Welke azijn voor inleggen?

Sten Uphaus
2025-07-27 04:54:20
Count answers
: 5
Voor het inleggen van groenten kun je 250 ml azijn gebruiken. Breng het water, de azijn, het suiker en het zout zachtjes aan de kook. Wanneer de suiker is opgelost, laat je het geheel nog 5 minuten doorkoken. Giet over de groenten tot ze onderstaan en laat afkoelen.

Mats van Oirschot
2025-07-27 01:33:49
Count answers
: 2
Welke soort azijn je gebruikt maakt eigenlijk niet uit. Je kunt werken met gewone keukenazijn, ciderazijn, appelazijn, wijnazijn, alcoholazijn, ... wat je zelf lekker vindt en beschikbaar hebt. Mijn basisrecept voor inmaakmengsel bestaat uit : 3 delen water 2 delen azijn 1 deel suiker
Als je niet houdt van zoete inmaakrecepten kun je de suiker weglaten of verminderen. Dan gebruik je 50% water en 50 % azijn. Je experimenteert best zelf wat met de verhoudingen.