:

Wat zijn de beste kazen ter wereld?

Emily Fremie
Emily Fremie
2025-09-06 00:20:12
Count answers : 36
0
De Nidelven Blå van Gangstad Gårdsysteri is de beste kaas ter wereld volgens de World Cheese Awards. De top 10 van de World Cheese Awards 2023 zijn: Nidelven Blå van Gangstad Gårdsysteri Baliehof Houtlandse Asche Kaas van Baliehof Kaas En Zuivelboerderij Jabbeke Eberle Würzig Seit 5 Generationen van Dorfkäserei Muolen Eleftheria Brunost van Vivanda Gourmet Müller-Thurgau Rezent van Käserei Müller-Thurgau Kärntnermilch Mölltaler Almkäse Selektion 50% FiT van Kärntnermilch Michel van Rohmilchkäserei Backensholz Holland Delta, 1 jaar oud van Van der Heiden Kaas Old Amsterdam Goat van Westland Kaasexport Parmigiano Reggiano 30-39 maanden van Nazionale Parmigiano Reggiano Rastelli Fratelli Nederland staat twee keer in de top tien beste kazen ter wereld met de eenjarige Holland Delta van Van der Heiden Kaas en de Old Amsterdam geitenkaas van Westland Kaasexport.
Mohamed Weijters
Mohamed Weijters
2025-08-25 08:18:02
Count answers : 32
0
Jerseyhoeve Schorren wint ‘Best of the Best 2020’ bij de International Cheese and Dairy Awards. Met trots laten wij weten dat de Jerseyhoeve Schorren de winnaar is geworden en daarmee opnieuw is uitgeroepen tot: beste kaas van de wereld. Jerseyhoeve Schorren ging de strijd aan met supreme winnaars: Lancashire – Greenfields Dairy (2015), Red Cheshire – Belton Cheese (2018) en Wife of Bath – Bath Soft Cheese Company (2019) en komt als beste uit de bus. In 2016 won Jerseyhoeve Schorren al de titel ‘Supreme Champion’ uit 5.000 internationale kaasinschrijvingen. De Jerseykoeien van de Jerseyhoeve grazen op de mooiste natuurgebieden van Goeree-Overflakkee, waar het gras rijk is aan vitaminen en mineralen en de melk bijzonder romig is.

Lees ook

Hoe gezond is Franse kaas?

Het wordt wel de Franse paradox genoemd: Fransen nuttigen veel kaas en wijn, maar hebben relatief we Lees meer

Welke kaas is typisch Frans?

De kaas die typisch Frans is, zijn de kazen uit de Auvergne-Rhône-Alpes, zoals Abondance, Beaufort, Lees meer

Nina de Leeuw
Nina de Leeuw
2025-08-25 06:18:53
Count answers : 25
0
De Rogue River Blue is uitgeroepen tot lekkerste kaas ter wereld. Hun winnende blauwe kaas, de Rogue River Blue, wordt in de herfst gemaakt van biologische koemelk. 3804 kazen uit 42 landen streden om de titel The World Cheese Awards 2019.
Noortje Blom
Noortje Blom
2025-08-25 04:56:53
Count answers : 22
0
De Portugese kaas Queijo de Ovelha Amanteigado van Quinta do Pomar belandde op numero uno. De experts uit de jury hebben intussen namelijk in totaal 4.786 kazen achter de kiezen uit 47 verschillende landen. En al mag Portugal dan de hoofdprijs hebben gepakt, Italië blijft een sterke speler met maar liefst drie kazen in de top 14. Maar ook andere landen deden het goed: Zwitserland, Spanje en de Verenigde Staten wisten hoge ogen te gooien. En drie Italianen dus tussen de lekkerste kazen ter wereld: een rum-rokerige pecorino van F.lli Petrucci in Lazio, een gin infused blauwe kaas van La Casearia Carpenedo bij Treviso en een keramieken potje blauwe kaas met mascarpone en vermouth van Latteria Moro Sergio, tevens uit Veneto. Er wordt volop kaas gemaakt met alcoholische dranken, dus. De beste Parmezaanse kaas Caseificio Rastelli in Rubbiano di Solignano maakte vorig jaar de beste kaas van Italië. De jury die zich stortte op de structuur, smaak en het aroma herkent gesmolten boter, citrusvruchten en exotisch fruit in de beste Parmezaanse kaas van ’t land. Na de Parmigiano Reggiano volgden vorig jaar nog Pirano van La Bufala, een halfharde buffelkaas uit Campania en Lamucca di Castagno uit Emilia-Romagna, een kaas van koemelk die rijpt in kastanjebladpoeder.

