:

Hoe moet je inleggen?

Pien van Vliet
Pien van Vliet
2025-07-27 03:56:39
Count answers : 1
0
Methode 1: Chutney maken Voor deze conserveringsmethode gebruik je suiker, zout en azijn. Je kookt het fruit of de groenten enkele uren op een laag vuurtje totdat het slinkt en dik wordt. Bewaar het in een goed uitgespoelde en afgesloten pot op een koele, droge plek. Methode 2: Azijn maken van fruit Verhit daarvoor azijn met je gewenste vruchten of kruiden en doe het in een gesteriliseerde pot. Laat het ongeveer twee weken staan. Vervolgens zeef je de azijn en verhit je het met suiker. Doe je azijn in schone flessen en bewaar het. Methode 3: Inleggen in zuur Doe plakjes of gehakte groenten in een vergiet en besprenkel het met grof zout. Voeg kruiden toe aan de azijn en breng het aan de kook. Doe de hete azijn dan over de schoongespoelde groenten en bewaar het in gesteriliseerde potten in de koelkast.
Senna Simsek
Senna Simsek
2025-07-27 03:08:17
Count answers : 3
0
Om in te leggen worden de ingrediënten ingelegd in conserveringsmiddel, zoals zout, zuur, suiker, siroop of alcohol. Kies allereerst voor verse groenten die van nature stevig zijn. Snijd daarnaast de stengels en harde eindjes er goed af. Ook belangrijk: ga voor biologische producten of maak je groenten in ieder geval goed schoon. Je wil die waxlaag niet in je tafelzuur terugvinden natuurlijk. Met dit recept voor snelle pickles ben je in 10 minuten klaar.
Ashley Boetet
Ashley Boetet
2025-07-27 02:58:59
Count answers : 1
0
Voorbereiding: Verzamel glazen potten met schroefdeksels of deksels van glas, weckringen en klemmetjes. Was alles goed af in een heet sopje. Leg ook alle andere benodigdheden klaar, zoals een neteldoek of trechters. Je vindt alles om in te maken bij Dille & Kamille. Weckpotten steriliseren in heet water of de oven: Steriliseer de potten vlak voor je ze gaat gebruiken in de afwasmachine, op het heetste programma, of kook ze 15 minuten uit in een pan met water. Bereiden: Kies voor groenten en fruit die goed rijp zijn. Volg voor de verdere bereiding een recept voor inmaken. Vullen: Jam of chutney gaat kokend heet in de potjes, maar let op: glas kan niet tegen plotselinge wisselingen in temperatuur! Om te voorkomen dat de potjes kapot springen, vul je ze als ze nog warm zijn van het steriliseren. Vul potten altijd met behulp van een (jam-)trechter en maak de randen goed schoon met een schone theedoek. Afsluiten en bewaren: Sluit de potten direct af met een schroefdeksel en zet de potten vervolgens even ondersteboven. Laat ze daarna rechtop afkoelen. Weckpotten sluit je af door de weckring op de glazen pot te leggen en daarbovenop het glazen deksel te plaatsen. Haak de klemmetjes achter de rand van het deksel en onder de rand van de glazen weckpot. De weckpotten hoef je niet ondersteboven te zetten. Als de schroefdeksels naar binnen zijn getrokken, of als er bij het verwijderen van de klemmetjes geen sissend geluid te horen is, zijn de potten vacuüm getrokken. Schrijf de inhoud en datum op een etiket en plak op de potten. Bewaar de gevulde potten op een droge, donkere en koele plek.
Leah Jaceps
Leah Jaceps
2025-07-27 00:36:40
Count answers : 1
0
Steriliseer de glazenpotjes zoals deze volgens de basis hygiëneregels. Voeg de azijn, het water, de suiker en het zout aan een pan. Als vuistregel hanteer je een azijn-watermengsel met de verhouding 2:1. Daaraan voeg je 2,5% zeezout en eventueel 5% suiker toe. Voor groente in het zuur kun je de suiker ook weglaten: de zure smaak is heerlijk in een salade, spread of bij een Indonesisch gerecht. Was de kruiden en groenten. Snijd de groenten in de gewenste vorm. Dit kunnen repen, blokjes, plakken of linten zijn. Breng het azijn-watermengsel aan de kook met het deksel op de pan. Leg eventueel een druivenblad op de bodem en voeg de eventuele smaakmakers toe. Vul de pot met augurken tot 2 centimeter onder de rand en vul af met het azijn-watermengsel tot 1 centimeter onder de rand. Klop op een zachte ondergrond voorzichtig de luchtbellen uit de pot, draai het deksel op de pot en laat afkoelen.