemaakte groente veilig om te eten, omdat ze sterk verhit worden onder hoge druk, waardoor de botulisme bacterie gedood wordt.

Amira Meyer
2025-07-27 02:29:23
Count answers
: 1
Is groente uit pot of blik minder gezond dan verse groente? Aan groente uit pot of blik kan zout en/of suiker zijn toegevoegd. Groente uit blik of pot staat daarom meestal niet in de Schijf van Vijf. Kies je voor groente uit pot of blik, kies dan een variant zonder toegevoegd suiker en/of zout. Wat er in de pot of het blik zit, kun je lezen op het etiket. Groente uit blik of pot en diepvriesgroente bevatten evenveel voedingsstoffen als onbewerkte groente.