Lees ook

Welke kazen zijn het gezondst?

De gezondste kaassoorten zijn 10+, 20+ of 30+ kazen met niet te veel zout. Verder ook magere platte Lees meer

Hoe eten Fransen kaas?

Fransen eten kaas als onderdeel van hun maaltijd, vooral tijdens de lunch en diner. In de kantine va Lees meer

Michelle Karels
Michelle Karels
2025-08-25 03:10:56
Count answers : 23
0
Dit zijn de beste kazen ter wereld: Parmigiano Reggiano is onmisbaar over de pasta natuurlijk. De tweede plek is voor Mozzarella di Bufala Campana. Nummer 3 is misschien iets minder bekend in Nederland: Stracchino di Crescenza. De Italiaanse kaas is erg jong en heeft een zachte en romige structuur. Opvallend is dat de top 3 volledig uit Italiaanse kazen bestaat dit jaar. Dit is de gehele top 10 van de beste kazen ter wereld: Parmigiano Reggiano Mozzarella di Bufala Campana Stracchino di Crescenza Graviera Naxou Queijo Serra de Estrela Burrata Saint-André Reblochon Pljevaljski Sir Mont d’Or
Dave Dirksen
Dave Dirksen
2025-08-25 02:24:48
Count answers : 20
0
Het gaat om de Nidelven Blå. Een halfvaste blauwe kaas, gemaakt in kaasmakerij Gangstad Gårdsysteri. Een strenge jury van experts, inkopers, retailers en foodjournalisten kroonden deze Noorse kaas tot beste van 4000 inzendingen. Dit is de complete top 10 van de World Cheese Awards 2023: Nidelven Blå van Gangstad Gårdsysteri (Noorwegen) Baliehof Houtlandse Asche Kaas van Baliehof Kaas En Zuivelboerderij Jabbeke (België) Eberle Würzig Seit 5 Generationen van Dorfkäserei Muolen (Zwitserland) Eleftheria Brunost van Vivanda Gourmet (India) Müller-Thurgau Rezent van Käserei Müller-Thurgau (Zwitserland) Kärntnermilch Mölltaler Almkäse Selektion 50% FiT. van Kärntnermilch (Oostenrijk) Michel van Rohmilchkäserei Backensholz (Duitsland) Holland Delta, 1 jaar oud van Van der Heiden Kaas (Nederland) Old Amsterdam Goat van Westland Kaasexport (Nederland) Parmigiano Reggiano 30-39 maanden van Nazionale Parmigiano Reggiano Rastelli Fratelli (Italië)

Lees ook

Wat is er zo bijzonder aan Franse kaas?

Franse kaas is zeer divers en rijk aan smaken, zoals blijkt uit de beschrijvingen van de 137 Franse Lees meer

Is Franse kaas goed voor je darmen?

Natuurlijke kaas – gemaakt met natuurlijke probiotica – kan darmontstekingen en dus ook buikontsteki Lees meer

Raf Belpere
Raf Belpere
2025-08-18 09:13:12
Count answers : 25
0
De winnende kaas op de The World Cheese Awards 2019 was de Rogue River Blue, een blauwe kaas uit Oregon, Amerika. De kaas wordt in de herfst gemaakt van biologische koemelk en heeft een hint van hazelnoot en fruit. De kaas wordt met de hand verpakt in door perenlikeur doordrenkte wijnbladeren van een naburige wijngaard en rijpt 11 maanden in grotten. Dit resulteert in een unieke smaak en textuur, waarbij de kaas lichtjes kristalliseert tijdens het rijpingsproces.
Pim Zuidweg
Pim Zuidweg
2025-08-13 04:50:12
Count answers : 26
0
De beste kazen ter wereld zijn volgens TasteAtlas: Parmigiano Reggiano (Italië), Mozzarella di Bufala Campana (Italië), Stracchino di Crescenza (Italië), Graviera Naxou (Griekenland), Queijo Serra de Estrela (Portugal), Burrata (Italië), Saint-André (Frankrijk), Reblochon (Frankrijk), Pljevaljski Sir (Montenegro) en Mont d’Or (Frankrijk).

Lees ook

Waarom staat Frankrijk bekend om zijn kaas?

Frankrijk is bekend om zijn kaas, vooral zijn brie. De smaak van brie kan zeer verschillen, afhankel Lees meer

Wat is de beste kaas ter wereld?

