Hoe worden groenten ingelegd?

Abel Evers
2025-07-27 02:42:49
Count answers
: 4
Groente en fruit inleggen
Snijd de groente of fruit julienne (in de lengte) tot smalle, hapklare reepjes van ongeveer een vingerlengte.
Verdeel de groentes of het fruit over de potten tot deze zo goed als vol zitten.
Voeg de door jou gekozen kruiden en specerijen toe.
Zet de potten met de deksel open op een theedoek of in de gootsteen.
Meng in een hoge pan (bijvoorbeeld een sauspan) het water met de appelciderazijn aan de kook maar voeg voor het kookt de honing toe en meng dit tot de honing is opgelost.
Zet het vuur uit en verdeel het mengsel over de twee potten.
Pas op!
Brand je handen niet en let erop dat je niet teveel morst.
Doe de potten dicht en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Laat ze minimaal 5 uur staan of wacht langer, bijvoorbeeld tot twee maanden.
Hoe langer je wacht met de groente gebruiken, hoe lekkerder de smaak.

Jack Molenaar
2025-07-27 01:42:57
Count answers
: 0
Reinig de groenten en snijd ze vervolgens in staafjes of schijfjes.
Meng de kruiden en verdeel ze over de bokalen, schik hierop de gesneden groenten.
Zorg dat je bokalen goed gevuld zijn met de verschillende groenten.
Voorzie elke bokaal van een takje dille en 2 à 3 schijfjes chilipeper.
Breng het water, de azijn, het suiker en het zout zachtjes aan de kook.
Wanneer de suiker is opgelost, laat je het geheel nog 5 minuten doorkoken.
Giet over de groenten tot ze onderstaan en laat afkoelen.
Plaats het deksel op de bokalen en bewaar in de koelkast.
Verbruik binnen de maand.