:

Hoe eten Fransen kaas?

Tijs Korkmaz
Tijs Korkmaz
2025-07-26 19:43:23
Count answers : 0
0
Fransen eten kaas ná het hoofdgerecht en vóór het toetje. Ze eten hun kazen van mild naar sterk, je start dus met kazen als een brie of Comté en je eindigt met de schimmelkaas zoals een Roquefort of een Bleu d'Auvergne. Bij alle zachte kazen móet je eigenlijk wel het korstje eten, anders vinden de Fransen je kinderachtig. Elke kaasvorm heeft een officiële manier waarop deze gesneden moet worden, waarbij eerlijk delen het belangrijkst is. Je drinkt er vaak rode wijn bij, en je eet de kaas áltijd met brood. Zowel de wijn als het brood gebruik je met mate, het gaat uiteindelijk altijd om de kaas.
Jayson Kathagen
Jayson Kathagen
2025-07-26 18:57:05
Count answers : 3
0
Fransen eten kaas als een gegrilde camembert met honing en tijm, heerlijk met wat honing en kruiden erop. Ze kunnen camembert heel eenvoudig met doosje en al grillen in de oven. Omwikkel het doosje zonder deksel eventueel met aluminiumfolie en zet ruim 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Fransen serveren de gegrilde camembert met gegrild brood en salade. Fransen eten kaas ook als een warme brie met cranberry’s, een leuk voorgerecht of een warme lunch. Ze mengen 2 soeplepels honing of ahornsiroop met een handje gedroogde cranberry’s en pecannoten, leggen de brie in een ovenschaal en verwarmen 10-15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Ze kunnen ook een paar lepels van de gesmolten kaas op een boterham scheppen. Verder eten Fransen kaas als vloeibare mont d’or, die ronduit goddelijk wordt als je hem 25 minuten in de oven zet. Ze verwijderen eerst het plastic folie, schuiven de deksel onderop en kunnen eventueel een holletje maken in het midden van de kaas en daar wat witte wijn in gieten. Eenmaal warm wordt de kaas vanzelf vloeibaar, zodat je hem met een lepel kunt opscheppen, bijvoorbeeld met verse vijgen en stukjes brood voor de borrel, of met salade en gekookte aardappels als diner voor twee.
Sienna Tran
Sienna Tran
2025-07-26 18:26:43
Count answers : 0
0
De Fransen eten kaas het liefst na de hoofdmaaltijd en vóór het dessert. In Frankrijk wordt kaas niet voor de maaltijd geserveerd maar – zoals gezegd – na het hoofdgerecht en vóór het dessert. Het minimum aantal kazen op het kaasbordje is drie: een zachte kaas, een harde en een geitenkaas. De bedoeling is twee tot drie stukjes en niet van elke kaas een homp. En nog wat tips: ja, de schimmelkorst mag gegeten worden. En oh ja: als er brood bij de kaas wordt gegeven, dan hoort je de kaas niet als jam op een boterham te smeren, maar eet je je brood náást de kaas.
Nova Abdi
Nova Abdi
2025-07-26 14:56:58
Count answers : 3
0
Fransen eten kaas als onderdeel van hun maaltijd, vooral tijdens de lunch en diner. In de kantine van het instituut in Beaune wordt elke dag een lunch aangeboden bestaande uit vier gangen: entrée, plat chaud, fromage en uiteraard een dessert. Het geheel wordt vergezeld met brood en saus, veel saus. Fransen zijn ook erg trots op hun kaas en kunnen precies vertellen welke kaas uit welke regio komt.
Puk Bloemendaal
Puk Bloemendaal
2025-07-26 14:38:23
Count answers : 3
0
Fransen hebben specifieke manieren om kaas te eten. Elke soort kaas heeft zijn eigen mes - voor harde kazen heb je meestal een scheurvormig mes nodig, terwijl zachte kazen een zachte, stompe rand hebben. En om het nog ingewikkelder te maken, moet elke kaas op een bepaalde manier worden gesneden.