:

Welke kazen zijn het gezondst?

Robin Smit
Robin Smit
2025-07-26 19:59:29
Count answers : 2
0
Geitenkaas is van nature laag in lactose en daardoor voor sommige mensen makkelijker te verteren dan kaas van koemelk. Ook bevat deze witte kaas A2-caseine, wat minder snel darmproblemen veroorzaakt dan de melkeiwitten in koemelk. Eet u graag harde Hollandse kazen, dan doet u er goed aan om een 20+ of 30+ kaas te kiezen. Deze soorten bevatten namelijk de minste calorieën en verzadigd vet. Cottage cheese wordt ook wel hüttenkäse genoemd, deze kaas is vooral bekend omdat er weinig calorieën in zitten. Mozzarella is een zachte kaas die rijk is aan calcium en eiwit en minder zout dan hardere kazen.
Valentijn Said
Valentijn Said
2025-07-26 19:24:51
Count answers : 1
0
De gezondste kaassoorten zijn 10+, 20+ of 30+ kazen met niet te veel zout. Verder ook magere plattekaas, verse kaas, halfvolle plattekaas, cottagecheese, volle plattekaas, magere smeerkaas, ricotta, mozzarella en zachte, verse geitenkaas. Voor kazen met een hoger vetgehalte geldt dat je ze het best niet te vaak eet. Let ook op je portiegrootte.
Ivy Goudriaan
Ivy Goudriaan
2025-07-26 18:50:24
Count answers : 2
0
10+, 20+ of 30+ kaas met niet te veel zout (minder dan 2 gram zout per 100 gram kaas) staat samen met andere melkproducten in de Schijf van Vijf vanwege de positieve effecten op de gezondheid. Ook hüttenkäse, mozzarella en verse geitenkaas staan in de Schijf van Vijf. Een goed alternatief is 10+, 20+, of 30+ kaas of hüttenkäse. Het vetgehalte staat gegeven per hoeveelheid droge stof. Verzadigd vet kan namelijk de kans op hart-en vaatziekten vergroten. In de winkel kun je genoeg alternatieven vinden voor vette 48+, 50+ of 60+ kaas. Hüttenkäse bevat slechts 4 gram vet per 100 gram kaas.
Tijn Konings
Tijn Konings
2025-07-26 15:29:18
Count answers : 3
0
De gezondste kaassoorten zijn 10+, 20+ of 30+ kazen met niet te veel zout. Verder ook magere plattekaas, verse kaas, halfvolle plattekaas, cottagecheese, volle plattekaas, magere smeerkaas, ricotta, mozzarella en zachte, verse geitenkaas. Voor kazen met een hoger vetgehalte geldt dat je ze het best niet te vaak eet. Let ook op je portiegrootte. De inname van verzadigd vet kan je in ieder geval beperken door te kiezen voor magere kaassoorten. Harde kazen hebben het voordeel dat ze veel calcium bevatten, maar ook veel vet, calorieën en zout. Kaas is een bron van vetten, eiwitten en zout, en is ook rijk aan de vitamines A, D, B2 en B12 en mineralen zoals calcium, fosfor, magnesium, zink en selenium.