Met trots laten wij weten dat de Jerseyhoeve Schorren de winnaar is geworden en daarmee opnieuw is u Lees meer

Lot Buijs
Lot Buijs
2025-08-03 02:40:47
Count answers : 24
0
Jerseyhoeve Schorren wint ‘Best of the Best 2020’ bij de International Cheese and Dairy Awards. Jerseyhoeve Schorren ging de strijd aan met supreme winnaars: Lancashire – Greenfields Dairy (2015), Red Cheshire – Belton Cheese (2018) en Wife of Bath – Bath Soft Cheese Company (2019) en komt als beste uit de bus. Met trots laten wij weten dat de Jerseyhoeve Schorren de winnaar is geworden en daarmee opnieuw is uitgeroepen tot: beste kaas van de wereld!
Mia de Lange
Mia de Lange
2025-07-26 19:22:21
Count answers : 27
0
De 10 beste kazen ter wereld zijn gekozen door TasteAtlas. De beste kazen ter wereld volgens TasteAtlas zijn Parmigiano Reggiano, Graviera Naxou, Burrata en Mozzarella di Bufala, gevolgd door Saint-Félicien van France. In de Top 10 staan veel Italiaanse, Griekse en Portugese kazen, maar geen enkele andere Franse kaas. Gelukkig maken Reblochon, Comté en Beaufort, respectievelijk 13e, 14e en 16e, de teleurstelling goed en herstellen ze de reputatie van Frankrijk.
Indy van der Meulen
Indy van der Meulen
2025-07-26 18:05:30
Count answers : 34
0
De Portugese kaas Queijo de Ovelha Amanteigado van Quinta do Pomar belandde op numero uno. Deze zachte, bijna vloeibare schapenkaas wordt gemaakt met rauwe schapenmelk en vegetarisch distelstremsel, en wordt normaal gesproken gegeten door de bovenkant eraf te snijden en de romige binnenkant eruit te lepelen. En al mag Portugal dan de hoofdprijs hebben gepakt, Italië blijft een sterke speler met maar liefst drie kazen in de top 14. Maar ook andere landen deden het goed: Zwitserland, Spanje en de Verenigde Staten wisten hoge ogen te gooien. En drie Italianen dus tussen de lekkerste kazen ter wereld: een rum-rokerige pecorino van F.lli Petrucci in Lazio, een gin infused blauwe kaas van La Casearia Carpenedo bij Treviso en een keramieken potje blauwe kaas met mascarpone en vermouth van Latteria Moro Sergio, tevens uit Veneto. Hieronder het volledige rijtje Gouden Kazen, een rondje om de wereld met voor ieder wat wils: Queijo de Ovelha Amanteigado, Portugal – Zachte, rauwmelkse schapenkaas met een boterachtige textuur en subtiele bloemige tonen. Tea Fondada, Zwitserland – Een romige Zwitserse kaas met theearoma’s, die zorgen voor een zachte, licht bittere smaak. Alpenhorn Mifroma, Zwitserland – Een Zwitserse Alpen-kaas met aardse en nootachtige smaken en een stevige, maar smeltende textuur. La Cava Barus García-Baquero, Spanje – Een Spaanse kaas met een uitgesproken romige textuur en licht pittige ondertonen, perfect voor een tapasplank. Bayley Hazen Blue, VS – Een Amerikaanse blauwe kaas met een rijke, kruidige smaak en romige textuur, waarin je tonen van chocola en hazelnoot proeft. Pecorino Bislacco al Rum e Tabacco, Italië – Deze kaas combineert de zoutige scherpte van pecorino met zoete tonen van rum en rokerige tabak. Blugins, Italië – Een innovatieve kaas met een frisse, botanische smaak dankzij de infusie met gin, die zorgt voor een lichte citrusachtige nasmaak. Affineur Walo Creamy Lion Cheese Thurgau, Zwitserland – Een Zwitserse kaas met een bijzonder romige textuur en een rijke, volle smaak met hints van karamel. Passionata, Brazilië – Een exotische kaas met tropische fruittonen en een zachte textuur die perfect past bij een fruitige wijn. Snertingdal Ysteri Godbiten, Noorwegen – Een traditionele Noorse kaas met een volle, nootachtige smaak en een vleugje zout, ideaal bij roggebrood. Alte Hexe 9 Monate Gereift, Zwitserland – Een kaas die negen maanden rijpt, met complexe smaken van gebrande noten, boter en een lichte pittigheid. Valleclaro, Spanje – Een Spaanse kaas met een zachte, romige textuur en subtiele hints van kruiden en bloemen. Baldauf 1862 Meisterstück Alpkäse, Duitsland – Een Duitse alpenkaas met diepe, aardse smaken en een stevige, maar smeuïge textuur. Tatie, Italië – Een Italiaanse blauwe kaas met een zachte textuur en milde, romige smaak van mascarpone met een vleugje zoetheid van vermouth.